مقالات
دانلود مقالات

 

چكيده

اين پايان نامه به مطالعه ي‌ تطبيقي دادرسي افتراقي كيفري در محاكم كيفري ايران و ديوان بين المللي كيفري پرداخته است كه ذيل سه بخش بررسي شده است. در بخش كليات موضوع مورد بحث مطالعه قرار گرفته است و در بخش دوم ديوان بين المللي كيفري از جوانب گوناگون مورد بررسي قرار گرفته است. مواردي همچون مفهوم اصطلاحي آيين دادرسي كيفري ديوان بين الملل، ديوان هاي بين المللي موقت و ديوان بين المللي كيفري، ديوان هاي نورنبرگ و توكيو، ديوان بين المللي كيفري براي يوگوسلاوي سابق و ديوان بين المللي كيفري براي رواندا، ديوان دايمي كيفري بين المللي، تركيب و وظايف ديوان بين المللي كيفري همچون، مفهوم ديوان، تشكيلات ديوان، مقر ديوان، مقر و اركان ديوان، بررسي صلاحيت هاي ديوان بين‎المللي كيفري، اصل صلاحيت تكميلي، صلاحيت ذاتي (شخصي)، صلاحيت زماني ديوان بين المللي كيفري، صلاحيت شخصي ديوان بين المللي كيفري، كشتار جمعي، جنايــــت عليه بشـــريت، جنايات جنگي‌ و در بخش سوم آيين دادرسي كيفري ايران مورد بررسي قرار گرفته است. مواردي همچون مفهوم مقدماتي آيين دادرسي كيفري، بررسي خصوصيات قوانين آيين دادرسي كيفري، شيوه هاي رسيدگي محاكم كيفري در ايران، بررسي منابع در اختيار آيين دادرسي كيفري در بخش مذكور مورد بحث و بررسي قرار گرفته اند و در نهايت در بخش آخر، ديوان بين المللي كيفري (نگاهي به حقوق ايران)، كار را به اتمام رسانديم.

فهرست مطالب

چكيده ۲

فهرست مطالب ۳

بخش اول: بررسي آيين دادرسي ديوان بين‎المللي كيفري و ايران

فصل اول: كليات ۸

مقدمه. ۸

الف: بيان مسأله اساسي ۸

ب: مرور ادبيات و سوابق مربوطه. ۱۳

ج: هدف كاربردي ۱۸

د: سؤالات تحقيق. ۱۸

و : نوع روش تحقيق :به صورت كتابخانه اي بوده است ۱۹

فصل دوم: ديوان بين‎المللي كيفري ۱۹

مبحث اول: مفهوم آيين دادرسي كيفري ۱۹

گفتار اول: نظام اتهامي ۲۰

گفتار دوم: نظام تفتيشي ۲۱

گفتار سوم: نظام دادرسي مختلط ۲۴

مبحث دوم: ديوان هاي بين المللي موقت و ديوان بين المللي كيفري ۲۷

گفتار اول: ديوان هاي نورنبرگ و توكيو. ۲۷

گفتار دوم: ديوان بين المللي كيفري براي يوگسلاوي سابق و ديوان بين المللي كيفري براي رواندا ۲۹

گفتار سوم: ديوان دايمي كيفري بين المللي ۳۱

مبحث سوم: مقر و اركان ديوان. ۳۲

مبحث چهارم: بررسي صلاحيت هاي ديوان بين‎المللي كيفري ۳۹

گفتار اول: اصل صلاحيت تكميلي ۳۹

گفتار دوم: صلاحيت ذاتي (شخصي) ۴۰

گفتار سوم: صلاحيت زماني ديوان بين المللي كيفري ۴۴

گفتار چهارم: صلاحيت شخصي ديوان بين المللي كيفري ۴۵

مبحث پنجم: كشتار جمعي ۴۶

گفتار اول: عنصر مادي ۴۷

گفتار دوم: عنصر رواني ۴۷

مبحث ششم: جنايـت عليه بشـــريت ۴۹

گفتار اول: عنصر مادي. ۵۰

گفتار دوم: عنصر رواني. ۵۱

مبحث هفتم: جنايات جنگي‌ ۵۱

مبحث هشتم: جنايت تجاوز. ۵۲

فصل سوم: آيين دادرسي كيفري ايران. ۵۳

مبحث اول: تاريخچه آيين دادرسي كيفري در ايران. ۵۳

مبحث دوم: مفهوم آيين دادرسي كيفري ۵۵

گفتار اول: مفهوم عام. ۵۶

گفتار دوم: مفهوم خاص. ۵۶

مبحث سوم: جايگاه و موضوع آئين دادرسي كيفري ۵۶

مبحث چهارم: هدف از آيين دادرسي كيفري ۵۷

فصل چهارم: بررسي خصوصيات قوانين آيين دادرسي كيفري ۵۹

مبحث اول: خصوصيات قوانين آيين دادرسي كيفري ۵۹

مبحث دوم: قلمرو قوانين آيين دادرسي كيفري ۶۰

گفتار اول: قلمرو قوانين آيين دادرسي كيفري در زمان. ۶۰

گفتار دوم: قلمرو قوانين آيين دادرسي كيفري در مكان. ۶۴

فصل پنجم: شيوه هاي رسيدگي محاكم كيفري در ايران. ۶۴

مبحث اول: روش هاي مختلف دادرسي كيفري ۶۴

گفتار اول: روش دادرسي اتهامي ۶۴

گفتار دوم: روش دادرسي تفتيشي ۶۶

گفتار سوم: روش دادرسي مختلط يا روش فرانسوي ۶۸

گفتار چهارم: روش دادرسي اسلامي ۷۲

گفتار پنجم: سيستم فعلي دادرسي در ايران. ۸۱

مبحث دوم: منابع آيين دادرسي كيفري ۸۳

گفتار اول: قانون. ۸۳

گفتار دوم: منابع فقهي معتبر. ۸۴

گفتار سوم: رويه قضايي. ۸۴

گفتار چهارم: نظريه علماي حقوق. ۸۴

بخش دوم: ديوان بين المللي كيفري (نگاهي به حقوق ايران)

فصل اول: بررسي ديوان بين المللي كيفري با توجه به قوانين ايران. ۸۵

مبحث اول: صلاحيت ديوان بين المللي كيفري و سيستم قضايي ايران. ۸۵

مبحث دوم: مصونيت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و رئيس جمهور و ديوان بين المللي كيفري   ۸۷

مبحث سوم: اصل عطف به ما سبق و ديوان بين المللي كيفري ۹۰

مبحث چهارم: عفو يا تخفيف مجازات محكومين و ديوان بين المللي كيفري ۹۱

فصل دوم: تطبيق دادرسي ديوان بين المللي كيفري و دادرسي كيفري ايران. ۹۲

مبحث اول: تشكيل ديوان ومراحل دادرسي آن. ۹۲

گفتار اول: طرفين و موضوع دادرسي ۹۲

گفتار دوم: مراحل شروع به رسيدگي ۹۴

گفتار سوم: استقلال دادستان. ۹۵

گفتار چهارم: صدور راي ۹۸

گفتار پنجم: تجديدنظرخواهي از آرائ ديوان. ۹۹

گفتار ششم: اعاده دادرسي ۱۰۰

مبحث دوم: سيستم دادرسي كيفري ايران. ۱۰۱

گفتار اول: دعاوي ناشي از جرم ۱۰۲

گفتار دوم: رسيدگي به جرم در دادسرا ۱۰۴

گفتار سوم: استقلال دادسرا و دادستان. ۱۰۵

گفتار چهارم: اعاده دادرسي كيفري. ۱۰۸

نتيجه گيري و پيشنهادات

نتيجه گيري ۱۱۴

ارائه پيشنهادات ۱۲۴

فهرست منابع. ۱۲۴

بخش اول: بررسي آيين دادرسي ديوان بين‎المللي كيفري و ايران

فصل اول: كليات

فصل اول: كليات

مقدمه

دول بزرگ جامعه جهاني بعد از جنگ‏ در صدد بر آمدند اقدامات جدي‏تري را در جهت تحقق صلح جهاني به عمل آورده؛تا ديگر اشتباهات غير قابل برگشت بروز جنگ‏ جهاني اول و دوم تكرار نگردد. بدين سان‏ ضرورت پيروزي از اصول حاكم بر حقوق‏ بين الملل توسط دولت‏ها نمايان‏تر گرديده شد چرا كه صلح جهاني به ويژه پس از جنگ‏ جهاني دوم بزرگ‏ترين آرمان بشريت و دولتمردان قرار گرفته است. تأسيس «ديوان بين المللي كيفري [۱]» به عنوان ارگان انحصاري بين المللي در محاكمه متهمين‏ جنايات عليه بشريت، جرايم جنگي و تجاوز و.، نقطه عطف مهمي در گرايش جديد حقوق كيفري بين المللي به شمار مي‏آيد.

از طرفي، در حقوق جزاي داخلي به جرايم عليه اشخاص توجه فراوان شده است و در مجموعه هاي قوانين و مقررات جزايي به اينگونه جرايم دقت كرده اند اما جرايم عليه انسانيت در مفهوم خاص خود اصطلاحي است كه در اساسنامه دادگاه نورمبرگ براي محاكمه جنايتكاران و بزهكاران عليه انسانيت به كار گرفته شده است.

الف: بيان مسأله اساسي

ديوان بين المللي كيفري (ICC ) صلاحيت رسيدگي به چهار جرم از شديد ترين جرايم را دارد : نسل كشي ، جرايم عليه بشريت ، جرايم جنگي و جرم تجاوز . منظور از تأسيس چنين دادگاهي ، تعقيب مرتكبين جرايم فوق در يك دادگاه مستقل بين المللي و الزام ايشان به پاسخگويي در محضر جامعه جهاني مي باشد .

آراي ديوان تنها نسبت به كشورهاي طرف دعوا و در موردي كه موضوع حكم بوده‌اند لازم‌الاجرا است (ماده ۵۹ اساسنامه). هم‌چنين آراي صادره از سوي ديوان از اعتبار امر مختومه برخوردار است و قابل تجديدنظر نمي‌باشد. طرفين دعوي مطابق بند ۱ ماده ۹۴ منشور سازمان ملل متحد و ماده ۵۹ اساسنامه ديوان، متعهد به متابعت از آراي ديوان هستند. در صورت بروز اختلاف در معنا و حدود حكم، ديوان بنا به درخواست هر يك از طرفين رأسا حق تفسير رأي خود را دارد (ماده ۶۰ اساسنامه). چنانچه كشوري از اجراي تعهداتي كه به موجب رأي صادره از ديوان استنكاف كند، طرف ديگر حق خواهد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۳۵:۱۰ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

گرايش حقوق بين­ الملل

عنوان

تحليل نظريه مشورتي ديوان بين المللي دادگستري در قضيه استقلال كوزوو

استاد راهنما

دكترعليرضا جهانگيري

 استاد مشاور

دكترعليرضا حسني

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

 چكيده :

ديوان بين المللي دادگستري پس از دو سال انتظار جامعه جهاني در۲۲ ژوئيه ۲۰۱۰ نظريه مشورتي خود را در پاسخ به سؤال مجمع عمومي سازمان ملل متحد در خصوص مطابقت اعلاميه يكجانبه استقلال نهادهاي موقت خودمختار كوزوو با حقوق بين الملل، ارائه نمود.

ديوان پس از بررسي نظرات و لوايح دولتها، در نهايت با ۱۰ رأي موافق به اين نتيجه رسيده است كه اعلاميه استقلال كوزوو با حقوق بين الملل مطابقت داشته و آن را نقض ننموده است. از ديد ديوان قواعد حقوق بين الملل عمومي از قبيل اصل احترام به تماميت ارضي دولتها، حق تعيين سرنوشت ملتها و عرف بين المللي و همچنين حقوق بين الملل خاص (قطعنامه ۱۲۴۴ و تدابير ناشي از آن) حاوي هيچ ممنوعيتي در رابطه با اعلاميه استقلال نمي باشد.

نظريه مشورتي كوزوو با توجه به موقعيت كوزوو در حدود دو دهه قبل و همچنين ارتباط آن با مسائل مبنايي حقوق بين الملل نظير جدايي، اصل احترام به تماميت ارضي دولتها و حاكميت دولتها از اهميت بالايي نزد جامعه جهاني و حقوق دانان برخوردار بود و همگان انتظار داشتند.ديوان به عنوان ركن قضايي سازمان ملل متحد، نسبت به تدقيق مباحث جدايي طلبي و جدايي چاره ساز كه در نظم حقوق بين الملل مسكوت مي باشد، بپردازد و مرجع درخواست كننده سؤال(مجمع عمومي ) را در انجام وظايفش ياري رساند اما به نظر مي رسد ديوان چندان به رسالت خود توجهي ننموده و به اين مهم دست نيافته است.

در اين نوشتار سعي شده است رويكرد اتخاذي ديوان و نتيجه مأخوذه آن در پرتو اصول حق تعيين سرنوشت ملتها و تماميت ارضي و حاكميت دولتها و نتايج ناشي از آن مورد بررسي و تحليل قرار گيرد.

 مقدمه

پس از تصويب قطعنامه۱۲۴۴ شوراي امنيت در سال ۱۹۹۹ و پايه گذاري حكومت سازمان ملل و اداره موقت آن بر كوزوو به منظور پايان دادن به بحران كوزوو ناشي از كشتار مردم آلباني تبار كوزوو توسط دولت بلگراد و درگيري هاي في مابين ارتش آزاديبخش كوزوو و نيروهاي نظامي صرب و حمله نظامي ناتو، در۱۷فوريه ۲۰۰۸ ، ۱۰۹ نفر از نمايندگان مجلس كوزوو به همراه رئيس جمهور كوزوو اعلاميه اي مبني بر اينكه كوزوو، خواهان يك دولت مستقل، به صورت جمهوري دموكراتيك، سكولار و چند قومي است كه به دور از تبعيض نژادي و اصل برابري قانون اداره مي شود را امضاء و صادر نمودند.

جمهوري صربستان بلافاصله به اين اعلاميه استقلال واكنش نشان داد و آن را عملي غيرقانوني و عدواني اعلام نمود. چند روز پس از صدور اعلاميه برخي از كشورهاي غربي و در رأس آنها آمريكا، نسبت به شناسايي كوزوو به عنوان يك دولت جديد اقدام نمودند.

مجمع عمومي طي قطعنامه ۳/۶۳ از ديوان بين المللي دادگستري درخواست نظر مشورتي در خصوص سؤال ذيل را نمود:

«آيا اعلاميه يكجانبه استقلال نهادهاي موقت خودمختار كوزوو با حقوق بين الملل مطابقت دارد؟»

موضوع مذكور از اهميت بالايي درجامعه جهاني چه از بعد حقوق بين الملل و چه از بعد سياست بين الملل برخوردار مي باشد و از هر دو حيث قابل تأمل و تفكر بوده و در محافل علمي و بين المللي مورد بحث و بررسي قرار گرفته است. به همين دليل، سؤال مجمع عموميجاز ديوان در صدر دعاوي با اهميت ديوان قرار گرفت كه از چند جنبه داراي اهميت بود و بسياري انتظار شايسته ترين پاسخ ديوان در اين خصوص را داشتند.

اولاً: موقعيت كوزوو پس از بحران و چند سال رنج و استقرار حكومت سازمان ملل متحد وفق قطعنامه ۱۲۴۴ ، همواره از ديد جامعه جهاني به لحاظ جنبه سياسي حائز اهميت بود.

ثانياً: ديوان اين فرصت را داشت كه نقش خود را به عنوان ركن اصلي قضايي سازمان ملل متحد در حل مسائل پيچيده بين المللي ايفا نمايد.

ثالثا: سؤال مجمع عمومي با مسائل حقوقي پيچيده بين المللي همچون جدايي، جدايي چاره ساز و شناسايي در ارتباط بود كه از مباحث چالش برانگيز و داراي ابهام حقوق بينجالملل و مبتلابه بسياري از كشورهاي جهان بود كه مي تواند نتايج منفي و جبران ناپذير را به جاي بگذارد.

اصل تعيين سرنوشت ملتها يكي از اصول مهم حقوق بين الملل محسوب مي شود كه در منشور ملل متحد و
اعلاميه ها و قطعنامه هاي سازمان هاي بين المللي از قبيل ميثاقين و اعلاميه روابط دوستانه بين دولتها مجمع عمومي مورد اشاره قرار گرفته است و مردم يك سرزمين داراي حق تعيين سرنوشت و تعيين نظام سياسي و اقتصادي دولت خود مي باشند.

نكته مهم در بحث حق تعيين سرنوشت، موارد كاربرد و اعمال آن در بعد حق سرنوشت خارجي به شكل جدايي در خارج از موارد استعماري و اشغال نظامي خارجي و محدوديت هاي اين اصل مي باشد و بسياري اصل تماميت ارضي را به عنوان محدوديت اعمال حق سرنوشت خارجي دانسته اند.

اصل تماميت ارضي نيز يكي از اصول زير بنايي حقوق بين الملل مي باشد كه بر اصل حاكميت دولتها استوار مي باشد و با نظم جامعه بين المللي در ارتباط تنگاتنگ است. حقوق بين الملل اهميت زيادي براي تماميت ارضي دولتها قايل است و ماهيت عالي و مورد احترام اين اصل را نمي توان در معادلات بين المللي ناديده گرفت.

اين اصل همواره مورد تأكيد اسناد و تصميمات اركان بين المللي و منطقه بوده است و در كليه اسنادي كه به بحث حق تعيين سرنوشت پرداخته شده است اعمال حق سرنوشت منوط به رعايت و احترام به اين اصل گرديده است.

در نظرات و لوايح تقديمي دولتها به ديوان بين المللي دادگستري در قضيه استقلال كوزوو نيز به اين اصل اشاره شده است در اين تحقيق به تحليل نظريه مشورتي ديوان در پرتو اين دو اصل مهم حقوق بين الملل و ساير موارد مطروحه در خصوص جدايي و شناسايي كوزوو توسط دولتها پرداخته شده است.

ديوان بين المللي دادگستري، سرانجام در مورخ ۲۲ ژوئيه ۲۰۱۰، نظريه مشورتي خود را با ۱۰ رأي در مقابل ۴ رأي در خصوص مطابقت اعلاميه استقلال نهادهاي موقت خودمختار كوزوو با حقوق بين الملل صادر و چنين ابراز نمود كه اعلاميه استقلال ۱۷ فوريه ۲۰۰۸ نهادهاي موقت خودمختار كوزوو، حقوق بين الملل را نقض ننموده است.

سؤالات تحقيق

-نظر مشورتي ديوان در خصوص هم خواني اعلاميه استقلال كوزوو، تا چه حد با موازين حقوق بين الملل مطابقت دارد؟

-ديوان براي ارائه نظريه مشورتي به مجمع عمومي، داراي صلاحيت و صلاحديد رسيدگي بوده است يا خير؟

– آيا كوزوو از ديد حقوق بين الملل عمومي، داراي حق تعيين سرنوشت خارجي به شكل جدايي طلبي مي باشد يا خير؟ كوزوو مي تواند به دكترين جدايي چاره ساز در مشروعيت اعلاميه استقلال و جدايي صربستان استناد نمايد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۳۳:۴۱ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

 استاد راهنما

دكتر حسن حاجي­تبار فيروزجائي

 استاد مشاور

      دكتر مهدي اسماعيلي

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

چكيده

همواره، موضوع مسئووليت جاهل، مورد بحث فقها و حقوقدانان، بوده و مي­باشد. اين كه محدوده مسئووليت فرد جاهل به حكم، در نظام حقوقي و فقهي ايران، چقدر است، مسأله بسيار مهم و تأثيرگذاري، در روابط ميان اشخاص تلقي مي شود. فقها و حقوقدانان، نظرات متفاوتي، در مورد محدوده مسئووليت شخص جاهل دارند. اما يكي از اصول مسلم و جا افتاده در نظام قضايي اين است كه جهل به قانون رافع مسئووليت كيفري نميباشد. مصوبات مجلس شوراي اسلامي پس از گذشت مواعد قانوني در حق همه كساني كه در قلمرو و حاكميت زميني، هوايي، و دريايي جمهوري اسلامي ايران هستند اعم از اينكه تبعه ايران باشند يا مقيم و يا خارجياني كه وارد خاك ايران ميشوند و اعم از اينكه عالم باشند يا جاهل آگاهي به قانون داشته باشند يا نه قابل اجرا است. اما هيچ قاعده عامي نيست كه استثنا نداشته باشد. جهل به قانون هم در برخي موارد استثنايي پذيرفته شده است . اشتباه به صورت حكمي و موضوعي از گذشته موضوع بحث فقها و حقوقدانان بوده است و چنانچه در اين رساله متذكر گرديديم در قانون جديد مجازات اسلامي نيز مورد انعكاس و توجه قانونگذار قرارگرفته است .

واژگان كليدي: اشتباه حكمي، اشتباه موضوعي، مسئووليت كيفري، فقه جزا، حقوق عرفي، لايحه­ي مجازات اسلامي.
فصل اول

۱- كليات تحقيق

۱-۱- بيان مسأله

در حقوق كيفري، زماني رفتار ارتكابي از سوي شخص قابل سرزنش و مجازات است كه آن رقتار قابليت انتساب به شخص را داشته باشد. براي اين­كه رفتاري قابليت انتساب به شخص را داشته باشد . لازم است كه آن رفتار توام با اوصاف و ويژگي هايي در شخص باشد . اين اوصاف عبارتند از : الف- قوه تشخيص و تمييز ب- اختيار ( اراده آزاد ) . اين ويژگي به عنوان اركان اصلي مسئوليت كيفري محسوب مي شوند . اما برخي اوقات ممكن است مرتكب در زمان ارتكاب فاقد يك يا هر دو ويژگي فوق الذكر باشد . در چنين حالتي رفتار از لحاظ كيفري قابل انتساب به شخص نبوده ووي فاقد مسئووليت كيفري و اهليت جزايي خواهد بود.

جهل و اشتباه به عنوان يكي از موارد سلب مسئووليت ، در كنار مواردي مانند كودكي ، جنون ، اكراه ، مستي و خواب تلقي مي شوند كه مقرون بودن رفتار ارتكابي بدان ( اشتباه ) باعث منتفي شدن يكي از اركان مسئووليت كيفري يعني قوه تشخيص و تمييز و سپس موجب عدم قابليت انتساب آن به مرتكب و سلب مسئووليت كيفري مي شود . اشتباه از لحاظ اصطلاحي عبارت است از (( درك و تصور نادرست و خلاف واقع شخص از امري )) اشتباه ممكن است به دو حالت الف- اشتباه حكمي ب- اشتباه موضوعي اتفاق بيافتد.

اشتباه بر حسب اينكه حكمي باشد يا موضوعي ، داراي تاثير و نقش متفاوت و گوناگوني در حقوق كيفري ( جرم بودن يا نبودن ، مسئوليت كيفري داشتن يا نداشتن و نيز تخفيف يا تشديد مجازات ) است . اين در حالي است مقنن كيفري ايران در قانون مجازات اسلامي ۱۳۷۰ در باب كليات در قسمت مربوط به حدود مسئوليت جزايي هيچ اشاره صريح و يا ضمني به اشتباه به عنوان يك قاعده عام در كنار كودكي و جنون و غيره در رفع مسئوليت كيفري ( به جز در مواردي از اين قانون در باب جرايم حدي مانند سرقت ، زنا ) ننموده است فلذا اين عدم اشاره و ايهام مقنن در اين قانون مي تواند منشاء اختلاف نظر ميان دكترين حقوق و رويه قضايي شود . اين امر در حالت جهل و اشتباه حكمي به ويژه اشتباه حكمي قهري بيشتر نمايانگر
مي شود . در لايحه جديد قانون مجازات اسلامي ، مقنن يك اقدام بسيار مثبتي را در اين باره انجام داده است و آن اينكه به صراحت طي ماده ۱۵۴ به تاثير جهل و اشتباه حكم بر مسئووليت كيفري و مجازات اشاره نموده است اين در حالي است كه در لايحه جديد همانند قانون مجازات اسلامي ۷۰، هيچ اشاره اي به جهل و اشتباه موضوعي نكرده است.

بنابراين ، ما در اين تحقيق به دنبال بررسي و تحليل اشتباه حكمي و موضوعي و نقش هاي متفاوت آن در حقوق كيفري نسبت به جرم ، مسئووليت كيفري و مجازات همچنين مفهوم مسئووليت كيفري و اركان آن و نيز بررسي عقايد و ديدگاه هاي دكترين حقوق پيرامون موضوع و سپس با طرح سئوالاتي در صدد پاسخ گويي به ابهامات و خلاءهاي قانوني پيرامون موضوع اشتباه در قوانين موضوعه ايران (حال يعني در قانون مجازات هاي اسلامي ۷۰ ) و آينده (لايحه جديد قانون اسلامي ۹۰ ) و راه حل هاي حقوقي و منطقي به منظور ارتقا، جايگاه نظام عدالت كيفري خواهيم بود.

۱-۲-اهداف تحقيق

بررسي و تحليل اشتباه حكمي و موضوعي و تاثيرهاي متفاوت آن دو در حقوق كيفري ايران نسبت به جرم، مسئوليت كيفري و مجازات در حقوق موضوعه و آتي ايران و همچنين مفهوم مسئوليت كيفري و اركان آتي و نهايتا” رفع ابهامات و خلاء هاي قانوني پيرامون موضوع اشتباه در قوانين موضوعه ايران ( حال و آينده ) از طريق ارائه تفسيرها و راه حل هاي منطقي و حقوقي به منظور ارتقاء سطح كيفي نظام عدالت كيفري ايران

۱-۳- سوال هاي تحقيق

  • اشتباه حكمي و موضوعي داراي تاثيرو نقش يكساني در حقوق كيفري اند يا متفاوت ؟
  • اشتباه حكمي چه تاثيري مي تواند مي تواند بر مسئوليت كيفري داشته باشد؟
  • تاثير اشتباه موضوعي در حالات مختلف مسئوليت كيفري چگونه است؟
  • موضع مقنن كيفري موضوع ايران درباره تاثير جهل و اشتباه چگونه است؟
  • موضع مقنن كيفري ايران در لايحه جديد قانون مجازات اسلامي در ارتباط با تاثير اشتباه در مسئوليت كيفري و مجازات چگونه است؟

۱-۴- فرضيه ­هاي تحقيق

۱- اشتباه حكمي علي الاصول داراي اثر متفاوت در حقوق كيفري در مقايسه با اشتباه موضوعي است .

۲- اشتباه حكمي جز در موارد خاص باعث رفع مسئوليت ك و مجازات نمي شود .

۳- اشتباه موضوعي داراي آثار متفاوت برحسب حالات مختلف آن مي باشد.

۴- رويكرد مقنن ايران در قانون مجازات اسلامي در باب اشتباه ناقص و مبهم است .

۵- رويكرد مقنن ايران در لايحه جديد قانون مجازات اسلامي در باب اشتباه حكمي برخلاف اشتباه موضوعي روشن و كامل است .

۱-۵-روش تحقيق

تحقيق حاضر جنبه تحليلي و توصيفي داشته و اطلاعات و داده هاي آن بر مبناي تحليل عقلاني و استدلال با مراجعه به منابع كتابخانه اي از طريق فيش برداري از كتابها ، مقالات و نشريات و پايان نامه هاي گوناگون جمع آوري و تنظيم مي شود.

۱-۶- ساختار تحقيق

مطالب اين پايان نامه به پنج فصل به ترتيب تحت عناوين: فصل اول، «كليات تحقيق» و فصل دوم، « مسئووليت كيفري و اشتباه»، فصل سوم؛ «انواع جهل و اشتباه در اعمال حقوق عرفي» فصل چهارم؛ «قلمرو تأثير جهل و اشتباه بر مسئووليت كيفري» و فصل پنجم؛ «نتيجه ­گيري و پيشنهاد» تقسيم مي شوند.

مسئووليت كيفري و اشتباه

۲- مسئووليت كيفري و اشتباه

۲-۱- مقدمه

انسان به ­عنوان موجودي كه در بستر اجتماع زندگي مي­ كند، در كنار بهره­مندي از مجموعه ­اي از حقوق و امتيازات، متقابلا تكاليفي نيز بر عهده دارد. به تعبير ارسطو ، “طبع انساني ، مدني است و حق زيستن در كنار ديگر شهروندان را در اجتماع داراست ، اما در مقابل ، افراد ، مكلف به محترم و معتبر دانستن قواعد و قوانين اجتماعي اند تا نيازهاي ايشان بر آورده شود و شادكامي و بهروزي كه اصل مقصود و غايت مطلوب است ، حاصل نمي گردد ” . اين گونه است كه ساختارهاي قانونگذاري و ترتيبات اخلاقي، شكل مي پذيرد.

مسئووليت افراد در قبال اعمال خود ، در تمامي نظامهاي قانونگذاري نوين به طور مسلم پذيرفته شده است و اساسا ، قانون تنظيم كننده چارچوب مسئووليت و مبين احكام آن است .مسئووليت قانوني و لزوم پاسخگويي در قبال افعال و اقوال و نيز تبعات ناشي از آنها از مقتضيات حيات انساني است ، پس انسان در هر كجا كه قرار داشته باشد با مسئووليت روبروست، خواه اين مسئووليت در قبال خود باشد ، يا در قبال ديگران و يا در برابر خداوند متعال و اين موضوع به آن معناست كه انسان ، در هر حال ، مسئوول است[۱].

در حقوق جزا ، لازمه اعمال مجازات نسبت به مجرمين وجود “مسئووليت  كيفري ” است . بديهي است اگر فردي فاقد مسئوليت  كيفري باشد ، به هيچ وجه نمي توان نسبت به او مجازاتي را اعمال نمود .

بر اساس اصل قانوني بودن جرايم و مجازاتهادر حقوق كيفري كه از اصول مقبول در نظامهاي مختلف حقوقي است ، اعمال و رفتار اشخاص هر اندازه زننده و غيراخلاقي و مضر به حال فرد يا اجتماع باشد تا زماني كه قانونگذار  اين اعمال را جرم نشناخته  و براي آن قانونا مجازاتي تعيين نكرده باشد ، عمل جرم نبوده و مرتكب از ديد حقوق جزا مسئوول شناخته نخواهد شد . به همين دليل است كه مقنن در ماده ۲ قانون مجازات اسلامي ، جرم را چنين تعريف نموده است :

“هر فعل يا ترك فعلي كه در قانون براي آن مجازات تعيين شده باشد ، جرم محسوب مي شود “.

مرتكب جرم بايد داراي شرايط و خصوصياتي باشد تا بتوان وي را مسئوول شناخت و عمل مجرمانه را باو نسبت داد.بنابراين زماني مي توان مرتكب را مسئوول عمل مجرمانه قلمداد نمود كه ميان فعل مجرمانه و مجرم يك رابطه علت و معلولي وجود داشته باشد.

مسئووليت كيفري از شرايط اوصافي بحث مي كند كه امكان منطقي تحميل مجازات را بر مرتكب جرم فراهم مي آورد گر چه بي ترديد تنها در فرض وقوع جرم سخن از تحميل مجازات صحيح و منطقي است اما ديري است كه صاحب نظران جزايي بر اين باورند كه مسئووليت كيفري در برابر جرم در گروي وصف خاص و مرهون حالت ويژه اي است نزد مرتكب كه در غياب آن تحميل كيفر بر او منطقا و عقلا ناممكن مي نمايد .

عنايت به همين وصف خاص كه از آن به (اهليت جزايي) تعبير مي كند در مقام جوهر و بن مايه مسئوليت كيفري است سبب شده تا نهاد مسئوليت كيفري موجوديتي متمايز از دو نهاد در جرم و مجازات يافته و مبحثي جداگانه و دامنه دار را در بخش حقوق جزاي عمومي خود اختصاص داده جرم و مجازات دو نهاد مهم جزايي اند كه به دو شكل متفاوت با مرتكب جرم ارتباط پيدا مي كنند يكي از مرتكب صادر و ديگري به مرتكب تحميل مي گردد حقوق جزا به تعيين و تحويل شرايط و اوصافي در مرتكب مي پردازد كه در پرتو آنها از يك سو صدور جرم از مرتكب واز سوي ديگر تحميل مجازات بر وي امكان پذير مي شود گو اينكه شرايط لازم براي صدورجرم با شرايط ضروري براي تحميل مجازات بر هم انطباق كامل ندارد.

حقيقت اين است كه حقوق جزا تنها پس از آشنايي با مسئووليت كيفري مبتني بر تقصير بود كه مورد توجه قرار گرفت تا نگاهي عميق بر آن و عواملي كه رافع مسئووليت است را موضوع تحقيق قرار دهيم .

۲-۲- مفهوم مسئووليت كيفري


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۳۲:۱۲ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

عنوان :

اثر آنتي اكسيداني عصاره سبوس برنج در پايدار سازي روغن آفتابگردان

 استاد راهنما:

دكتر حسين جلالي

استاد مشاور:

دكتر رضا اسماعيل زاده كناري

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :
چكيده :
اكسيداسيون روغن ها علاوه بر تغيير ويژگي هاي ارگانولپتيكي ماده غذايي ، ارزش غذايي و عمر نگهداري روغن ها را كاهش مي دهد و به دليل توليد تركيبات نامطلوب در روغن براي سلامتي مصرف كنندگان تاثير سوئي دارند. براي جلوگيري از اكسيداسيون روش هاي متعددي وجود دارد كه يكي از اين موارد افزودن موادي به نام آنتي اكسيدان است. امروزه از آنتي اكسيدان هاي سنتزي همچون TBHQ ،BHT ،BHA و استرهاي گالات به همين منظور استفاده مي شود، اما با توجه به اينكه آنتي اكسيدان هاي سنتزي اثرات نامطلوبي همچون اثر جهش زايي و سرطان در بدن انسان دارند ، به تدريج از ليست آنتي اكسيدان هاي مصرفي حذف مي شوند، لذا تهيه و توليد آنتي اكسيدان هاي طبيعي به عنوان جانشين ضروري مي باشد. در اين تحقيق ابتدا عصاره گيري از سبوس برنج انجام گرفته و تركيبات فنوليك و توكوفرولي موجود در عصاره تعيين گرديده و سپس عصاره در دو غلظت ۴۰۰ PPM و ۸۰۰ PPM به نمونه روغن آفتابگردان بدون آنتي اكسيدان اضافه شده و سپس نمونه هاي روغن آفتابگردان فرموله شده با اين آنتي اكسيدان طبيعي تحت شرايط دمايي ۳۰ درجه سانتي گراد طي ۶۰ روز ذخيره سازي از نظر پايداري اكسايشي توسط پارامتر هاي عدد پراكسيد ، شاخص پايداري اكسايشي ، عدد اسيدي و شاخص رنگ در دماي ذخيره سازي در زمان هاي ۰،۱۵،۳۰،۴۵،۶۰ با نمونه روغن آفتاب گردان حاوي ۱۰۰ PPM آنتي اكسيدان سنتتيك TBHQ مورد مقايسه قرار گرفتند كه نتايج نشان داد غلظت ۸۰۰ PPM عصاره سبوس برنج در پايدارسازي روغن آفتاب گردان طي مدت زمان نگهداري موثرتر از TBHQ و غلظت ۴۰۰ PPM عصاره سبوس برنج عمل نموده است كه به دليل مقادير بالاتر تركيبات فنوليك و توكوفرولهاي موجود درغلظت ۸۰۰PPM عصاره نسبت به غلظت هاي كمتر عصاره مي باشد. در مرحله بعد روغن آفتابگردان حاوي ۸۰۰PPM عصاره با نمونه روغن حاوي ۱۰۰ PPM آنتي اكسيدان سنتتيك TBHQ تحت شرايط دمايي ثابت ۱۸۰ درجه سانتي گراد به مدت ۲۴ ساعت حرارت داده شدند و در فواصل زماني ۴ ساعت (۰،۴،۸،۱۲،۱۶،۲۴)از نظر پارامتر هاي پايداري حرارتي ( عدد اسيدي ، عدد كنژوگه ، شاخص پايداري اكسايشي ، شاخص رنگي ، عدد كربونيل و مقدار كل تركيبات قطبي ) مورد مقايسه قرار گرفتند كه نتايج نشان داد كه عصاره سبوس برنج با غلظت ۸۰۰PPM نسبت به آنتي اكسيدان سنتتيك TBHQ جهت پايداري اكسايشي موثرتر عمل نموده است.
بدين ترتيب مي توان سبوس برنج را به عنوان منبع مناسبي براي آنتي اكسيدان هاي طبيعي معرفي نمود و اين اثر را ناشي از تركيبات توكوفرولي و فنولي موجود در آن دانست.
كلمات كليدي : عصاره سبوس برنج ، روغن آفتابگردان ، پايداري اكسايشي ، تركيبات آنتي اكسيدان.
۱- مقدمه
امروزه روغن­هاي گياهي به دليل آثار مفيدي چون كاهش كلسترول خون بيشتر مورد توجه قرار گرفته و به صورت هاي مختلفي نظير روغن هاي سالادي، پخت و پز و سرخ كردني به رژيم غذايي افراد راه پيدا  مي­ كنند (ماتالگيتو و الخليفه، ۱۹۹۸). با توجه به تنوع زياد منابع روغن­هاي گياهي، صرفا روغن­هاي سويا، نخل، كلزا و آفتابگردان به ترتيب۶/۳۱، ۵/۳۰، ۵/۱۵ و ۶/۸ ميليون تن از مصرف جهاني را به خود اختصاص مي دهند.(استيونسون و همكاران، ۲۰۰۷). روشن است كه منابع مزبور پاسخگوي تقاضاي روز افزون روغن­هاي گياهي براي مصارف خانگي و صنعتي نخواهد بود. از اين رو، نياز به كشف و توسعه منابع جديد روغن­هاي خوراكي همواره احساس مي­گردد. روغن­هاي خوراكي مختلف حائز درجه سير ناشدگي و ساختار اسيد چربي متفاوتي بوده، كيفيت و كميت تركيبات غير تري گليسريدي آنها با هم متفاوت است. تفاوتهاي ساختاري به نوبه خود به تفاوت در ويژگي هاي فيزيكوشيميايي و پايداري اكسايشي آنها منجر مي­گردد.(كمال الدين، ۲۰۰۶). پايداري حرارتي از جمله مهمترين ويژگي هاي    روغن­هاي خوراكي در خصوص مصرف و كاربرد آنها در مواد غذايي و ساير فرآورده هاي تجاري است. (پاركر و همكاران، ۲۰۰۳). بر خلاف روغن­هاي حيواني كه عمدتا اشباع هستند و براحتي با اكسيژن وارد واكنش نمي­شوند، روغن­هاي گياهي كمتر اشباعند و حساسيت بيشتري نسبت به واكنشهاي اكسايشي از خود نشان مي­ دهند (ماتالگيتو و الخليفه، ۱۹۹۸).
اكسيداسيون چربي ها يكي از اصلي ترين عوامل فساد مواد غذايي و تخريب رنگ، طعم، بافت، ارزش تغذيه اي و افزايش خطر سلامتي و ضايعات اقتصادي است.( هالي ول ،گوتريدج، ۱۹۹۹)
مطالعات نشان مي دهد كه دليل محافظت آنتي اكسيدان ها از چربي ها احتمالا به خاطر توانايي اين تركيبات در گيرندگي راديكال هاي آزاد است. در حقيقت آنتي اكسيدان ها به وسيله واكنش با راديكال هاي آزاد قبل از آنكه آنها با اسيدهاي چرب واكنش دهند يا به وسيله واكنش دادن با فلزات از اكسيداسيون ممانعت مي كنند .( چنگ و همكاران،۲۰۰۳)
به دلايل ذكر شده بيش از ۵۰ سال است كه آنتي اكسيدان هاي سنتزي براي حفظ مواد غذايي بخصوص روغن ها و چربي ها در برابر اكسايش استفاده مي شوند.(ايروندي و همكاران،۲۰۰۰)رايج­ترين آنتي اكسيدان­هاي مورد استفاده در صنايع غذايي BHA (بوتيليد هيدروكسي آنيزول)، BHT (بوتيليد هيدروكسي تولوئن) و TBHQ (ترشيو بوتيل هيدروكينون) مي باشند.(ايتو،فوكوشيماو همكاران،۲۰۰۰).اين تركيبات ارزان قيمت بوده و به خوبي در روغن حل مي شوند و مدت زمان نگهداري مواد غذايي را افزايش مي دهند.اما استفاده از اين آنتي اكسيدان هاي سنتزي بدليل سميت آنها و گزارشاتي مبني بر سرطان زايي و اثر بر فعاليت هاي آنزيمي كبد محدود شده است (مهدوي،دشپنده،۱۹۹۵)
همچنين اين آنتي اكسيدان ها ممكن است باعث ايجاد تومور و پيشرفت فعاليت هاي تومورهاي بدن شوند (بوتروك و همكاران،۲۰۰۰). بنابر اين در سال هاي اخير تلاش براي شناخت آنتي اكسيدان هاي طبيعي با منشا گياهي افزايش يافته است.(زينول و همكاران،۲۰۰۳).آنتي اكسيدان هاي طبيعي علاوه بر داشتن خصوصيات آنتي اكسيداني مي­توانند در كاهش سرطان ها، بيماري هاي قلبي و ساير مشكلات حادي كه با پيري در ارتباط هستند تاثير داشته باشند.(هنري و همكاران،۲۰۰۰)
۱-۲- روغن آفتابگردان
روغن آفتابگردان يكي از سالم­ترين روغن­هاي نباتي بوده و از نظر كاربرد علمي نيز براي مصارف متعدد مناسب است. براي استفاده در سس­هاي سالاد، محصولات نانوايي، طباخي و سرخ كردن است. نقطه دود روغن در حدود ۲۳۲/۲ درجه سانتي­گراد بوده (بالاتر از ساير روغن هاي مشابه) و اين يكي از محاسن اين روغن براي كاربرد در سرخ كردن مواد غذايي است (مالك، ۱۳۷۹).
روغن آفتابگردان اسيدهاي چرب ضروري بدن را فراهم مي­ كند كه پيش ماده هورمون­هاي مهم از جمله پروستاگلاندين­ها مي­باشد و همچنين در كنترل بسياري از عوامل فيزولوژيكي مانند فشار خون، سطح كلسترول و دستگاه تناسلي نقش دارد.(والسيويك و همكاران، ۱۹۹۷).
رنگ روغن آن زرد روشن و داراي ويتامين­هاي متعدد و ارزش غذايي فراوان است (اداره كل آمار و اطلاعات وزارت كشاورزي۱۳۷۶.( روغن آفتابگردان بعلت رنگ روشن، طعم شيرين، نقطه دود بالا، پايداري و فقدان بوي نامطبوع از بهترين روغن­ها جهت تهيه مارگارين محسوب مي­شود و در آشپزي روغن مناسبي است.) خواجه پور ۱۳۷۳ ، كوچكي ۱۳۶۸)
در روغن آفتابگردان حدود ۱۵ درصد اسيدهاي چرب اشباع شده و ۸۵ درصد غير اشباع هستند. اسيدهاي چرب غيراشباع آن شامل اسيدهاي چرب داراي يك پيوند غيراشباع (اولئيك) است كه هر دو براي سلامتي مفيد و در كاهش مقدار كلسترول خون موثرند. چون مقدار اسيد لينولنيك (سه اتصال دو گانه) موجود در روغن آفتابگردان كم و در حدود ۵/۰ درصد است اين روغن در مقايسه با روغن هاي داراي اسيد لينولنيك زياد نظير سويا، عمر نگهداري بيشتري داشته و براي بهبود پايداري نيازي به هيدروژناسيون قسمتي روغن نبوده، ولي براي تهيه محصولاتي نظير مارگارين و شورتنينگ (روغن نباتي جامد هيدروژنه) روغن تا حد مورد نياز هيدروژنه مي­شود (مالك، ۱۳۷۹).
بزرگترين كشورهاي توليد كننده آفتابگردان در دنيا به ترتيب آرژانتين، روسيه، اكراين، فرانسه، آمريكا و هندوستان هستند (اداره كل آمار و اطلاعات وزارت كشاورزي۱۳۷۶). بيشترين سطح زير كشت مربوط به روسيه با ۴۱۲۷ هزار هكتار و كمترين ۱۰۰۰ هكتار مربوط به مكزيك مي­باشد.
بالاترين ميزان عملكرد مربوط به كشور ايتاليا با ۲۴۷۸ كيلوگرم در هكتار و بيشترين مجموع توليد آرژانتين با ۵۵۲۰ هزار تن گزارش شده است.
۱-۳- بيان مسأله
اكسيداسيون روغن­ها علاوه بر تغيير ويژگي­هاي ارگانولپتيكي ماده غذايي، ارزش غذايي و عمر نگهداري روغن­ها را كاهش مي­دهد و به دليل توليد تركيبات نامطلوب در روغن براي سلامتي مصرف­ كنندگان تاثير سوئي دارند. از اين­رو پايدارسازي روغن­ها تحت شرايط حرارتي و ذخيره­سازي اجتناب ناپذير است (آدم و همكاران ،۲۰۰۲).روش­هاي مختلفي براي پايدارسازي روغن كاربرد دارد كه يكي از مهم­ترين روش­ها استفاده از آنتي­اكسيدان­ها است. عليرغم اين­كه آنتي­اكسيدان­هاي سنتتيك طي فرآيند‏ هاي حرارتي و شرايط ذخيره­سازي موثر عمل مي­ كنند اما استفاده نمودن از اين آنتي­اكسيدان­ها از جهت امنيت مواد غذايي و سمي بودن بحث برانگيز است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۳۰:۴۳ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

گرايش زراعت

عنوان

زيست سنجي حساسيت گياهان زراعي تناوبي با گندم نسبت به علف كش هاي خانواده سولفونيل اوره در خاك هاي محتوي مقادير مختلف موادآلي

استاد راهنما

دكتر جاويد قرخلو

استادان مشاور

مهندس ناصر باقراني

مهندس فرزاد فنودي

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :
مقدمه:
استان گلستان به عنوان يكي از قطب هاي توليد محصولات كشاورزي به خصوص گندم نقش به سزايي در افزايش توليد ملي دارد. به طوري كه بيش از ۶۵ درصد سطح زير كشت محصولات زراعي استان گلستان به كشت گندم اختصاص دارد و با توليد متوسط بيش از يك ميليون تن گندم در سال مقام سوم توليد در كشور را دارد. با توجه به نقش گندم در تامين امنيت غذايي و پتانسيل استان در توليد آن، شناخت عوامل محدود كننده توليد گندم بسيار حائز اهميت است. يكي از عوامل مهم كه تاثير بسزايي در كاهش و راندمان توليد اين محصول را دارد، علف‌هاي هرز مي باشد كه استفاده از علف‌كش جهت مهار آن حائز اهميت است، به طوري كه هر ساله در استان گلستان بيش از سيصد تن علف‌كش جهت مبارزه با علف‌هاي هرز مورد استفاده قرار مي گيرد، علف‌كش هاي خانواده سولفونيل اوره، با نحوه عمل بازدارنده استولاكتات سنتاز، علف‌كش هايي با خاصيت انتخابي هستند كه علف‌هاي هرز پهن برگ و باريك برگ را تحت تاثير قرار مي دهند(پورترفيلد[۱] و همكاران، ۲۰۰۶). با توجه به دوام بازدارنده هاي ALS گياهاني كه در چرخه تناوب گندم به زير كشت مي روند در خطر كاهش جوانه زني و رشد قرار مي گيرند به طوري كه در شرايطي خاص بقاياي آنها مي تواند پايداري خود را حتي بيش از يك فصل زراعي حفظ و بر گياهان زراعي حساس موجود در تناوب هاي بعدي صدمه وارد كند(راشد محصل وموسوي، ۱۳۸۵). علف‌كش هاي خانواده سولفونيل اوره يك گروه از علف‌كش ها هستند كه داراي ماندگاري زيادي در خاك هستند و در نتيجه مشكلاتي از نظر وجود بقايا براي محصولاتي كه در تناوب زراعي با گياهي كه در آن مورد استفاده قرار مي گيرند، به همراه دارند(راسل[۲] و همكاران، ۲۰۰۲). مهمترين ويژگي اين خانواده علف‌كش، فعاليت زيستي بالاي آنها و در نتيجه مقدار بسيار كم مصرف و طيف وسيع علف‌كشي آنها است(براون، ۱۹۹۰[۳] ؛ راسل و همكاران، ۲۰۰۲). برخي گونه هاي زراعي مانند كلزا، آفتابگردان، ذرت، يونجه، سيب زميني، عدس و چغندر قند حساسيت زيادي نسبت به باقي مانده علف‌كش هاي سولفونيل اوره دارند. باقي مانده اين علف‌كش ها در خاك نگران كننده اعلام شده است(آنونيموس[۴]، ۲۰۰۳ ؛ رحمان[۵]، ۱۹۸۹ ؛ گانتر[۶] و همكاران، ۱۹۹۲ ؛ پانگ[۷] و همكاران، ۲۰۰۲ ؛ هاچينسون[۸] و همكاران، ۲۰۰۷ ؛ موسوي و همكاران، ۱۳۸۴). استان گلستان با دارا بودن ۶۲۰ هزار هكتار اراضي زراعي قابل كشت در منطقه اي واقع شده كه از نظر آب و هوايي قابليت انجام دو تا سه كشت در طول سال را دارا مي باشد و همچنين از نظر توليد رتبه اول توليد سويا، رتبه اول توليد كلزا، رتبه سوم توليد پنبه، رتبه چهارم توليد برنج و رتبه يازدهم توليد ذرت در كل كشور را دارد. بنابراين بررسي و تعيين حساسيت گياهان زراعي تناوبي با گندم نسبت به علف‌كش هاي بازدارنده ALS در استان ضروري مي باشد.
اثرات باقي مانده علف‌كش ها در محيط
ماندگاري علف‌كش ها در خاك پس از كاربرد آنها از سه جنبه اهميت دارد. اول، عاملي است كه كنترل علف هرز در فصل جاري و در سال هاي آتي را تحت تاثير قرار مي دهد. دوم، اين كه ماندگاري از نظر تاثير بالقوه آن بر آلودگي زيست محيطي اهميت دارد هرچه علف‌كش مدت و زمان بيشتري در سطح يا درون خاك باقي بماند احتمال انتقال به نواحي مجاور يا منابع آب از طريق رواناب سطحي و نشت از طريق نيمرخ خاك افزايش مي يابد. سوم، باقي مانده علف‌كش در خاك عامل آسيب به ساير گياهان زراعي در سال هاي آتي است(راشد محصل وموسوي، ۱۳۸۵). تجزيه و ماندگاري علف‌كش تابعي از ماهيت علف‌كش مورد نظر، نوع خاك، روش كاربرد و شرايط محيطي بعد از كاربرد است استفاده از روش هاي زيست سنجي كمي و كيفي خاك در پژوهش هاي علوم علف‌هاي هرز متداول است مراد از زيست سنجي در پژوهش هاي علف‌كشي اندازه گيري پاسخ زيستي موجود زنده اي براي تعيين وجود يا غلظت ماده اي شيميايي در گهرمايه است. زيست سنجي براي تعيين وجود علف‌كش ها معمولاً با بهره گرفتن از گونه هاي حساس به علف‌كش انجام مي شود براي مثال، زيست سنجي خاك مستلزم كاشت گونه گياهي محك در خاك تيمار شده با علف‌كش و پس از آن مقايسه پاسخ آن ها با گياهان شاهد كاشته شده در خاك تيمار نشده يا در خاك حاوي غلظت معيني از علف‌كش است زيست سنجي بر دو فرض استوار است. (۱) گونه گياهي مورد استفاده در آزمون مي بايست متناسب با غلظت علف‌كش پاسخ(آسيب ديدگي) نشان دهد؛ (۲) پاسخ ها تكرار پذير باشند(زندوهمكاران، ۱۳۸۷). زيست سنجي معمولاً براي اندازه گيري كمي غلظت هاي فعال بيولوژيكي علف‌كش ها مورد استفاده قرار مي گيرد البته گاهي اوقات نيز از آن براي تعيين حضور يا غيبت علف‌كش ها استفاده مي شود زيست سنجي كار دشواري است زيرا علف‌كش هاي مربوط به يك گروه علائم خسارت مشابهي ايجاد مي كنند.
زيست سنجي علف‌كش را در واقع مي توان روش ارزيابي علف‌كش بر اساس تعامل بين مولكول علف‌كش و موجودي زنده عنوان نمود. اين ارزيابي ممكن است از ماهيتي كيفي يا كمي برخوردار باشد. معمولاً گياهان عالي يا ميكروارگانيسم ها تحت عنوان گونه هاي شاخص يا محك در اين نوع مطالعات مورد استفاده قرار مي گيرند. به عبارت كاملاً ساده در آزمايش زيست سنجي از گياهان حساس به منظور تشخيص حضور علف‌كش، در حد غلظت هايي كه سبب بازدارندگي جوانه زني يا رشد شود استفاده مي گردد. حساسيت گياهان نسبت به علف‌كش درجات متفاوتي دارد. پاسخ گياهان محك به علف‌كش ها در قالب مولفه هاي(پارامترهاي)مختلف گياهي ارزيابي مي شود. علف‌كش ها ممكن است به شدت از جوانه زني گونه هاي حساس ممانعت به عمل آورند، اما به ندرت فقط بر اساس جوانه زني استنتاج مي شود. در غلظت هاي كمتر از حد كشنده علف‌كش ممكن است از طويل شدگي ريشه يا شاخساره جلوگيري كند وبرخي گونه هاي حساس پاسخ وابسته به دزي نشان مي دهند كه امكان ارزيابي اندازه گيري ها را فراهم    مي كند. انواع مختلف روش هاي زيست سنجي شامل زيست سنجي با بهره گرفتن از ميكروارگانيسم ها، روش ساده زيست سنجي، زيست سنجي مزرعه اي، زيست سنجي آزمايشگاهي، زيست سنجي هاي برگي، زيست سنجي گهر مايه اي و زيست سنجي در پتري ديش مورد استفاده قرار مي گيرد(زند و همكاران، ۱۳۸۷).
استفاده از اين روش هاي زيست سنجي سه مزيت اصلي دارد: اول حساسيت بالا براي علف‌كش هايي كه در مقادير كم به كار مي روند نظير سولفونيل اوره ها(بير[۹]و همكاران، ۱۹۸۸؛ هولاوي[۱۰]و همكاران، ۱۹۹۹). دوم اين كه برخي روش هاي تجزيه جديد براي اندازه گيري اين قبيل علف‌كش ها ارائه شده است كه بسيار تخصصي، حساس و پرهزينه هستند و به طور گسترده اي در دسترس نيست(مثل روش آناليز دستگاهي). در حالي كه روش هاي زيست سنجي به سهولت در دسترس و كم هزينه هستند. در نهايت در آزمايش هاي زيست سنجي قسمتي از كل باقي مانده علف‌كش در خاك كه براي جذب گياهي در دسترس است، اندازه گيري مي شود و اين همان چيزي است كه در ارزيابي خطر آسيب ديدگي گياهان زراعي بعدي به كار مي آيد(رشيد[۱۱] و همكاران، ۲۰۰۱).
در آزمايش هاي زيست سنجي معمولاً دو نوع متفاوت پاسخ گياهي اندازه گيري مي شود: (۱) پاسخ اندام هاي گياهي- مشتمل بر طويل شدگي ريشه يا شاخساره، تكثير، كلروز يا نكروز شدن اندام گياهي معين و تغييرات مرفولوژيكي آن؛ (۲) پاسخ كلي گياه- معمولاً به صورت كلروز يا فرونشاني يا بازدارندگي رشد گياهي متظاهر مي شود يا با برداشت گياهان و اندازه گيري وزن تر يا وزن خشك معلوم مي گردد. در صورت يكنواختي شرايط، در زيست سنجي وزن تر در مقايسه با وزن خشك از ارزش بيشتري برخوردار است، زيرا گياهي كه تازه از بين رفته و نكروز شده داراي وزن خشك تقريباً برابري با گياهان سبز سالم خواهد بود. علاوه بر اين ممكن است تاثير فعاليت هاي فيزيولوژيكي گياه مورد ارزيابي قرار گيرد. در مقايسه با معيار هاي وزن و ارتفاع بوته، ميزان مصرف آب گياه حساسيت بيشتري نسبت به فعاليت علف‌كش دارد. تعيين وزن تر و وزن خشك گياه محك از جمله مهم ترين معيارهاي ارزيابي در آزمايش هاي زيست سنجي است. اندازه گيري طول دمبرگ، طول برگ يا سطح برگ نيز در ارزيابي فعاليت علف‌كش ها مورد استفاده قرار مي گيرد. چنين اندازه گيري هايي معمولاً بعد از گذشت ۲ تا ۳ هفته از رشد ثبت مي گردد. كاهش فعاليت فتوسنتزي، محتواي كلروفيل و زيستايي بافت هاي ريشه ناشي از كاربرد علف‌كش ها نيز مي تواند در زيست سنجي مورد استفاده قرار گيرد. در برخي موارد ارزيابي كيفي بر مبناي عارضه هاي گياهي مربوط به هر گروه علف‌كش ها يا تركيب معيني صورت مي گيرد. در صورتي كه شدت عوارض گياهي وابسته به دز باشد، چنين معياري مي تواند به صورت كمي نيز به كار گرفته شود. براي مثال، باقي مانده علف‌كش توفوردي در خاك براساس اپي ناستي و بدشكلي ساقه نخودفرنگي و بدشكلي گياه پنبه قابل اندازه گيري است(زندوهمكاران،۱۳۸۷).
اين تحقيق به منظور:
۱- سنجش حساسيت گياهان زراعي عمده استان گلستان نسبت به مقادير مختلف علف‌كش هاي خانواده سولفونيل اوره
۲- سنجش تاثير محتواي ماده آلي خاك بر قابليت دسترسي علف‌كش هاي خانواده سولفونيل اوره توسط گياهان زراعي انجام شد.
ويژگي هاي فيزيكي و شيميايي سولفونيل اوره ها
مشابه بسياري از علف‌كش هاي ديگر، ويژگي فيزيكي و شيميايي سولفونيل اوره ها براي آگاهي از رفتار علف‌كش ها در گياهان و خاك مهم مي باشند. علف‌كش هاي سولفونيل اوره در دماي معمولي جامد بوده و داراي تركيبات كريستاله هستند. اين تركيبات داراي فشار بخار كم بوده و در نتيجه فرّار نيستند. اين علف‌كش ها معمولاً به شكل پودر(روان ريز خشك)يا در برخي موارد به شكل قرص كه در آن مقادير كم علف‌كش به شكل بسته مي باشد فرموله مي گردد و از اين طريق امكان جا به جايي دقيق علف‌كش در مقادير كم در سطح مزرعه ممكن مي شود. علف‌كش هاي سولفونيل اوره اسيد هاي ضعيفي مي باشند، ثابت اسيدي آنها بين ۳ تا ۵ متغير مي باشد. پروتون روي پل و مجاور گروه هاي سولفونيل و كربونيل به اين دليل كه در مجاورت يك عامل الكترون خواه قرار گرفته، داراي خاصيت اسيدي مي باشند. در نتيجه سولفونيل اوره ها بلافاصله در واكنش با هيدروكسيدهاي فلزي به شكل نمك در مي آيند كه از خصوصيات مورد توجه در رابطه با جذب سطحي خاك است كه با افزايش pH حلاليت اين تركيبات در آب افزايش مي يابد(راشد محصل وهمكاران، ۱۳۸۵).
علف كش هاي خانواده سولفونيل اوره
تركيبات سولفونيل اوره عمده ترين گروه از علف‌كش هايي هستند كه به دليل اثر مشترك شان كه ممانعت از آنزيم استولاكتات سنتاز است، مجموعاً بازدارنده هاي ALS خوانده مي شوند(راشد محصل و همكاران، ۱۳۸۵). علف‌كش هاي خانواده سولفونيل اوره بازدارنده استوهيدروكسي اسيد سنتاز نيز ناميده مي شوند. استولاكتات سنتاز يا استوهيدروكسي سنتاز، اولين آنزيم لازم در بيوسنتز ساختار زنجيره اي شاخه دار اسيد هاي آمينه ضروري لوسين، ايزولوسين و والين در گياهان مي باشند(شوستر[۱۲]و همكاران، ۲۰۰۷ ؛والي[۱۳] و همكاران، ۲۰۰۷ ؛ هاچينسون و همكاران، ۲۰۰۷ ؛ كريستوفر[۱۴]و همكاران، ۲۰۰۶).
علف‌كش هاي خانواده سولفونيل اوره در ايران
اولين علف‌كش سولفونيل اوره ثبت شده در ايران، علف‌كش تري بنورون متيل با نام تجاري گرانستار است كه در سال ۱۳۶۹ به ثبت رسيد. در بين سال هاي ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۸، ۱۰ علف‌كش ديگر از اين خانواده به ثبت رسيده اند. علف‌كش هاي سولفونيل اوره ثبت شده در اين سال ها متمركز به سه محصول اصلي گندم، برنج و ذرت بودند(زندوهمكاران، ۱۳۸۶ ؛ زندوهمكاران، ۱۳۸۷).
علف‌كش يدوسولفورون+ مزوسولفورون+ مفن‌پاير(شواليه، WG 6%)
شواليه علف‌كش پس رويشي دو منظوره از خانواده سولفونيل اوره مي‌باشد كه علف‌‌هاي ‌هرز پهن برگ و باريك‌ برگ در غلات(گندم، تريتيكاله، چاودار) را به طور هم زمان كنترل مي‌كند. شواليه مخلوط مزوسولفورون و يدوسولفورون به همراه ايمن‌ كننده است كه موجب افزايش خاصيت انتخابي شواليه شده بدون آن كه تاثيري در اثر علف‌كشي شواليه بگذارد. مشابه ساير علف‌كش هاي خانواده سولفونيل اوره، اولين نقطه تاثير شواليه بر سنتز آنزيم استو هيدروكسي اسيد سنتاز مي باشد. دو ماده موثر موجود در شواليه پس ازسمپاشي به صورت سيستميك از راه برگ و مقداري نيز از طريق ريشه جذب علف‌هاي هرز و پس از ۴۸ ساعت باعث توقف رشد آن مي شوند. ابتدا توقف رشد و سپس نقاط كمرنگي روي علف ‌‌هاي ‌هرز مشاهده مي‌شود و به دنبال آن زردي و نهايتاً سوختگي در برگ ها و ساقه علف‌هاي هرز نمايان مي شود. ايمن‌ كننده موجود در شواليه مانند كاتاليزور عمل مي‌كند و باعث سرعت بخشيدن به تجزيه تركيبات علف‌كش در غلات مي‌شود. انعطاف ‌پذيري كاربرد شواليه(از مرحله ۲ برگي تا انتهاي پنجه‌ زني گندم) كشاورزان را قادر مي سازد كه با يك بار سمپاشي پهن برگ ها و باريك برگ ها را به طور هم زمان كنترل نمايند. شواليه به ميزان ۳۵۰ گرم در هكتار استفاده مي‌شود. افزودن روغن(سورفاكتانت هاي غير يوني مانند روغن ولك و سيتوگيت) به ميزان ۲ در هزار اثر علف‌كش شواليه را افزايش مي دهد(توسلي، ۱۳۸۸؛ بهنيا، ۱۳۸۶؛ خيامي راد، ۱۳۸۶).
علف‌كش سولفوسولفورون (آپيروس، WG 75%)
آپيروس علف‌كشي انتخابي است كه براي كنترل علف‌هاي ‌هرز پهن برگ و باريك برگ در مزارع گندم به كار مي‌رود. عمدتاً توسط برگ علف‌هاي هرز و به صورت سيستميك عمل مي كند. اين علف‌كش پس از ۴ ساعت كاملاً جذب گياه شده و وارد آوند آبكش مي‌شود و مانع فعاليت آنزيم استولاكتات سنتاز مي‌گردد. آپيروس اولين علف‌كشي است كه علف ‌هرز بروموس را كاملاً كنترل مي كند. آپيروس داراي فرمولاسيون گرانول قابل پخش در آب است كه مقدار مصرف آن در هكتار ناچيز يعني ۶/۲۶ گرم(به‌همراه سورفكتانت غير يوني مانند سيتوگيت) مي باشد. پس از سمپاشي حداكثر طي چهار ساعت، جذب بافت علف ‌هرز مي‌شود. در نتيجه بارندگي پس از اين مدت اثر سوئي بر كارايي آن ندارد. بهترين زمان مصرف براي به دست آوردن حداكثر تاثير، در مرحله ۲ تا ۴ برگي علف‌هاي هرز است. رطوبت خاك و دماي مناسب باعث افزايش تاثير آن مي‌گردد. پايداري آپيروس در خاك زياد مي باشد(توسلي، ۱۳۸۸؛ بهنيا، ۱۳۸۶؛ خيامي راد، ۱۳۸۶).
علف‌كش سولفوسولفورون+ متسولفورون متيل(توتال، WG 75%)
توتال علف‌كش انتخابي از خانواده سولفونيل اوره در مزارع گندم و جو است كه به صورت پس ‌رويشي بسياري از علف‌هاي هرز پهن برگ و باريك برگ را به ميزان ۵۰-۴۰ گرم در هكتار به نحو موثري كنترل


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۲۹:۱۵ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

 

 

 

 

 

عنوان :

چگونگي حل اختلاف بين اجير و مستأجر در فقه و حقوق

 

استاد راهنما:

دكتر نعمت اللهي

 

 

نگارنده:

 

**

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

فهرست مطالب

عنوان صفحه
مقدمه ۱
         طرح مسأله ۱
         سؤال اصلي تحقيق ۲
         سؤالات فرعي تحقيق ۲
         فرضيه‌ها ۲
         ضرورت تحقيق ۳
         پيشينه‌ي تحقيق ۴
         هدفها و كاربردهاي مورد انتظار از انجام تحقيق ۴
         روش و ساختار تحقيق ۵
فصل اول: كليات  
۱-۱-   بازشناسي مفاهيم اصلي ۷
        ۱-۱-۱- اجاره ۷
                 الف) اجاره در لغت ۸
                ب) اجاره در اصطلاح ۹
        ۱-۱-۲- اجير ۱۲
        ۱-۱-۳- مستأجر ۱۳
۱-۲-        انواع اجاره ۱۳
       ۱-۲-۱- اجاره­ي اشياء ۱۳
       ۱-۲-۲- اجاره­ي حيوان ۱۴
       ۱-۲-۳- اجاره­ي انسان (اشخاص) ۱۴
      ۱-۲-۳-۱- مفهوم و ماهيت اجاره­ي اشخاص ۱۵
               الف) تمليكي يا عهدي بودن اجاره­ي اشخاص ۱۵
              ب) ثمره­ي تمليكي يا عهدي بودن اجاره­ي اشخاص ۱۸
      ۱-۲-۳-۲- اقسام اجاره­ي اشخاص ۱۹
              ۱-۲-۳-۲-۱- اجاره­ي خدمه و كارگران ۲۰
  الف) اجير خاص ۲۰
  ب) اجير عام (مطلق) ۲۲
             ۱-۲-۳-۲-۲- اجاره­ي متصديان حمل و نقل ۲۳
۱-۳-­ اركان اجاره­ي اشخاص ۲۴
        ۱-۳-۱- متعاقدين ۲۴
        ۱-۳-۲- ايجاب و قبول ۲۶
        ۱-۳-۳- عوضان (مورد معامله) ۲۶
               ۱-۳-۳-۱- معوض (منفعت عمل يا شخص) ۲۷
                 ۱-۳-۳-۲- عوض (اجرت) ۲۸
۱-۴-  مقايسه­ اجاره­ي اشخاص با برخي از قراردادهاي مشابه ۲۹
       ۱-۴-۱- اجاره­ي اشخاص و تصدي حمل و نقل ۲۹
       ۱-۴-۲- اجاره­ي اشخاص و قرارداد كار ۳۰
               الف) تميز اجاره­ي اشخاص از قرارداد كار ۳۱
                 ب) فايده­ي تمييز قرارداد كار از مقاطعه كاري ۳۳
       ۱-۴-۳- اجاره­ي اشخاص و عقد استصناع ۳۴
       ۱-۴-۴- اجاره­ي اشخاص و عقد وديعه ۳۵
       ۱-۴-۵- اجاره­ي اشخاص و عقد وكالت ۳۶
۱-۵- مفاهيم مرتبط ۳۸
        ۱-۵-۱- مدعي و منكر ۳۸
                 الف) معيار تميز مدعي از منكر ۳۹
                 ب)حكم مدعي و منكر ۴۱
        ۱-۵-۲- تداعي ۴۲
                 الف)رسيدگي به دعوا بر اساس قاعده‌ي مدعي و منكر ۴۳
                 ب) رسيدگي به دعوا بر اساس قاعده‌ي عدل و انصاف ۴۴
                فصل دوم : چگونگي حل اختلافات مربوط به انعقاد عقد  
۲-۱- اختلافات مربوط به عقد ۴۸
        ۲-۱-۱- اختلاف اجير و مستأجر در اصل وقوع عقد اجاره ۴۸
                 الف) اختلاف قبل از انجام كار ۴۹
               ب) اختلاف بعد از انجام كار ۵۰
        ۲-۱-۲- اختلاف در نو ع عقد ۵۳
                 ۲-۱-۲-۱- اختلاف طرفين در اجاره و تبرّع ۵۳
                         الف) بروز اختلاف قبل از انجام كار ۵۵
                      ب) بروز اختلاف بعد از انجام كار ۵۶
               ۲-۱-۲-۲- اختلاف طرفين در اجاره و جعاله ۵۹
               ۲-۱-۲-۳- اختلاف طرفين در اجاره و استيجار ۶۰
       ۲-۱-۳- اختلاف در كيفيت عقد ۶۱
               الف) اختلاف قبل از انجام كار ۶۲
               ب) اختلاف بعد از انجام كار ۶۳
       ۲-۱-۴- اختلاف در صحت و  بطلان عقد ۶۳
               ۲-۱-۴-۱- جريان اصل عدم يا اصل صحت ۶۴
               ۲-۱-۴-۲- قلمرو اجراي اصل صحت ۶۵
                ۲-۱-۴-۳- قاعده­­ي كلي در اجراي اصل صحت ۶۸
        ۲-۱-۵- اختلاف در مدت عقد ۶۹
               ۲-۱-۵-۱- اختلاف در مدت از حيث طول مدت زمان ۷۰
                ۲-۱-۵-۲- اختلاف در مدت از حيث تعيين و عدم تعيين ۷۳
۲-۲- اختلاف در متعاقدين ۷۶
        ۲-۲-۱- اختلاف در شخص اجير يا مستأجر ۷۶
        ۲-۲-۲- اختلاف در تغيير و تبديل اجير و مستأجر ۸۰
۲-۳- اختلاف در عوضين ۸۳
       ۲-۳-۱- اختلاف در منفعت (عمل) ۸۴
               ۲-۳-۱-۱- اختلاف در نوع منفعت (عمل) ۸۴
                      الف) وقوع اختلاف قبل از انجام كار ۸۶
                       ب) وقوع اختلاف بعد از انجام كار ۸۷
                ۲-۳-۱-۲- اختلاف در ميزان و مقدار عمل ۸۹
        ۲-۳-۲- اختلاف در اجرت ۹۱
               ۲-۳-۲-۱- اختلاف در نوع اجرت ۹۱
               ۲-۳-۲-۲- اختلاف در تعيين اجرت ۹۲
                ۲-۳-۲-۳- اختلاف در مقدار اجرت ۹۳
فصل سوم : چگونگي حل اختلافات مربوط به اجراي عقد و آثار آن  
۳-۱- اختلاف در تعهدات اجير ۹۶
        ۳-۱-۱- اختلاف در انجام عمل ۹۷
               ۳-۱-۱-۱- تخلف از اصل عمل ۹۷
                      الف) تخلف اجير از انجام كار بدون تعيين زمان ۹۸
                      ب) تخلف اجير از انجام كار در مدت مقرر ۹۹
                                 ۱-ب) تقاضاي عمل و زمان به نحو وحدت مطلوب ۹۹
                              ۲-ب) تقاضاي عمل و زمان به نحو تعدد مطلوب ۱۰۰
               ۳-۱-۱-۲- تخلف از جزء عمل ۱۰۰
        ۳-۱-۲- اختلاف در تسليم عمل (موضوع كار) ۱۰۳
        ۳-۱-۳- اختلاف در حفظ كالا  تا زمان تحويل به مستأجر ۱۰۵
               الف) اختلاف در تلف ۱۰۶
               ب) اختلاف در تعدي و تفريط ۱۰۶
۳-۲- اختلاف در تعهدات مستأجر ۱۱۲
       ۳-۲-۱- اختلاف در قبض كالا و پذيرش كار ۱۱۳
       ۳-۲-۲- اختلاف در پرداخت اجرت ۱۱۴
        ۳-۲-۳- اختلاف در مخارج اجير  در مدت اجاره ۱۱۶
        ۳-۲-۴- اختلاف در هزينه­ هاي مربوط به انجام كار ۱۱۸
فصل چهارم : چگونگي حل اختلافات مربوط به خاتمه­ي عقد  
۴-۱- اختلاف در انقضاء عقد اجاره ۱۲۱
       ۴-۱-۱- اختلاف طرفين در انقضاء مهلت معين ۱۲۲
       ۴-۱-۲- اختلاف طرفين در استيفاء منفعت ۱۲۳
       ۴-۱-۳- اختلاف در انقضاء مهلت يا استيفاء منفعت ۱۲۴
       ۴-۱-۴- اختلاف در اقاله‌ي عقد ۱۲۴
۴-۲- اختلاف در فسخ اجاره ۱۲۶
       ۴-۲-۱- اختلاف در ثبوت خيار ۱۲۶
                ۴-۲-۱-۱- اثر فسخ قبل از انجام كار و در اثناء كار ۱۲۷
                ۴-۲-۱-۲- اثر فسخ بعد  از انجام كار ۱۳۰
۴-۳- اختلاف در انفساخ اجاره ۱۳۱
        ۴-۳-۱- اختلاف در انفساخ عقد به جهت مرگ اجير ۱۳۳
        ۴-۳-۲- اختلاف در انفساخ قرارداد به جهت تعذر عمل ۱۳۵
               ۴-۳-۲-۱- عدم امكان مادي انجام كار (تعذر ذاتي موضوع عمل) ۱۳۶
               ۴-۳-۲-۲- عدم امكان قانوني و شرعي انجام كار ۱۳۶
               ۴-۳-۲-۳- عدم امكان انجام كار به جهت تلف محل اجاره ۱۳۷
                ۴-۳-۲-۴- عدم امكان انجام كار به جهت ترك كار ۱۳۸
۴-۴- اختلاف در بطلان عقد اجاره ۱۳۹
        ۴-۴-۱- سبب بطلان ۱۴۰
        ۴-۴-۲- اثر بطلان در اجار­ه­ي اعمال ۱۴۱
                الف) ضمان كار اجير ۱۴۱
               ب) عدم ضمان محل عمل ۱۴۳
نتيجه گيري ۱۴۵
فهرست منابع ۱۴۶

 

 

چكيده:

       قرارداد اجاره­ي اشخاص بعد از عقد بيع از پركاربرد­ترين عقود محسوب مي‌شود و به همين دليل، بروز اختـلاف در اين عقد اجتناب ناپذير است. اما با شناسايي اختلافات مي­توان تا حدود زيادي از بروز آن­ها جلوگيري كرد و يا در صورت بروز با روشي مناسب به اجراي عدالت و احقاق حق پرداخت .

اين نوشتار با هدف مذكور و با عنوان«چگونگي حل اختلاف بين اجير و مستأجر در فقه و حقوق» با طبقه‌بندي اختلافات اجير و مستأجر، در قرارداد اجاره از انعقاد عقد تا خاتمه­ي آن به اين مهم مي ­پردازد. در حل اختلافات اجير و مستأجر با تعيين موقعيت مدعي و منكر وظايف هر يك از طرفين مشخص شده و آثـار مترتب بر اثبات يا نفي دعـوا نيز معلوم مي­گردد. همچنين علاوه بر اصـول كلي دادرسي، قـواعد مـاهوي نظيـر اصل صحت، استصحاب، برائت و يا اشتغال در تشكيل و آثار قرارداد اجاره حسب مورد، جاري مي‌شود.

كلمات كليدي:

مدعي، منكر، تداعي، اجاره‌ي اشخاص، اجير، مستأجر

براي خواندن ادامه تكه هايي از متن پايان نامه مي توانيد اينجا كليك كنيد

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد

يا بعضي نمادها و اشكال درج نشود ولي در فايل دانلودي همه چيز مرتب و كامل و با فرمت ورد موجود است***

متن كامل را مي توانيد دانلود نمائيد

چون فقط تكه هايي از متن پايان نامه در اين صفحه درج شده (به طور نمونه)

ولي در فايل دانلودي متن كامل پايان نامه

 با فرمت ورد word كه قابل ويرايش و كپي كردن مي باشند

موجود است

تعداد صفحه : ۱۷۳

قيمت : 14700 تومان

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۲۷:۴۶ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

پايان نامه بررسي تاثير برون‌سپاري­ فرايندهاي سازمان امورمالياتي بر عملكرد آن

 

 

و در صورت نياز به متن

« گرايش مديريت بازرگاني»

عنوان

بررسي تاثير برون‌سپاري­ فرايندهاي سازمان امورمالياتي بر عملكرد آن

 

 

استاد راهنما

دكتر فرشيد نماميان

استاد مشاور

—–

نگارنده

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

چكيده:

برون­ سپاري عبارت است از پيدا كردن ارائه دهندگان خدمت جديد و روش‌هاي جديدي كه بتوان با اطمينان تهيه مواد، كالاها، اجزاء و خدمات را به آنها واگذار نمود. در حقيقت در واگذاري يا برون سپاري، سازمان از دانش و تجربه و خلاقيت ارائه دهندگان خدمت جديدي كه قبلاً‌ استفاده نكرده بهره‌مند مي‌شود. اين پژوهش به منظور بررسي تاثير برون‌سپاري فرآيندهاي سازمان امورمالياتي برعملكرد آن باتوجه به مطالعه موردي ماليات برخودرو در استان كرمانشاه در نيمه اول سال ۱۳۹۳انجام گرديد.پژوهش حاضر از حيث هدف، كاربردي بوده و از حيث نحوه­ي گردآوري داده ها، تحقيقي توصيفي ، از نوع پيمايشي است. اين تحقيق از آن جهت كاربردي است كه يافته­ هاي آن در حل مشكلات سازمان امورمالياتي به كار گرفته مي­شود.و از آن جهت توصيفي هستند كه متغيرها بر حسب وضع موجود مورد بررسي قرار مي­گيرند و متغيرهاي تحقيق دستكاري نمي­شوند.جامعه آماريِ اين تحقيق، مؤديان  و كاركنان سازمان امورمالياتي كرمانشاه مي‌باشد. پرسشنامه هاي طراحي شده ميان اين گروه ها توزيع و اطلاعات لازم جمع آوري ونظرات خبرگان و كارشناسان مالياتي نيز گردآوري و يكپارچه گرديده است.نتايج حاصل ­از اين پژوهش نشان مي‌دهند متغير مستقل برون­سپاري فرآيند ­ماليات­برخودرو داراي تأثير ۷۱ درصدي، برنامه ريزي مقدماتي داراي تأثير ۲۵ درصدي، تجزيه و تحليل استراتژيك داراي تأثير ۴۹ درصدي، تحليل هزينه داراي تأثير ۲۲ درصدي، مذاكرات داراي تأثير ۲۸ درصدي و الزامات پس از قرارداد داراي تأثير ۲۷ درصدي بر متغير وابسته عملكرد سازماني دارند. همچنين مشاهده گرديد كه همه اين روابط از نوع مستقيم و مثبت مي باشند. با توجه به نتايج به دست آمده مي‌توان اذعان داشت برون‌سپاري ماليات برخودرو در استان كرمانشاه تاثير مثبت وبه سزايي در­عملكرد سازمان امورمالياتي كرمانشاه داشته است.

 

 

 

كلمات كليدي: برون‌سپاري، سازمان امورمالياتي، عملكرد سازماني

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                             صفحه

عنوان پايان نامه .الف

بسم الله الرحمن الرحيم. ب

صورتجلسه دفاع ج

سپاسگزاري و

تقديم. ز

چكيده. ط

فهرست مطالب ي

فصل اول (كليات)                                                                                                                            ۱

  • مقدمه . ۲
  • بيان مسئله ۲

۱-۳ ضرورت انجام تحقيق۳

۱-۴روش  تحقيق۸

فصل دوم (پيشينه تحقيق)                                                                                                                   ۹

۲-۱ مقدمه. .۱۰

۲-۲ بيان مسئله۱۱

۲-۳ پيشينه داخلي .۱۳

۲-۴پيشينه خارجي ۱۸

۲-۵بررسي تاثير برون‌سپاري فرايندهاي سازمان امورمالياتي بر عملكرد آن .۲۰

۲-۵-۱ برون‌سپاري ۲۰

۲-۵-۲ سازمان امورمالياتي . ۲۴

۲-۶ انتخاب فرايندهاي مالياتي جهت برون‌سپاري. .۳۰

۲-۶ -۱ويژگي هاي نظام مالياتي كارآمد. ۳۱

۲-۶ -۲ مشكلات فعلي نظام مالياتي ايران. .۳۱

۲-۶ -۳ ماده ۵۹ قانون سوم توسعه كشور. .۳۴

۲-۶ -۴ اصل ۴۴ قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران. .۳۴

۲-۶ -۵ سند چشم انداز جمهوري اسلامي ايران در افق ۱۴۰۴ هجري شمسي. .۳۴

۲-۶ -۶ ابلاغ سياست هاي كلي نظام اداري از سوي رهبر انقلاب به قواي ۳ گانه.۳۵

۲-۶ -۷ دفاتر پيشخوان دولت.۳۶

۲-۶ -۸ گروه هاي صاحبان مشاغل۴۰

۲-۷ عملكرد۴۰

۲-۷- ۱بين برنامه ريزي برون‌سپاري فرايند ماليات بر خوردرو و عملكرد رابطه مستقيم و معناداري وجود دارد۴۲

۲-۷- ۲بين تحليل استراتژيك فرايند ماليات بر خوردرو و عملكرد رابطه مستقيم و معناداري وجود دارد۴۴

۲-۷- ۳بين تحليل هزينه فرايند ماليات بر خوردرو و عملكرد رابطه مستقيم و معناداري وجود دارد۴۸

۲-۷- ۴بين مذاكرات فرايند ماليات بر خوردرو و عملكرد رابطه مستقيم و معناداري وجود دارد ۴۹

۲-۷- ۵بين الزامات پس از قرارداد فرايند ماليات بر خوردرو و عملكرد رابطه مستقيم و معناداري وجود دارد۵۲

۲-۸ مدل مفهومي ۵۶

۲-۹جمع بندي ۶۰

فصل سوم (روش شناسي)                                                                                                            ۶۲

۳-۱مقدمه.۶۳

۳-۲ نوع و روش پژوهش . ۶۳

۳-۳معرفي جامعه و نمونه آماري . ۶۳

۳ -۳-۱- جامعه آماري.۶۳

۳-۳-۲- نمونه آماري و حجم آن.۶۴

۳-۴روش و ابزار گردآوري اطلاعات ۶۴

۳-۵روايي و پايايي پرسشنامه.۶۶

۳-۶روش ها و ابزار تجزيه و تحليل داده ها .۶۶

فصل چهارم (تجزيه و تحليل و بيان نتايج حاصل از تحقيق)                                                                    ۶۸

۴-۱ مقدمه . ۶۹

۴-۲آمار توصيفي . .۷۰

۴-۳آزمون نرمال بودن داده ها . ۷۶

۴-۴فرضيه ها. . .۷۷

۴-۴-۱فرضيه اصلي۷۷

۴-۴-۲فرضيه فرعي اول.۷۸

۴-۴-۳فرضيه فرعي دوم.۷۹

۴-۴-۴فرضيه فرعي سوم.۸۰

۴-۴-۵فرضيه فرعي چهارم۸۱

۴-۴-۶فرضيه فرعي پنجم ۸۲

۴-۵استاندارد سازي ابزارهاي اندازه گيري ۸۲

۴-۶تحليل عاملي اكتشافي مولفه برون‌سپاري. ۸۳

۴-۷مدل اندازه گيري مولفه عملكرد ۸۸

۴-۸مدل ساختاري تحقيق .۹۱

فصل پنجم (نتيجه گيري و جمع بندي )                                                                                          ۹۴

۵-۱مقدمه . ۹۵

۵-۲نتايج برگرفته از آزمون فرضيه ها .۹۶

۵-۳پيشنهادات كاربردي . ۱۰۰

۵-۴پيشنهادات براي پژوهش هاي آتي . .۱۰۲

۵-۵موانع و محدوديت ها۱۰۳

پيوست

منابع فارسي ۱۰۴

منايع لاتين. ۱۰۵

پرسشنامه ۱۰۷

چكيده لاتين۱۱۰

 

فهرست جداول

 

 

    فهرست جداول                                                                                               ­ صفحه

جدول ۲-۱ پيشينه داخلي .۱۳

جدول ۲-۲ پيشينه خارجي .۱۸

جدول ۳-۱ تقسيم بندي پرسشنامه۶۵

جدول ۴-۱ توزيع فراواني ودرصد آزمودني ها برحسب پاسخگو ۷۰

جدول ۴-۲ توزيع فراواني ودرصد آزمودني ها برحسب جنسيت آنها.۷۱

جدول ۴-۳ توزيع فراواني ودرصد آزمودني ها برحسب  تحصيلات آنها۷۲

جدول ۴-۴ توزيع فراواني ودرصد آزمودني ها برحسب  سن  آنها.۷۳

جدول ۴-۵ توزيع فراواني ودرصد آزمودني ها برحسب  سابقه كاري آنها۷۴

جدول ۴-۶ توزيع فراواني ودرصد آزمودني ها برحسب  نوع گواهينامه  آنها  . ۷۵

جدول ۴-۷ نتايج آزمون كلموگروف ـ اسميرنف جهت بررسي پيروي داده ها از توزيع نرمال .۷۶

جدول ۴-۸ ضريب همبستگي اسپيرمن رابطه­ بين برون‌سپاري فرآيند ماليات بر خودرو و عملكرد سازمان ۷۷

جدول ۴-۹ ضريب همبستگي اسپيرمن رابطه­ بين برنامه ريزي مقدماتي و عملكرد سازمان . ۷۸

جدول ۴-۱۰ ضريب همبستگي اسپيرمن رابطه­ بين تحليل استراتژيك برون‌سپاري و عملكرد سازمان ۷۹

جدول ۴-۱۱ ضريب همبستگي اسپيرمن رابطه­ بين تحليل هزينه برون‌سپاري و عملكرد سازمان . ۸۰

جدول ۴-۱۲ ضريب همبستگي پيرسون رابطه­ بين مذاكرات برون‌سپاري و عملكرد سازمان . ۸۱

جدول ۴-۱۳ ضريب همبستگي پيرسون رابطه ­بين الزامات پس از قرارداد برون‌سپاري و عملكرد سازمان . ۸۲

جدول ۴-۱۴نتايج آزمون KMO-Bartlett مربوط به مولفه برون سپاري. ۸۴

جدول ۴-۱۵ كل واريانس تبيين شده عامل مكنون مؤلفه برون‌سپاري ۸۴

جدول ۴-۱۶ ماتريس همبستگي باز توليد شده بر مبناي بارهاي عاملي  .   ۸۵

جدول ۴-۱۷ شاخص­هاي برازش مدل اندازه گيري متغير برون‌سپاري . ۸۷

جدول ۴-۱۸ نتايج آزمون KMO-Bartlett مربوط به مولفه عملكرد. ۸۸

جدول ۴-۱۹ كل واريانس تبيين شده عامل مكنون متغير عملكرد سازمان امورمالياتي ۸۸

جدول ۴-۲۰ ماتريس همبستگي باز توليد شده بر مبناي بارهاي عاملي . ۹۰

جدول ۴-۲۱ شاخص­هاي برازش مدل اندازه گيري متغير عملكرد سازمان امورمالياتي . ۹۱

جدول ۴-۲۲ بررسي فرضيات پژوهش با بهره گرفتن از مدل معادلات ساختاري  .  ۹۲

جدول ۴-۲۳ شاخص­هاي برازش مدل معادلات ساختاري  .  ۹۳

 

 

 

 

فهرست شكل ها ونمودارها

 

            

شماره و عنوان شكل ها و نمودارها                                                                             صفحه        

شكل  ۲-۱ مدل نگاشت ماليات -فرآيند۲۶

شكل  ۲-۲ مدل يكپارچه فرآيند هاي مالياتي .۲۹

شكل  ۲-۳ الگوريتم انتخاب فرآيندها    ۳۰

شكل  ۲-۴ فرآيند عملكردي سازمان ۵۷

شكل  ۲-۵ مدل اثرات برون سپاري موفق بر سازمان ۵۸

شكل  ۲-۶ مدل مفهومي تحقيق ۵۹

نمودار ۴-۱ توزيع فراواني آزمودني­ها بر حسب نوع پاسخگويان . ۷۰

نمودار ۴-۲ درصد فراواني كارمندان  بر حسب جنسيت آنها. ۷۱

نمودار ۴-۳ درصد فراواني آزمودني ها بر حسب تحصيلات آنها. ۷۲

نمودار ۴-۴ درصد فراواني آزمودني­ها بر حسب سن آنها. ۷۳

نمودار ۴-۵  درصد فراواني آزمودني­ها بر حسب سابقه كاري آنها.۷۴

نمودار ۴-۶ معادله خط رابطه­ تجزيه و تحليل استراتژيك برون‌سپاري و عملكرد سازمان ۷۹

نمودار ۴-۷ معادله خط رابطه­ تجزيه و تحليل مذاكرات برون‌سپاري و عملكرد سازمان ۸۱

نمودار ۴-۸ نمودار اسكري براي تعيين تعداد عوامل مكنون مؤلفه برون‌سپاري. ۸۵

نمودار ۴-۹ نمودار اسكري براي تعيين تعداد عوامل مكنون عملكرد سازمان امورمالياتي ۸۹

شكل ۴-۱ مدل اندازه گيري مؤلفه برون‌سپاري فرآيند ماليات بر خودرو در حالت تخمين استاندارد . ۸۶

شكل ۴-۲ مدل اندازه گيري متغير عملكرد سازمان امورمالياتي در حالت تخمين استاندارد  ۹۰

شكل ۴-۳ مدل معادلات ساختاري در حالت تخمين استاندارد۹۳

براي خواندن ادامه تكه هايي از متن پايان نامه مي توانيد اينجا كليك كنيد

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۲۶:۱۸ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

تاثير رنگ بر حافظه كودكان

استاد راهنما:

جناب استاد دكتر احمد علي پور

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

فصل اول: مقدمه

مقدمه                                                                                                  ۱

بيان مسئله                                                                                           ۴

هدف پژوهش                                                                                         ۴

اهميت موضوع                                                                                        ۴

فرضيات پژوهش                                                                                      ۵

متغيرهاي اساسي پژوهش                                                                       ۵

تعاريف عملياتي                                                                                      ۶

فصل دوم: پيشينه تحقيق

مفهوم رنگ                                                                                            ۸

پيدايش رنگها                                                                                        ۱۱

دسته بندي رنگها                                                                                   ۱۴

رنگ شناسي كودكان                                                                              ۲۱

رويت رنگ                                                                                             ۲۵

طبيعت رنگها                                                                                         ۲۶

آميزش رنگها                                                                                         ۲۷

اختلالات رويت رنگ                                                                                 ۳۰

فيزيولوژي رنگ                                                                                       ۳۲

تقويت درك رنگ                                                                                     ۳۳

حافظه                                                                                                 ۳۴

رشد حافظه در نوباوگي                                                                           ۴۰

حافظه چيست ؟                                                                                    ۴۲

انواع حافظه                                                                                          ۴۶

حافظه كوتاه مدت                                                                                  ۴۷

حافظه بلند مدت                                                                                    ۴۹

اندازه گيري حافظه (يادآوري با فرايندشناسي بازآموزي)                                  ۵۳

حافظه سازنده                                                                                      ۵۶

عوامل موثر بر يادگيري وتقويت حافظه                                                         ۵۷

تداعي انديشه ها                                                                                  ۵۹

درباره فرايند به خاطر سپردن                                                                    ۶۱

حافظه و فراگيري                                                                                   ۶۳

فصل سوم: روش اجراي تحقيق

جامعه آماري                                                                                         ۶۹

روش تحقيق                                                                                         ۶۹

نمونه                                                                                                  ۶۹

حجم نمونه                                                                                           ۶۹

روش نمونه گيري                                                                                   ۷۰

ابزار تحقيق                                                                                           ۷۰

روش و چگونگي اجرا                                                                               ۷۰

روش آماري                                                                                           ۷۱

فصل چهارم: تجزيه و تحليل

جدول شماره ۱ و ۲ براي گروه رنگي و بازشناسي همراه با نمودار                       ۷۳

جدول شماره ۳ براي گروه سياه و سفيد همراه با نمودار                                   ۷۴

جدول شماره ۴ براي بازشناسي گروه سياه و سفيد همراه با نمودار                    ۷۵

فصل پنجم: بحث و نتيجه گيري

خلاصه مطالب                                                                                         ۸۲

محدوديتهاي پژوهش و پيشنهادات

منابع

ضمايم

چكيده:

در پژوهش حاضر تأثير رنگ بر حافظه كودكان اول دبستان پسرانه شهيد عباسپور شهرستان كرج در سال ۸۴-۱۳۸۳ مورد آزمون قرار گرفته است. جامعه آماري و تعداد دانش آموزان، آزمون شده ۴۲ نفر مي باشند كه با بهره گرفتن از روش دو گروه مستقل و تصادفي مورد سنجش قرار گرفته اند. ابزار اندازه گيري در اين پژوهش يك سري تصاوير كه تعداد آنها ۲۰ عدد بوده است و به صورت رنگي در همان تعداد بصورت سياه و سفيد تهيه شده است و هر دو گروه با يك سري از اين تصاوير يعني گروهي با تصاوير رنگي و گروه ديگر با تصاوير سياه و سفيد مورد سنجش قرار گرفته اند. مسأله در اين پژوهش اين بود كه آيا رنگ بر حافظه تأثير مثبت دارد. آيا بين رنگ و حافظه رابطه مستقيم است، كه با انجام عمليات آماري كه در اين پژوهش از آزمون t دو گروه مستقل استفاده شده و پس از تجزيه و تحليل نتايج زير بدست آمده كه اولاً رنگ بر حافظه تأثير مثبت دارد، ثانياً رابطه بين رنگ و حافظه مستقيم است.

مقدمه:

حافظه موضوعي است كه از ديرزمان مورد توجه انسان بوده و او همواره براي شناخت و بهبود آن كوشيده است. در واقع كمتر فردي است كه با توانمندي هاي حافظه خويش درگير نبوده و براي تقويت آن تلاش نكند. از نظر مردم، موفقيتهاي تحصيلي و شغلي مستقيماً با اين توانايي ارتباط دارد. پژوهشگران و رهبران عموماً افرادي با حافظه قوي بوده و از آن در راه رسيدن به اهداف خود كمك گرفته اند. هر چند حافظه قوي به معناي «هوش و خلاقيت» زياد نيست آزمايشها نشان داده اند كه اين دو، با حافظه ارتباط مستقيم دارند. (جعفريان، ۱۳۷۵)

درگيري فكري با استعداد پرسش برانگيز حافظه حوضه اختصاصي انسان نوين نيست، زيرا كه بسياري از تمدنها در گذشته، منشأ كاركرد و تربيت آن را عميقاً مد نظر داشته‌اند در حقيقت، مطالعه حافظه از تاريخچه اي غني برخوردار است كه به روزگاران دور يعني آغاز تمدن مغرب زمين باز مي گردد. اين مطلب موضوعي است مورد علاقه و تفحص براي انديشمندان بزرگ تمامي دوره ها بوده است.(ابراهيم زاده، ۱۳۶۸، ص ۱۸)

عوامل مختلفي بر حافظه مؤثر هستند از جمله هيجان، هوش، سن و رنگ كه در اينجا ما به تأثير رنگ بر حافظه پرداخته ايم.

رنگ در محيط زندگي انسان اهميت بسزايي برخوردار است تا جايي كه زندگي بدون رنگ قابل تصور نيست. يكي از كيفيات بارز و ملموس اشيا و پديده هاي جهان، رنگ است. از زماني كه قوه بينايي بشر به موازات رشد و تكوين سيستم فكري وي به فعليت در آمد، قدرت پيدا كرد از رنگ به عنوان عاملي در ايجاد تمايز و تشخيص وجوه اشتراك و همچنين اختلاف اشيا استفاده كند. رنگ تدريجاً نزد بشر اوليه جنبه اي سمبوليك يا نمادين يافت. بدين معنا كه بسياري از اقوام بشر براي هر رنگي رمز ويژه اي وضوع كرده بودند، كه در صورت آشنايي با آن رمزها، مخاطبان آنها مي‌توانستند مفاهيم مربوط را به سهولت دريافت كنند. براي نمونه در ايران باستان، سياه، رنگ تاريكي و دنياي اهريمن بود. رنگي بود كه ناخودآگاه شب را به خاطر مردم مي آورد. و شب نيز به نوبه خود براي بشر احساسات نامطلوبي چون وحشت، رعب و اضطراب و . را به همراه داشت. حال آنكه سفيد، رنگ روز و روشنايي بود. رنگي بود كه مفاهيمي چون پاكي، صفا و خلوص و قداست را در نظر مردم تداعي مي كرد.

رنگها خواه به طور جداگانه و خواه در تركيب با يكديگر، تأثيرات متفاوتي بر روح و روان آدمي باقي مي گذارند. در واقع تأثيرات رنگها و احساساتي كه در اثر مشاهده آنها در انسان ظاهر مي شود، آنچنان است كه امروزه رنگ در روانكاوي اشخاص به ويژه كودكان در حكم يكي از عوامل اساسي تلقي مي شود. رنگ و تصوير بيش از هر چيز ديگر ذهن كودك رابه خود جلب مي كند براي درك رنگ و تصوير كافي است كه چشم او ببيندو براي خلق آن كافيست كه كودك دست در رنگ كند و بر روي كاغذ بمالد رنگ وسيله اي است كه كودك آرزوها و پيامهاي خود را در قالب آن بيان مي‌كند. (دوالو، ۱۳۷۱، ص۱)

يكي از با نفوذترين جنبه ها در كيفيت زندگيمان رنگ است. ما از قدرت ادراكمان هر روز از رنگ استفاده مي كنيم.

بدون رنگ هيچ چيز بر ما قابل تشخيص نيست، علائمي كه عدم ترافيك در خيابانها را باعث شوند و به وسيله آن سرعت ماشينها تنظيم شود و قابل كنترل نيست. از همه مهمتر تكنيك يادگيري (كه مورد بحث ما نيز هست) بمراتب افزايش مي يابد.يك وظيفه مهم رنگ اين است كه به قسمت سازماندهي ادراكي مغز ما علامت فرستاده و به آن كمك مي كند. رنگ يكي از پارامترهاي مهمي است كه با ارسال علامت به قوه ادراك ما كمك و آن را سازماندهي مي كند. رنگ حافظه نمودي است كه توسط آن ويژگيهاي متفاوت اشياء شناسايي و لذا درك ما را از آنها روشن مي كند. رنگ حافظه نمودي است كه رنگ متعلق به موضوع مشخصه ادراكمان از طريق آن رنگ نفوذ مي كند. بنا به دلايل زياد مطالعه آنچه كه رنگها مهارت در از بر كردن را به حداكثر ميرساند بسيار مهم است. ما انسانها به رنگ اعتماد مي كنيم كه در زندگيمان نظم وجود دارد.]ترافيك علامت مي دهد . و خيلي علامتهاي ديگر به ادراك رنگ نياز دارند به اين ترتيب مؤثر بودن رنگ كاربرد اعمال دنياي ما آشفته مي شود.

مؤثرترين رنگهائي كه قدرت فراگيري (از بر كردن) و همچنين نظم در زندگيمان را افزايش مي دهند پيدا كنيد.

همچنين رنگهائيكه حافظه فراگيري را بهتر تحريك كرده و مهارت يادگيري يا بطور خاص ناتواني فراگيري در دانشجويان را بهبود بخشد پيدا كنيد. رنگ حافظه هم چنين مي تواند در تجارت نيز بكار گرفته شود مثلاً فروش بهينه توسط استفاده از رنگهائي كه بيشتر مورد پستد مردم و توجه شان را بيشتر جلب مي كند. پيش بردن مطالعه تأثير رنگ بر حافظه در حوزه هاي وسيعي سودمند خواهد بود. بدين ترتيب زندگي ما توسط نشانه ها، علامتها و وسايل متعددي نگه داشته شده كه آموزش، راهنمايي، دستورالعمل و احتياطهاي لازم را فراهم مي كند. Noor در سال ۲۰۰۱ دريافت كه دانش رنگ با نمايش موضوع در سطحهاي زيادي تأثير متقابل داشته بنابراين سيگنالها و علائم ناشي از كاربرد رنگهائيكه براي مردم آشناترند تأثير پذيري وسايل و اشياء را افزايش مي دهد. يك علامت Stop به رنگ قرمز، آن قسمت از ذهن كه دانش رنگ به آن مربوط مي شود، را براي تشخيص، از موضوع مربوطه تحريك مي كند. رنگ نتيجه مهم ديگري روي فرايند فراگيري در زندگيمان دارد. بعضي اوقات نيز اختلات مثل خواندن پريشي توسط رنگ تأثير گذشته شده است.

بيان مسئله:

آيا رنگ بر حافظه تأثير مثبت دارد؟

آيا بين رنگ و حافظه رابطه مستقيم دارد؟

هدف پژوهش:

بررسي و تعيين تأثير رنگ بر حافظه دانش آموزان كلاس اول شهرستان كرج

اهميت موضوع:

هنر عملاً فعاليتي رواني است و به اين جهت نيازمند بررسي روان شناختي مي باشد زيرا از انگيزه هاي رواني انسان نشأت مي گيرد (مجله نگاه نو-۱۳۷۱). رنگها چه به عنوان نشانه ها و چه به صورت نمادها و چه براي زيبايي در زندگي عادي و معمولي انسان نقش عمده اي دارند، آسمان آبي، انوار زرين خورشيد و درياي نيلگون سبب آرامش و شادي و آسمان خاكستري در شب تيره سبب خستگي و ترس مي شود (فدايي-۱۳۷۱). آري رنگ يعني زندگي، زيرا جهان بدون رنگ در نظر ما مرده جلوه مي كند. عليرغم خصوصيات گوناگون، اين پديده از قواعدي پيروي مي كند كه شناخت آنها مي تواند در بهره گيري مناسب از رنگ كمك و راهنمايي مؤثري باشد و با فراگيري قواعد استفاده از رنگها مي توان محيط زندگي را به مكاني دلپذير تبديل نمود. (دكتر ملجائي، ۱۳۶۷، ص ۱۱)

حافظه موضوعي است كه از دير زمان انسان به آن توجه داشته و همراه براي شناخت و بهبود آن كوشيده است. بدون حافظه، ما با هر چيزي به گونه اي مواجه خواهيم شد كه گويا قبلاً آن را تجربه نكرده ايم. ارزش حافظه آنگاه بر ما روشنتر مي شود كه بخواهيم بر اساس موارد به خاطر سپرده شده، استدلال و قضاوتي داشته باشيم. به اضافه ما مي توانيم با زمان وارد معامله شويم. ارتباط دادن زمان حال به گذشته و پيش بيني نسبت به آينده، به دليل وجود چيزهائي است كه ما در حافظه مان انبار كرده ايم. حتي ادراك ما از وجود خود نيز بستگي به يادآورهاي ما نسبت به گذشته مان است. (جعفريان، ۱۳۷۵ ص ۱۳)

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۲۴:۴۹ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

در اين پژوهش ۴۰ نفر از زنان شاغل در مشاغل گوناگون (اعم از: كارمند (دولتي) و آزاد) به طور كاملا تصادفي نمونه گيري شده اند كه از قسمت هاي مختلف شهرستان كرج انتخاب شده اند.

جهت گردآوري داده ها در مورد اين شناخت و بررسي، پرسشنامه اي تنظيم شده است كه شامل ۲۲ سوال مي باشد كه اين سوالات در رابطه با اهداف پژوهش تنظيم و مشخص شده اند كه از قبل سوالاتي در اين باره مطرح شده بود. از جمله:

– آيا بين درك سرپرست و ميزان تحصلات رابطه وجود دارد؟

– آيا بين مسابقه خدمت و درك سرپرست رابطه وجود دارد؟

– آيا بين شغل همسر – سمت – ميزان تفاهم و همفكري با همسر رابطه وجود دارد؟

– آيا بين تعداد فرزندان و ساعات اضافه كار رابطه وجود دارد؟

و .

كه اين سوالات و گونه و نحوه پاسخ گويي آنها توسط جداول دو بعدي و سه بعدي مورد بررسي قرار گرفته اند در نهايت نتايج حاصله ذكر شده است.

مقدمه:

حيات انسان در جامعه با كار عجين شده است، جانداران ديگر زندگي خود را مديون مواهب طبيعت و غرايز خويش هستند و بدون تفكر و تلاش ويژه و با بهره گرفتن از مواهب طبيعت زندگي مي كنند. انسان تنها در دوراني كوتاه از تاريخ در وضعيت صرفا طبيعي زيسته است و به سد جوع قناعت كرده است. بشر از همان سپيده دم تاريخ، با به كارگيري هوش و آگاهي و فعاليت هاي پيچيده مغزي خويش به ابزارسازي پرداخته است و ماده و طبيعت را به خدمت خود درآورده است. او به آنچه مستقيم در دسترسي داشته است، اكتفا نكرده است و بلكه همواره در تلاش و تكاپو و جست و جو بوده است تا با بهره گرفتن از آنچه در دسترس دارد به آنچه در دست ندارد، اما نياز به آن را احساس مي كند دست يابد و بدين ترتيب كار وي هر روز پيچيده تر شده و از مرحله طبيعي و غريزي بيشتر فاصله گرفته است و بدين گونه جنبه فرهنگي كسب كرده است. (توسلي، غلامعباس، جامعه شناسي كار و شغل، صفحه ۳)

علل كار كردن:

ارضاي نيازهاي جسماني كه از طريق كسب پول در مقابل انجام كار حاصل شود، نمي تواند تنها لازم و كافي براي كار كردن محسوب گردد، ارضاي نيازهاي رواني و اجتماعي نيز از تعيين كننده هاي علت مهم در اشتغال و نوع آن به شمار مي روند. به نظر ميننجر (Minniger) (1952) عواملي را كه موجب كار كردن مي شوند، مي توان به شرح زير برشمرد:

۱- كار كردن وسيله اي براي صرف ا نرژي در راه مطلوب است. (حفظ تعادل فيزيولوژيكي)

۲- كار كردن وسيله اي براي ايجاد روابط اجتماعي با ديگران است.

۳- از طريق كار، فرد خود را جزئي از جامعه محسوب مي دارد.

۴- از طريق كار كردن، انسان به ارزشيابي توانايي ها و مهارت ها و نيز كشف محدوديت هاي خود مي رسد.

۵- كار كردن نشانه اي از بلوغ و بزرگسالي است، يعني تا زماني كه فرد شغلي به دست نياورده است، خود را مستقل نمي داند و به عنوان عضوي وابسته به اعضاي خانواده با آنها زندگي مي نمايد.

دانش و ظرفيت علمي نيروي انساني هر جامعه مهمترين عامل در بهره برداري بهينه از منابع مادي و معنوي و اساسا توسعه فرهنگي و اقتصادي آن جامعه است. بنابراين جامعه هايي كه قصد دارند در مسير توسعه گام بگذارند، بايد بتواند از نيروي انساني خويش اعم از زن و مرد به نحو احسن استفاده كند. زيرا تنها عاملي كه سرعت و آهنگ رشد و توسعه اقتصادي – اجتماعي هر كشوري را تعيين مي كند، منابع انساني آن جامعه است. (دان بلانت، مارك جكسون، اقتصاد كار و نيروي انساني، صفحه ۸)

جامعه انساني متشكل از زنان و مرداني است كه در روابط متقابل اجتماعي قرار گرفته است و هم يك از دو جنس، در عين وابستگي متقابل به يكديگر، نقش و كاركرد ويژه اي را بر عهده گرفته اند. بي ترديد زنان به عنوان نيمي از جمعيت تاثير مستقيمي در پيشرفت و توسعه جامعه دارند و استراتژيهاي يك جامعه توسعه يافته بايستي حتما بر مبناي مشاركت فعال هر چه فعال تر بانوان در امور اقتصادي، سياسي و اجتماعي طراحي گردد. در ديدگاه اسلام و مقررات مربوط به آن، ميزان مسئوليت هاي سياسي – اقتصادي و اجتماعي بانوان نسبت به مردان به نحو اصولي و واقع بينانه اي داراي تفاوت هايي است كه رعايت نكردن آن باعث بروز مشكلات جدي در ساختار جامعه و به ويژه خانواده مي شود. همانطور كه تلقي تفاوت بين زن و مرد به عنوان تبعيض، در جامعه مشكلات و فشارهايي را بر زنان، به ويژه زنان شاغل تحميل مي كند كه نهايت باعث كاهش كارايي و انگيزه در زنان مي گردد. (دان بلانت، مارك جكسون، اقتصاد كار و نيروي انساني، صفحه ۱۱)

وقتي زنان نقش هاي زنانه را كنار مي گذارند و فعالانه در زندگي اجتماعي شركت مي كنند، نه تنها از طريق سيستم اجتماعي تشويق نمي شوند، بلكه در داخل جامعه زنان نيز مورد حمايت قرار نمي گيرند.

زنان در جامعه نقش هاي متعددي دارند كه هم در داخل خانواده و هم در خارج آن بايد به آنها بپردازند:

الف- نقش زن در تغذيه و رشد

ب- نقش زنان در تعليم و تربيت

پ- نقش زن به عنوان همسر و شريك زندگي(ساروخاني، باقر، جامعه شناسي خانواده، صفحه ۹)

در سيستم سرمايه داري، زنان را به واسطه ضعف جسماني و غيره فاقد قدرت مي دانند و لذا حضور زن در مسائل اجتماعي و سياسي را در توان آنان نمي بينند و سلطه پدر سالاري را ناشي از آن مي دانند كه مردان قدرتمند هستند و بايد زنان را تحت سلطه داشته باشند، سلطه پدر سالاري، سرمايه داري حضور زنان را در كار مانع شده است و آنجا كه زنان به كار مشغول هستند، به انواع تبعيضات از نظر دستمزد، نحوه استخدام، بازنشستگي، تسهيلات رفاهي و امكانات ارتقا دچار مي شوند، اما اسلام، با تفكر عادلانه و همه جانبه خويش، چهره سازنده اي از زنان ترسيم مي كند و زنان را پرورش دهندگان افراد و قدرتمندان و رجال علمي و سياسي جامعه معرفي مي نمايد. (كبيري، قاسم، مباني رفتار سازماني، صفحه ۱۴)

اسلام سلامتي اركان فرهنگي جامعه را در سلامت نقش زنان مي داند و نيز ارزشهاي فراواني را به آنها مي دهد. از بررسي آيات قرآن كريم چنين بر مي آيد كه زنان، دوشادوش مردان مورد خطاب الهي قرار گرفته اند.

به نظر مي رسد كه در درجه اول اين خود زنان هستند كه بايد با توجه به مشكلاتي كه برايشان ملموس و عيني ا ست، راهكارهاي مناسب براي حل اين مشكلات و يا لااقل كم كردن آنها، ارائه دهند. مهمترين مسئله اي كه براي زنان شاغل امروز كشورمان وجود دارد، چگونگي ايفاي نقش هاي سنتي كه فرهنگ، عرف و شرع ما بر دوششان نهاده است و هماهنگي اين نقش ها با نقشي كه مسئوليت هاي اجتماعي و اقتصادي زنان در دنياي امروز ايجاب مي كند. (ساروخاني، باقر، جامعه شناسي خانواده، صفحه ۱۷)

در آستانه قرن بيست و يكم، زنان متوجه شده اند كه به منظر نشان دادن دانش و توان كاري خود لزومي ندارد كه بيش از حد كار كنند و از اينكه مردان نيستند، خود را مقصر بدانند. زنان امروز درك كرده اند كه هم مي توانند حربه خود را داشته باشند و هم ويژگي هاي خود را حفظ كنند و نه تنها خود را به دنياي مردان وفق ندهند، بلكه شيوه هاي خاص خود را به جامعه بشناسانند. زنان تلاش را آغاز كرده اند تا خود را تعريف كند و ساختارهايي براي زندگي كاري كه مناسب آنها باشد، بيابند. زنان موقعيت مساوي را جست و جو مي كنند و نه موقعيت مشابه با مردان را.

گرچه به نظر مي رسد در شرايط كنوني مردان آمادگي كافي براي درك تغييرات در سيستم ها، در عرف ها، الگوها و ساختارها را ندارند. ولي به طور يقين تنها مديران مرد بالغ و رشد يافته مي توانند به آگاهي كامل درباره شخصيت و شايستگي زنان برسند. اين فرآيند اكنون آغاز شده است. بنابراين درك و تفاوت ها و اصلاح در رفتارهاي نقش مديريت ضروري به نظر مي رسد. زنان كشورهاي مختلف جهان – از جمله كشورهاي در حال توسعه – نيز در حال شكستن سقف شيشه اي خود هستند. (اصطلاحي كه به فشار گوشه نشيني و عزلت تعجب آميز عليه زنان اطلاق مي شود.) (باقريان، ميترا، نگرش نوين به اشتغال زن در ايران، صفحه ۱۶)

خانم لينداوبرت (Linda vebret) مي گويد: «ما مي توانيم نسبت به آينده اميدوار باشيم، چرا كه زمينه براي تداوم پيشرفت در مشاغل مديريت و نقشي قوي تر در رهبري زنان به وجود آمده است.» (باقريان، ميترا، اشتغال و بيكاري زنان از ديدگاه توسعه، صفحه ۳)

نتايج تحقيقاتي پيرامون ده ها كشور جهان به عمل آمد كه حاكي از حضور زنان در بازار كار حتي در بسياري از كشورها كه زنان عمدتا محدود به ايفاي نقش نسبي خود هستند، به سرعت در حال گسترش است. افزودن بر آن بسياري از زنان به طور فزاينده در حال ايجاد مشاغلي از آن خود هستند. خيلي از خانم ها تنها به دليل اينكه احساس كرده اند قابليتها و استعدادهايشان به مراتب بيش از كار كردن در شركت ها است و در نتيجه آنجا را ترك كرده و خود به دنبال اشتغال زايي رفته اند. هر چند كه به طور متوسط ۲۰% از مشاغل مديريت در سراسر جهان در اختيار زنان است. آنها هنوز هم در برابر سقف شيشه اي دست و پاگير، از فعاليت باز مانده اند. حتي در كشورهايي كه حداقل محدوديت براي زنان وجود دارد، مانند استراليا، كانادا، امريكا، سهم زنان در مشاغل مديريتي و رهبري از ۳% بيشتر تجاوز نمي كند. علاوه بر آن زنان هنوز نسبت به مردان حقوق و امتيازات كمتري دريافت مي كنند. در آمريكا، كشوري كه زنان ۴۶% نيروي مديريت را به عهده دارند، ميانگين درآمد هفتگي آنان ۶۸% نسبت به مردان است. بالاخره در بسياري از كشورها، خانم ها هنوز شهروند درجه دو محسوب مي شوند، براي جبران حقوق از دست رفته زنان، پيشنهادهاي زير عنوان شده است:

۱- كشورها بايد براي تساوي فرصت ها، قوانين موكد و اجباري وضع نمايند.

۲- صنايع خدماتي بايستي توسعه يابد.

۳- امكانات تحصيلي بيشتر و بهتري براي زنان فراهم آيد.

۴- خانم نيز خود بايستي فعاليت بيشتري در جامعه داشته باشند. (دان بلانت، مارك جكسون، اقتصاد كار و نيروي انساني، صفحه ۲۳)

* ان شاءا. كه در تمام مناصب شغلي صداقت زنان را قدر بدانند و براي پشتكار و اعتماد به نفس زنان ارزش قائل شوند.

بيان مسئله:

يكي از عمومي ترين مسائل زنان در مشاغل مسئول و مهم اين است كه افراد چگونه مي توانند مسئوليت هاي خانوادگي را با كار شديد، دقيق و خسته كننده تطبيق دهند. اين قبيل زنان معمولا مي توانند براي خدمات خانگي خود، مبلغ مناسبي بپردازند، به طور كلي مسئله كمك به زنان شاغل در وظايف خانگ به عنوان يكي از مسائل رفاه اجتماعي شناخته شده است. ليكن با وجود پزشكان، مهندسين، دانشمندان و ساير متخصصين عالي مسئله به صورت يك مشكل ملي جلوه گر مي شود. از طرفي مشكلات مربوط به محيط كار نيز سواي مشكلات خانه بر دوش زنان شاغل سنگيني مي كند. مشكلاتي مثل رابطه با همكاران، حقوق و مزايا و سرپرستي كه در كنار تاهل بچه داشتن و غيره جز مسائل قابل بررسي در مورد زنان است. لزوم اين بررسي ما را بر آن داشت تا تحقيقي در مورد مسائل و مشكلات زنان شاغل را انجام دهيم تا شايد بتوانيم گوشه اي از اين مسائل را حل نموده و يا احيانا راهكارهايي براي بهبود وضعيت اشتغال بيابم.

با آنكه انجام امور خانه توسط زنان به صرف انرژي، وقت و زحمت زياد احتياج دارد، اما اين كارها به عنوان كارهاي غير مولد ارزيابي مي شوند و اين مسئله براي زنان شاغل استثماري دوگانه است. زن در نقش مدرن و امروزي خويش كه همان مشاركت در فعاليتهاي اجتماعي – اقتصادي و سياسي است. ساعاتي از روز را در خارج از خانه به سر مي برند، اما همان نقش فرهنگي و سنتي سابق در خانه در انتظار او است. تمامي كارهاي معمول زنان خانه دار غير شاغل، به علاوه رسيدگي به تحصيل فرزندان، مديريت در خانه و . . (باقريان، ميترا، نگرش نوين به اشتغال زن در ايران، صفحه ۲)

زنان شاغل اغلب خسته اند. خستگي جسمي و روحي و در مقابل تمامي اين زحمات به طور تك و تنها در خانه پاداشي دريافت نمي دارند و بلكه هميشه لرزش اعضاي خانواده در انتظار آنها است. شوهران ناراضي و فرزندان طلبكار، تنها قاضيان زنان شاغل هستند. زنان در كار خارج از خانه نيز كمتر از مردان فرصت ابراز وجود دارند.

معمولا كساني كه فعاليت اقتصادي منظمي ندارند، كساني هستند كه يا ازدواج نكرده اند و يا بچه ندارند و اغلب نيز در مشاغلي هستند كه تداوم نقش خانه آنها است. نظريات طرفداران حقوق اجتماعي زنان، نشان مي دهد كه چگونه موقعيت زنان در بازار كار برخي از سيستم هاي جامع اجتماعي است كه زن در آن مقام پايين تري دارد.

ايجاد اعتقاد و باور جدي به لزوم حضور زنان در صحنه هاي مختلف اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي كشور و ضرورت ارتقاء سطح دانش آنها از طريق تعيين اهداف و سياست هاي خاص در برنامه هاي توسعه و لزوم اجرايي وزارتخانه ها و سازمانها و نهادهاي فرهنگي و آموزش ضروري مي باشد و در ضمن تعيين اهداف كمي و كيفي براي جذب نيروي متخصص زن و رفع تبيعضيات شغلي براي زنان تحصيل كرده و بهره برداري بهينه از استعدادها و توانايي هاي زنان بايد از جمله برنامه هاي مورد بحث باشد.

در محيط كار بايد گفت كه عواملي كه در رضايت شغلي و كاهش تنش هاي محيط كار موثر مي باشند، شامل سياست ها، خطي مشي سازمان – مديريت صحيح، كنترل و نظارت و قدرداني، تعويض اختيار و غني سازي شغلي مي باشند.

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۲۳:۲۱ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

استاد:

جناب آقاي دكتر رضا شعبان نژاد

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

چكيده                                                                                             ۱

فصل اول: كليات تحقيق

مقدمه                                                                                             ۳

بيان مسئله                                                                                      ۵

سئوال مسئله                                                                                  ۶

اهميت و ضرورت تحقيق                                                                      ۶

متغيرهاي تحقيق                                                                              ۷

فرضيه تحقيق                                                                                   ۷

فصل دوم: پيشينه و ادبيات تحقيق

ويژگيهاي شخصيتهاي ضد اجتماعي                                                     ۱۰

علل رفتار ضد اجتماعي                                                                     ۱۲

بررسي دوقلوها                                                                               ۱۷

بررسي فرزند خواندگي                                                                      ۱۸

اضافه بودن كروموزوم                                                                         ۱۹

بد عملكرد فيزيرلوژيائي                                                                      ۲۰

مثال وحشتناك از اختلال شخصيت ضد اجنماعي                                     ۲۲

خلاصه اي از بحث و بررسي اختلال شصيت زا اجتماعي                           ۲۷

اختلال سلوكي                                                                                ۲۹

نمونه هايي از اختلال سلوكي                                                             ۳۰

نوجوان آشفته                                                                                  ۳۳

درماندگي آموخته شده                                                                      ۴۰

يادگرفتن در ماندگي                                                                          ۴۱

فصل سوم: روش تحقيق

جامعه مورد مطالعه                                                                           ۴۴

حجم نمونه                                                                                    ۴۴

روش نمونه گيري                                                                             ۴۴

ابزار اندازه گيري در تحقيق حاضر                                                         ۴۵

روش تحقيق                                                                                  ۴۷

روش آماري مربوط به زمينه                                                               ۴۷

فصل چهارم: تجزيه و تحليل داده ها و يافته هاي تحقيق

مقدمه و فصل چهارم                                                                       ۴۹

فصل پنجم: بحث و نتيجه گيري

بحث و نتيجه گيري                                                                         ۵۵

پيشنهادات                                                                                   ۵۸

محدوديت هاي پژوهش                                                                   ۵۹

ضمائم پزسش نامه M.M.PI و بررسي مقياس رفتار ضد اجتماعي             ۶۰

منابع و ماخذ                                                                                 ۶۷

چكيده:

هدف از تحقيق حاضر مقايسه رفتار ضداجتماعي دربين جوانان حدود سني ۲۲ ساله شهر قزوين در دو گروه معتاد وغير معتاد كه زمينه عنوان شده عبارتنداز رفتار ضداجتماعي دربين جوانان معتاد بيشتر از جوانان غير معتاد است كه جامعه مورد مطالعه جوانان حدود سني ۲۲ ساله شهر قزوين است كه ۱۲۰ نفر عنوان نمونه انتخاب گرديده و آزمون m.m.p.lبرروي آن اجرا گرديده ومقياس pd رفتار خود اجتماعي مورد توجه قرار گرفته است وبعد از بدست آوردن نمرات از اين پرسش نامه كه داراي ۱ سؤال درگزينه اي بله وخير است و نمره گذاري اين آزمون از طريق كليد صورت مي گيرد كه جهت آزمون فرضيه از روش آماري t متغير مستقل استفاده گرديده كه نتايج بدست آمده نشان مي دهد كه رفتار ضد اجتماعي در بين جوانان معتاد بيشتر از جوانان غير معتاد است وبين دو گروه از لحاظ رفتار ضد اجتماعي تفاوت وجود دارد و سطح معني داري آن برابر ۵%است.

فصل اول: كليات تحقيق

مقدمه:

دراكثر جوامع بشري چه از جنبه تاريخي وچه در زمان معاصر ،پنج نهاد اساسي را در شكل گيري شخصيت افرادي موثر مي دانند كه عبارتند از: اجتماع، خانواده، محگنان ومدرسه ومذهب، ممكن است عواملي مانند وسايل ارتباط و تبليغات و ايدئولوژي هاي خاص تاثير اين نهادها را تاحدودي تحت الشعاع قرار داده باشد ليكن به هر تقدير تاثيرات بنيادي اين نهادها را در افراد واجتماعات نمي توان ناديده گرفت وشناخت اين عوامل ،به ويژه در رابطه با بهداشت وسلامت رواني امري ضروري است منش يا شخصيت اخلاقي انسان قسمتي از كل شخصيت اوست كه گاهي انسان خود را هيچ وقت با جامعه واجتماع وفق نمي دهد وگاهي اوقات رفتارهاي غير رفتارهاي عرف جامعه انجام مي دهد كه به رفتار ضداجتماعي معروف است . وگاهي اوقات رفتار غير اجتماعي كه تجارب تلخ و تعارضهايي دائمي اوبا اوليااورا به طرد تمام رفتارهاي انسان و تاثيرات مطلوب ديگران مصمم كرده است. خشم ونفرت وسوءظن اين شخصيت از ديگران اورا در مقابل خطرات آنها عايق سازي و محافظت مي كند. افراد بزهكار و پرخاشگر ضد اجتماعي مورد بررسي و مطالعه قرار گرفته اند و منش بي اخلاق آنها ثابت شده است. اما افراد ديگري نيز در اجتماع هستند كه با هوش و موفق بوده قانون شكني ويا رفتار ضد اجتماعي را نيز نكرده اند، ولي گاهي به اندازه هاي نسبت به سرشت ديگران بي تفاوتند كه گمان مي رود در زير اين صورتك و نقاب به اندازه افراد بي اخلاق هستند اين افراد به عنوان افرادي هستند كه رفتار ضد اجتماعي از خود نشان مي دهند اگر بخواهيم اين ريشه ها و علل ايجاد منش ضد اجتماعي را بشناسيم بايد به سد عامل مهم توجه كنيم يكي خصوصيات سرشتي يا فطري است كه به آن مزاج هم مي گويند و آميزنك روان شناس بزرگ معاصر در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيد كه افراد برون گرا دمتلون الفراجشديد معيارهاي اخلاقي را ديرتر مي آموزند تا ديگران در دست است كه نشان مي دهد كساني كه از نظر عاطفي بي تفاوت هستند كه گاهي اوقات اين رفتار ضد اجتماعي باعث بوجودآمدن رفتارهاي كه بر خلاف جامعه است و گاهي آدمي را به حد نابودي وويرانگري مي رساند.

بيان مسئله:

اعتياد عبارت است از وصفي كه در اثر تكرار استفاده از ماده يا موادي طبيعي يا مصنوعي ايجاد مي شود، كه در اين حال فرد وابستگي جسمي و رواني به آن مواد پيدا مي كند و پس از گذشت زمان قطع اين وابستگي دشوار است، براساس اين مفهوم وابستگي به مواد يا سوءمصرف داروي را جانشين واژه اعتياد كرد كه اين رفتار جزء رفتار ضد اجتماعي به حساب مي آيند كه تعدادي از افراد شهر به دلايل مختلف دروني و بيروني از موادي استفاده مي كنند كه چون جنبه تعزير يا تحريك دارد، علي رغم مضار اين مواد به آساني قادر به ترك آنها نيستند. سابقا”واژه معتاد معني محدودي داشت و به كساني گفته مي شد كه به الكل و مواد مخدر را بستگي داشتند اين مطلبي شناخته شده بود كه در حالات عاطفي، شناختي و رفتاري انسان تغييرات عمده ايجاد مي كنند و جزء رفتار غير اجتماعي به حساب مي آيد و وابستگي رواني عبارت است از حالتي كه فرد در استفاده از مواد به هدف لذت بردن احساس اجبار مي كند اين رفتار، رفتار نادرست و ضد اجتماعي است.

سؤال مسئله:

آيا رفتار ضد اجتماعي در بين جوانان معتاد بيشتراز جوانان غير معتاد است؟

اهداف تحقيق:

هدف از تحقيق حاضر مقادير رفتار ضداجتماعي ورفتارهايي كه باعث دوري فرد از ديگران و جدا سازي خود از جامعه است و رفتارهاي كه مطابق با عرف جامعه نيست در بين جوانان اين قشر مهم واصلي جامعه كه دچار عارضه اعتياد هستند و جواناني كه به اعتياد كشانده نشده اند تفاوت دارند و آيا جوانان معتاد از خود رفتارهاي ضداجتماعي بيشتر نشان مي دهد يا نه.

اهداف جزئي:

اهميت و ضرورت تحقيق:

كوشش هاي جامعه براي پيشگيري و ممانعت از سوءمصرف داروهاي اعتياد آور بايد عمدتا”به صورت آموزش كودكان و نوجوانان از طريق برنامه هاي آموزشي و تبليغات در مدارس و رسانه هاي محلي جهت داده شود كه اين باعث شود رفتارهاي ضداجتماعي و انحراف از جامعه كاهش مي يابند چرا بيشتر جوانان و نوجوانان داروهاي اعتياد آور مصرف مي كنند دلايل آن تقريبا”شبيه همان دلايلي است كه در مورد سوءاستفاده است و علت اصلي در استفاده زودهنگام نوجوانان است به طور كلي روان شناسان نگران سلامت جامعه به علت رفتارهاي غير اخلاقي معتادين در جامعه هستند و عنوان مي كنند كه افراد معتاد گاهي اوقات با رفتارهاي ناپسند خود جامعه را مورد توجه خود قرار مي دهند و به اين فكر مي اندازند كه بايد اين رفتار ضداجتماعي را از بين ببرند اميد است با تحقيقات انجام شده بتوان اين رفتار غير اخلاقي را از جامعه خارج كرده كه اين تحقيقات در مراكز آموزشگاهي و نهادهاي اجتماعي مورد توجه قرار مي گيرد.

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۲۱:۵۲ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ][ ۳۴۸ ][ ۳۴۹ ][ ۳۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی