مقالات
دانلود مقالات

 

بررسي و مقايسه به وسيله اجراي آزمون اضطراب آر ـ بي ـ كتل صورت گر فته است و همچنين پرسشنامه اي به منظور تفكيك دانش آموزان محروم از پدركه مادرشان ازدواج مجدد كرده اند و دانش آموزان محروم از پدركه مادرشان ازدواج مجدد نكرده اند همچنين بررسي نظارت آنها دراين امر تهيه شده واز دانش آموزان خواسته شد كه پس از اتمام پاسخگويي به آزمون به سوالات اين پرسشنامه جواب دهند.

سرانجام اينكه فرض كلي پژوهش مبني بر معنادار بودن تفاوت ميزان اضطراب دانش آموزان محروم از پدركه مادرشان ازدواج مجدد كرده اند وآنهايي كه مادرشان ازدواج مجدد نكرده اند تاييد نشد. البته بين ميانگين اين دو گروه تفاوت وجودداشت بطوريكه ميانگين اضطراب گروه اول كمتر ازميانگين اضطراب گروه دوم بود. ولي دو فرض ديگر پژوهش مبني برتفاوت ميزان اضطراب دو گروه ذكر شده در بالا بادانش آموزان داراي هردو والدتاييد شد. همچنين مطابق بانتايج پاسخهاي دانش آموزان به پرسشنامه دوم اينطور گزارش مي شود كه اكثرا” با امر ازدواج مجدد مادر مخالف بوده و آنهايي كه مادرانشان ازدواج مجدد كرده اند دليل اين امر را بيشتر اصرار اطرافيان مي دانند.

فصل اول: بيان مسئله

مقدمه

ازدواج مسئله مهمي است كه بسيار سفارش شده است زن و مرد افريده شده اند تا در كنار يكديگر قرار گرفته و آرامش يابند. زن و مردي كه هر كدام تنها زندگي مي كنند مي توانند با ازدواج به افق تازه اي از زندگي دست يافته و با مشاركت يكديگر بسياري از مشكلاتشان را كه شايد به تنهايي از عهده حل انها بر نمي امدند را حل كنند و همچنين از نظر سلامت رواني نيز تامين مي شوند. هر چند ممكن است بعضي از ازدواج ها سرانجام خوشايندي نداشته باشد.

و كانون به علت هاي مختلف از هم بپاشد ولي در مجموع مي توان گفت كه در روزگار پر كشمكش امروز، شايد تنها جاي امني كه مي توان يافت محيط خانه و زندگي در كنار افراد خانواده است.

در خانواده علاوه بر حضور زن ومرد كه بعد ها نقش مادر و پدر را بر عهده مي گيرند، فرزنداني نيز وجود دارند.

كه تربيت و پرورش آنها بسيار حائز توجه واهميت است و پدر و مادر در قبال اين امر نقش اساسي بر عهده دارند كه بايد با مشاركت يكديگر اين نقش را ايفا كنند. حال اگر هر يك از آنها در انجام وظيفه خود كوتاهي كنند يا اينكه در محيط خانواده حضور نداشته باشد عوارض ناگواري در پي خواهد داشت كه دامنگير همه اعضاي خانواده مخصوصاً فرزندان خواهد شد، چرا كه فرزندان والدين خود را تنها تكيه گاه خويش دانسته و در غياب آنها ممكن است دچار آسيب هاي جبران ناپذيري شوند.

عدم حضور والدين مي تواند علل هاي مختلفي همچون طلاق مرگ آنها سفرهاي طولاني و. داشته باشد كه واكنش فرزندان در قبال هر كدام متفاوت است. آنها ممكن است از والد تنها انتظار زيادي داشته و دائم نگران باشند كه آينده آنها چه خواهدشد. وظيفه والد تنها نيز بسيارمشكل مي شود چرا كه بايد در يك لحظه هم نقش پدر را بازي كند و هم مادر را و تمام مسئوليت هاي زندگي را به تنهايي به دوش بكشد. او بايد تصميم بگيرد كه چگونه ازعهده وظايف خود برآيد و كوچكترين تصميم او در مورد اداره  زندگي مي تواند تاثيرات عميقي بركل ساختار خانواده مخصوصا فرزندان و سلامت رواني آنها داشته باشد. والد تنها ممكن است تصميم به ازدواج مجدد بگيرد تا بتواند با مشاركت همسر جديد خود مشكلات را بهتر حل كند. فرزندان در قبال اين امر واكنش هاي متفاوتي خواهند داشت كه البته بر اساس سن و جنس آنها متفاوت مي باشد.

البته كيفيت تاثير ازدواج مجدد هنوز بطور مطلق بيان نشده و احتياج به بررسي و تحقيقات گسترده اي دارد.

با توجه به ميزان و تعداد زياد خانواده هاي تك سرپرست و واكنش هاي اطرافيان و جامعه در قبال اين مسئله به نظر مي رسد بايستي ابعاد مختلف آن مور د بررسي قرار گيرد تا شايد نتايج اين پژوهشها بتواند پشتوانه تصميم زنان و مردان همسر از دست داده جهت اخذ مناسب ترين تصميم ها و تامين بهترين شرايط براي خود و فرزندانشان و همچنين روشن شدن وظايف ناپدري و نامادري در برابر فرزندان باشد.

بيان مسئله

در نظام فرهنگي هر جامعه، نهاد خانواده نقش اساسي بر عهده دارد، امروزه برخلاف آنچه درگذشت مرسوم بوده، الگوي تازه اي از مشاركت زن و مرد در انجام امور خانه و تربيت فرزندان پديد آمده است كه از آن جمله، نقش پدر در رسيدگي به فرزندان و دقت در تربيت آنان است. تجربه تازه استفاده از ظرفيت فرزندان توسط پدران نشان داده است كه كاركرد آموزشي خانواده دو چندان شده و تعامل والدين -كودكان معناي عميق تري يافته است. (فضائلي هاشمي، ۱۳۸۱)

بيشتر ما فكر مي كنيم تاثير گذ اري پدران بر فرزندان خود، به شكلي مستقيم از طريق ارتباط رو در روي روزانه صورت مي گيرد و با اين تصور عده اي فكر مي كنند كه تاثير پدران بر فرزندان كمتر از مادران است زيرا وقت كمتري را با بچه ها مي گذرانند. اما چنين تصوري لزوما درست نيست، پدراني كه به نحو مطلوبي در دسترند، مي توانند الگوي پشتكار و انگيزه موقيعت بيشتر فرزند خود باشند، فرصت مكرر براي مشاهده و پيروي از يك پدر شايسته به رشد توانائي آموزشي و حل مسئله فرزندان كمك مي كند. (فضائلي هاشمي، ۱۳۸۱)

حذف نقش پدر خانواده فقدان او مي تواند عوارض جبران ناپذيري برساخت خانواده، مخصوصا فرزندان داشته باشد.

در غياب پدر كه يكي از دلايلش مي تواند فوت او باشد مادر بايد به تنهايي تمام مسئوليت زندگي و فرزندان را به عهده بگيرد وكي نيست كه با مشكلات و موانعي روبرو خواهد شد كه شايد مبارزه با اين مشكلات ازعهده او بر نيايد.

بعضي مادران بدنبال از دست دادن همسر خود، ممكن است تصميمبه ازدواج مجدد بگيرند و در نتيجه امروزه با متداول شدن اين امر بررسي تاثيرات آن بسيار ارزشمند خواهد بود.

ازدواج مجدد مادر و ورود ناپدري در خانواده هر چند مزيتهاي مشخص چندي از جمله كاهش فشار اقتصادي بر مادر، كمك به تربيت فرزندان، رها شدن مادر خانواده از انزوا و تنهايي و. را دارد، مشكلات زيادي را نيز به همراه داشته باشد. البته اين مشكلات در ابتداي امر كاملا عادي است و شايد در طولاني مدت حل شود.

با ازدواج مجدد مادر، دو فرهنگ خانوادگي متفاوت در يك خانه جمع ميشوند و فرصت نيست تا زوجها تفاوتهاي خود راچاره كنند، در صورتي كه در اولين ازدواج معمولا فرصت دارند پيش از آنكه بچه ها بزرگ شوند اختلافاتشان را حل كنند. فرزندان نيز در صورت ازدواج مجدد اغلب نسبت به تحميل ارزشها، احكام و كارهاي روزمره خانواده جديد حساس هستند و واكنش نشان مي دهند، همچنين آنها ناپدري را جانشين پدر اصلي خود مي دانند و ممكن است علاقهاي به او نداشته باشند. (فضائلي هاشمي،۱۳۸۱)

با توجه به وجود اين مسائل متوجه مي شويم كه خطرات بسياري ممكن است فرزندان و سلامت رواني آنها را تهديد كند كه پرداختن به آنها حائز اهميت است.

در اين پژوهش، پژوهشگر به دنبال آن است كه پس از انتخاب تصادفي دانش آموز دختر و پسر سوم راهنمايي كليه مدارس شهرستان تهران در سال ۸۴-۸۳ كه در سه گروه محروم از پدر كه مادرانشان ازدواج مجدد كرده اند و آنهايي كه مادرانشان ازدواج مجدد نكرده اند و همچنين گروهي از دانش آموزان داراي هر دو والد اصلي و اجراي آزمون اضطراب كتل، ميزان اضطراب آنها را به علت اينكه اضطراب يكي از مهمترين عوامل تهديد كننده سلامت رواني افراد است، مقايسه و رابطه آنها را ارزيابي كند.

اهميت و ضرورت پژوهش

پدر و مادر به عنوان اعضاي اصلي خانواده وظيفه سنگين تربيت فرزندان را برعهده دارند و حذف نقش هر كدام در زندگي عواقب ناگواري را در بر خواهد داشت كه بررسي پيامدهاي آن در تمام زواياي زندگي فرزندان و در همه برهه هاي زماني رشد آنها مخصوصا دوران حساس نوجواني لازم و ضروري است.

همانطوركه ميدانيم امروزه تعداد مادراني كه همسر خود را ازدست داده اند و مجبورند به تنهايي مسئوليت فرزندان را بر عهده بگيرند رو به افزايش است كه بدنبال آن تامين معيشت خانواده، خلاء عاطفي و استرس هاي رواني، توقعات زياد فرزندان و مراقبت از آنها و دشواريهاي ناشي از اينكه تنها بزرگسال خانواده محسوب مي شوند، مشكلاتي است كه اين زنان در برابر آنها قرار مي گيرند كه شايد به تنهايي نتوانند از عهده آن برآيند و همچنين فرزندان نيز ممكن است در اثر فقدان پدر دچار كمبودها و مشكلاتي شوند كه شايد در اين ميان حضور فرد ديگر در كنار مادر و فرزندان همچون يكي از اعضاي فاميل و يا ازدواج مجدد مادر و حضور ناپدري بتواند اندكي از مشكلات آنها راحل كند، به شرط آنكه در اين كار مصلحت مادر و فرزندان در نظر گرفته شود، اگر چه ما در جامعه اي زندگي مي كنيم كه اكثرا معتقدند مادر به تنهايي نمي تواند زندگي را اداره كند و از طرف ديگر همگان ديد منفي نسبت به ازدواج مجدد و حضور ناپدري دارند و فرزندان نيز ممكن است با تحقق اين امر مخالف باشند.

البته ذكر اين مطلب ضروري است كه بررسي نقش پدر و اثرات منفي عدم حضور پدر در خانواده و مشكلات سرپرستي كودكان توسط مادر در اين پژوهش هرگز به معنا كم رنگ كردن نقش مادر و حضور مؤثر او در خانواده و يا انكار اثرات ناخوشايند فقدان او نيست.

اضطراب نيز امروزه يكي از عوامل تهيه كننده سلامت رواني افراد محسوب مي شود كه در سنين نو جواني بسيار شايع است و باعث اختلال در زمينه هاي مختلف عملكردي خواهد شد و با توجه به اينكه تعاملات درون و ساخت آن مي تواند بر كميت و كيفيت اضطراب اثر گذار باشد و احساسات تند و خصمانه نسبت به يكي از اعضاي خانواده مخصوصا والدين ممكن است موجب از دست رفتن تعادل فرد و ايجاد اضطراب دروني گردد، بررسي تاثير حضور و يا عدم حضور پدر وهمچنين ازدواج مجدد مادر بعد از فقدان پدر در ميزان اضطراب فرزندان چه از لحاظ عملي و چه از لحاظ نظري حائزاهميت بوده و ضروري به نظر مي رسيد.

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۲۰:۲۳ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

  • مساله تحقيق                                                                    ۴
  • اهميت و ضرورت تحقيق                                                       ۶
  • طرح تحقيق                                                                       ۶
  • سوالات تحقيق                                                                   ۷
  • فرضيه (هاي ) تحقيق                                                           ۸
  • تعريف عملياتي اصطلاحات تحقيق                                           ۹

فصل دوم:

پيشينه تحقيق                                                                           ۱۰

تاريخچه تشكيل مدارس در ايران                                                     ۱۰

فصل سوم:

  • روش تحقيق                                                                       ۱۶
  • جامعه آماري                                                                       ۱۷
  • نمونه آماري                                                                        ۱۷
  • حجم نمونه و روش نمونه گيري                                                ۱۷
  • ابزارهاي تحقيق                                                                   ۱۷
  • روش تجزيه و تحليل                                                              ۱۷

فصل چهارم:

  • مقدمه                                                                               ۳۴
  • جداول

فصل پنجم:

تجزيه و تحليل خلاصه هاي مطالب                                                    ۴۰

  • آزمون بينه و سيمون                                                              ۴۷
  • محدوديت ها                                                                        ۵۰
  • پيشنهادات                                                                          ۵۱

منابع                                                                                          ۵۲

مقدمه:

بچه با حركات دست و پا كم كم مهارتها را ياد مي گيرد و با مشاهده رفتار و حركات اطرافيان، عادات و آداب آنها را جذب ميكند و با رد يا قبول دنيايي كه براي خود ساخته، آن را تجربه مي كند. پس بيشتر از طريق آزمايش تا خطا ، شادي تا غم، تجربه تا تلقين و گفتگو تا هدايت، مسائل را فرا مي گيرد.

در نتيجه كودك بيشتر از طريق عشق ,از راه شكيبايي ,از طريق درك و فهم، از راه احساس تعلق داشتن به ديگري، از طريق عملي و از راه احساس موجوديت كردن، مسائل را مي آموزد. با گذشت هر روز از زندگي، طفل اندكي از آنچه از ديگران مي دانند، مي انديشند و درك مي كنند، را فرا مي گيرد.

اگر خوب دقت كنيم مي بينيم بچه ها از نظر استعدادها يي كه دارند با يكديگر متفاوتند. دو كودك را نمي توان پيدا كرد كه از همه لحاظ شبيه هم باشند. مثلاً اگر در كلاس درس سوالاتي از آنان شود هر كدام از اين دانش آموزان به وسيله هوش و استعداد هاي ذاتي كه دارند، جوابهاي گوناگوني را خواهند داد.

لذا روانشناسان و جامعه شناسان با كمك علم زيست شناسي ,پرونده تحصيلي را جهت هر يك از محصلين اتداع نموده اند كه هر يك از اين پرونده ها ، مي توانند بيانگر خصوصيات و شايستگي هاي فرد فرد دانش آموزان باشد.

امروزه همه تلاش ها كنكا شها و تحقيقات به اين جهت است كه تمام نونهالان براي تعليم و تربيت بهتر و ترقي و تكامل بايد از همه متمايز و شناخته شوند.

آگاهي از تفاوتهاي فردي مي تواند ما را در حل بسياري از دشواريها ياري دهد، وقتي قبول كرديم كه انسانها از نظر توانايي هاي ذاتي و اكتسابي تفاوت دارند، در پي اين نخواهيم بود كه از همه، رفتارهاي يكساني را انتظار داشته باشيم.

اگر كلاس بندي هر يك از دانش آموزان در پايه ها و مقاطع تحصيلي به صورت به صورت علمي و شايسته انجام گيرد، امكان غفراگيري و كسب مهارت، با توجه به كلاس بندي صحيح و مدرن، وجود خواهد داشت.

مسأله تحقيق:

بيان مسأله

در اين تحقيق ما در پي پاسخ اين سوال هستيم كه كلاس بندي بهينه چيست و چه تاثيري در ارتقا و پيشرفت تحصيلي دانش آموزان دوره ابتدايي دارد:

دبستان خانه شاگرد و معلم و محلي است كه بناي زندگي اطفال در آن پي ريزي مي شود و يادگارهاي گوناگون از دوره پرشور و هيجان طفوليت در خاطره ها به جاي مي گذارد. در همين خانه بزرگ است كه مغز كوچك اطفال شكل اجتماعي مي گيرد و به آهنگ با انضباط زندگي آشنا مي شود.

اگر دبستان را به ساده ترين صورت آن در آوريم، واحد كوچكي از آن باقي مي ماند كه كلاس درس ناميده مي شود. آنجا نيز قاعدتا” عده اي طفل خرد سال با شخصي به نام معلم گرد هم نشسته اند و مقدمات كتاب زندگي را ورق مي زنند طبقه بندي شاگردان در دبستانهاي معمولي از مهمترين وظايف مدير دبستان است.

در طبقه بندي بايد به رشد جسمي و قدرت فكري و عقلي و رشد ذهني و اجتماعي و سازگاري روحي و اخلاقي كودكان توجه شود، تا اطفال كه بهتر مي توانند با يكديگر كار كنند در يك اتاق قرار گيرند و بين آنان اختلافاتي كه به ناسازگاريها منجر مي شود بوجود نيايد.

حال بايد ديد كه:

اگر كلاس بندي صرفا” بر مبناي تراز علمي صورت گيرد و معدل كل دانش آموزان در سال قبل ملاك باشد، آيا اين كلاس بندي ايده آل است؟

اگر كلاس بندي صرفا بر مبناي تراز اخلاقي صورت گيرد و چگونگي رفتار دانش آموزان با ديگران و سازگاري وي با محيط مدرسه و كلاس مد نظر باشد، و دانش آموزاني كه براي مدرسه ايجاد مشكل مي كنند، در كلاس هاي هم پايه به نسبت تساوي تقسيم شوند، آيا چنين كلاس بندي مي تواند مناسب باشد؟

اگر در كلاس بندي، فقط شرايط سني دانش آموزان در نظر گرفته شود، آيا اين كلاتس بندي بهينه است؟

و يا اگر در كلاس بندي و تقسيم دانش آموزان بين كلاسها، صرفا به ميزان تحصيلات والدين دانش آموز توجه شود، آيا چنين كلاس بندي مي تواند موفق باشد و موجب هم تراز بودن كلاسها شود و رضايت معلمين همپايه را به دنبال داشته باشد.

براي رسيدن به اين پاسخ، در گرمه جاجرم به مناطق مختلف آموزش و پرورش رفته و از نزديك با نحوه كلاس بندي مدارس آشنا شديم، كه متعاقبا به ذكر آنها خواهيم پرداخت.

اهميت و ضرورت تحقيق

دكتر ابراهيمي استاد دانشگاه تهران مي گويد:

(در بعضي از مدارس، بخصوص در امر كلاس بندي پايه اول دبستان، نحوه تقسيم دانش آموزان در بين كلاسها، فقط بر مبناي تحصيلات والدين صورت مي گيرد و دليلشان اين است كه دانش آموزاني كه پدر و مادر تحصيلكرده باشد، هيچ گونه زحمتي بر دوش معلم ندارد و معلم فقط بايد به دانش آموزاني رسيدگي كند كه داراي پدر و مادر بي سواد يا كم سواد هستند).

در بيشتر مدارس ما، كلاس بندي بر اساس معدل كل دانش آموزان صورت مي گيرد، بايد ديد كه آيا اين روش كمي تواند در پيشرفت تحصيلي دانش آموزان موثر باشد.

طرح تحقيق:

در كشور ما چندين مدرسه وجود دارد كه از نظر كلاس بندي با مشكل مواجه هستند ما بر آنيم تا روش صحيحي براي حل اين مشكل بيابيم.

در ابتدا بايد بدانيم كه كلاس بندي چيست و چه نقشي بر پيشرفت تحصيلي دارد و بين مدارسي كه كلاس بندي دارند با ديگر مدارس چه تفاوتي وجود دارد و وظايف معلمان در اينگونه مدارس چگونه است.

در اين تحقيق منظور ما از كلاس بندي تقسيم دانش آموزان در بين كلاسها بر اساس معدل سال قبل آنها مي باشد. ما مي خواهيم بدانيم آيا اين روش صحيح است يا خير؟

بهمين دليل به سراغ پايه هاي ابتدايي در چند مدرسه تهران رفته ايم و تحقيق خود را با پرسشنامه و پرونده تحصيلي دانش آموزان شروع كرده ايم.

سوالات تحقيق:

۱- آيا در منطقه واحد پوششي شما از كلاس بندي مدرن استفاده مي شود؟

۲- نظر شما راجع به كلاس بندي مدرن و بهينه چيست؟

۳- معلمان مربوطه بايد در امر كلاس بندي اعمال نظر كنند.

۴- كلاس بندي دانش آموزان بايد به صورت حروف الفبا يا تصادفي انجام گيرد.

۵- در امر كلاس بندي بايد مسائل اخلاقي دانش آموزان مد نظر قرار گيرد.

۶- كلاس بندي صرفا به صورت تراز علمي مناسب است.

۷- در مدارسي كه دانش آموزان آنها به صورت غير منظم و تصادفي كلاس بندي شده اند رقابت وجود دارد.

۸- در بين معلمين كلاسهايي كه به صورت منظو كلاس بندي شده اند رقابت وجود دارد.

۹- با بهره گرفتن از طرح تراز علمي – اخلاقي در كلاس بندي زمينه رقابت بيشتر در بين دانش آموزان فراهم مي شود.

۱۰- وظايف معلمين در مدارسي كه كلاس بندي مدرن دارند با مدارسي كه كلاس بندي مدرن ندارند يكسان است.

۱۱- در مدارسي كه كلاس بندي مدرن دارند مي توانند مقداري از وظايف خود را به دانش آموزان زرنگ واگذار كنند.

۱۲- كلاس بندي مدرن و اصولي در مدارس وجود ندارد.

۱۳- در كلاس بندي دانش آموزان، مدير نبايد دخالت كند بلكه معلمان كلاسهاي همپايه دانش آموزان را بر اساس ملاك هاي مختلفي كه دارند شناسايي كرده و مي توانند آنان را كلاس بندي نمايند.

۱۴- در كلاس بندي دانش آموزان علاوه بر تراز علمي و اخلاقي دانش آموزان بايد تحصيلات پدر و مادر مد نظر قرار گيرد.

۱۵- آيا با طرح كارانه به صورت فعلي موافقيد؟

۱۶- طرح كارانه به افراد لايق تعلق مي گيرد.

۱۷- طرح كارانه زمينه رقابت بين آموزگاران پايه ها را سبب مي گردد.

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۱۸:۵۵ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

چكيده:

فصل اول: مقدمه

۱ـ۱ـ بيان مسئله

۱ـ۲ـ اهميت مسئله

۱ـ۳ـ اهداف تحقيق

بيان فرضيه

۱ـ۴ـ فرضيه تحقيق

۱ـ۵ـ اصطلاحات مهم و تعاريف عملياتي متغيرها

۱ـ افسردگي

۲ـ شيوع

۳ـ دانشجوي بومي و غير بومي

فصل دوم : مرور بر ادبيات تحقيق

۲ـ۱ـ افسردگي

۲ـ۲ـ نشانه هاي افسردگي

۲ـ۳ـ طبقه بندي

۲ـ۴ـ نظريه هاي افسردگي

۲ـ۵ـ درمان اختلالات خلقي

۲ـ۶ـ تحقيقات انجام شده درمورد افسردگي دانشجويان

فصل سوم: طرح تحقيق

۳ـ۱ـ توصيف روش تحقيق

۳-۲ـ جامعه تحقيق

۳-۳- روش نمونه گيري

۳ـ۴ـ متغيرها و كنترلهايي كه اعمال شده است

۳ـ۵ـ روش جمع آوري داده ها

۳ـ۶ـ ابزار اندازه گيري

۳ـ۷ـ روش آماري

فصل پنجم : خلاصه و نتيجه گيري

۵ـ۱ـ توصيف روش هاي مورد استفاده در تحقيق

۵ـ۲ـ نتيجه گيري

۵ـ۳ـ توجيه و تفسير نتايج

۵ـ۴ـ توصيه براي پژوهشهاي بعدي

۵ـ۵ـ محدوديتها

منابع فارسي

چكيده:

همانطور كه مي دانيم افسردگي و مانيا يكي از اختلالت خلقي شايع مي باشند كه بيشتر اختلالات عاطفي ناميده مي شوند. اختلالات خلقي گروهي از بيماريهاي روانپزشكي مي باشند كه به شكل خلق پايين و تصورات ذهني ناهنجار بروز مي نمايند.

نماي باليني افسردگي مي تواند بصورت خلق افسرده، احساس نااميدي، احساس غم، بي ارزشي، آشفتگي خواب و اشتها و يا فقدان انرژي و ميل جنسي بروز كند. اين اختلالات مي توانند منجر به مشكلاتي در عملكرد شغلي ـ تحصيلي ـ اجتماعي و روابط بين فردي گردند. بدين منظور و جهت شناخت بيشتر وضعيت و شيوع افسردگي تحقيقي را بر روي دانشجويان پسر بومي و غير بومي دانشگاه تربيت معلم تهران واحد حصارك كرج انجام داديم. مطالعه با بهره گرفتن از تست بك (BDI) بر روي ۲۸۰ نفر از دانشجويان پسر انجام گرديده است.

روش تحقيقي كه از آن استفاده شد، روش تحقيق يا علّي ـ مقايسه اي با روش آماري مقايسه بين ميانگين دردو گروه مستقل و با بهره گرفتن از فرمول t بوده است. روش نمونه گيري نيز بطور تصادفي ساده و با مراجعه به جدول اعداد تصادفي و به تعداد ۱۴۰ نفر از هر گروه بوده است. روش جمع آوري اطلاعات نيز با بهره گيري از تست افسردگي بك صورت گرفته است. با قرار دادن نمرات خام درفرمول t و با سطح اطمينان ۹۰% و در سطح به علت كوچك تر بودن عدد بدست آمده از عدد جدول فرض تحقيق معني دار نيامد و مي توان گفت كه «تفاوت معني داري بين ميانگين شيوع افسردگي در دو گروه دانشجويان بومي و غير بومي وجود ندارد.»

فصل اول

مقدمه:

خلق يا Mood مايه هيجاني يك وضعيت عاطفي پايدار است كه در طول طيفي بهنجار از غم وشادي تجربه مي شود. اختلالات خلقي با احساسهاي نابهنجار افسردگي يا سرخوشي مشخص مي شوند كه در برخي موارد شديد با خصوصيات پسيكوتيك همراهند. اختلالات خلقي به انواع اختلالات دو قطبي و اختلالات افسردگي تقسيم مي شوند. اين علائم در برخي گروه هاي خاص از نظر جنس و سن و وضعيت رواني اجتماعي افراد متفاوت مي باشد.

در اين پژوهش افسردگي نه بعنوان يك بيماري، بلكه بعنوان واكنشي رواني در مقابل مسائل و مشكلاتي كه دانشجويان با آنها گريبانگير هستند، مطرح است.

بيشتر دانشجويان بخاطر تحصيل دردانشگاه از خانواده و شهر يا روستاي خود جدا شده، در محيط جديدي قرار گرفته اند كه احياناً از نظر عاطفي مشكلاتي برايشان بوجود مي آيد. اين مشكلات رواني و عاطفي موقعي تشديد پيدا مي كند كه آنان نتوانند خود را با محيط جديد دانشگاه تطبيق دهند.

عدم سازگاري با محيط آموزشي دانشگاه، محيط سكونت در خوابگاه و قرار گرفتن در شبكه جديد روابط، برخي عكس العمل هاي عاطفي از جمله افسردگي را بدنبال دارد.

۱-۱- بيان مسئله

شايد كمتر كسي باشد كه در طول زندگي خود لحظاتي از نگراني و افسردگي را احساس نكرده باشد. افسردگي يك اختلال شايع عاطفي است. اگر شدت اينحالت از حد معمول بگذرد، عرصه زندگي را بر فرد تنگ كرده او را از همه چيز حتي از خودش بيزار مي كند. بنظر مي رسد ادعاي اينكه اصولاً افسردگي جزئي از زندگي بشر است زياد مشكل نباشد.

تورو مي گويد: «اكثر مردم عمرشان در افسردگي خاموش مي گذرد» و شوپنهاور چنين نوشت: «زندگي انسان بين ملال و اندوه نوسان دارد».

در اين تحقيق افسردگي عبارت از واكنشي است در برابر عوامل اجتماعي و محيط .

بعبارت ديگر حالتي است عاطفي به نحوي كه فرد قدرت و توانايي لازم و كافي براي انجام امور و تكاليف عادي روزمره خود را ندارد و كاهش چشمگير در فعاليتهاي سازنده وي ديده مي شود.

افراد افسرده گرايش دارند به اينكه به تشريح دروني شكستها و تشريح بيروني موفقيت هايشان بپردازند، بعبارت ديگر به بروز و بيان شكست هايشان و عدم بروز موفقيت هايشان مي پردازند. امروزه دانشمندان رشتهه روانشناسي و روانپزشكي انسان را بعنوان مجموعه اي متشكل از واحدهاي زيستي، رواني ـ اجتماعي مي شناسند.

(نور بالا، احمد، رابطه بين مذهب و بهداشت رواني از ديدگاه اسلامي ـ دارو و درمان، ۱۳۷۱، تهران).

بين انسان و محيط زندگيش كنش و واكنش مداوم وجود دارد بطوري كه رفتار در كشاكش بين نيروهاي محيط و عكس العمل هاي فرد شكل مي گيرد. عوامل محيطي نقش مهمي درنوع رفتار او به عهده دارند. مسئله تحقيق حاضر در اينجا بيان اين موضوع است كه آيا تغيير و تحول در محيط فرد مي تواند عاملي براي تغيير خلق و عاطفه وي قلمداد گردد. به عبارتي ديگر آيا استرس هاي ناشي از قرار گرفتن در محيط فيزيكي جديد با انتظارات و مسئوليتهاي جديد مي تواند عامل بروز تغييرات عاطفي ـ رواني در فرد گردد. سؤال پژوهش حاضر در اين زمينه مطرح مي شود كه آيا ارتباطي بين ميزان شيوع افسردگي و بومي يا غير بومي بودن دانشجويان وجود دارد يا خير؟ و اگر ارتباطي وجود دارد آيا اين ارتباطات فقط تحت تأثير همين تغيير در شرايط محيط زندگي است يا اينكه عوامل و فاكتورهاي متعدد و متنوع ديگري در اين زمينه دخيلند؟ عواملي مثل زمينه زيستي ويا دلواپسي هاي آنان از آينده شغلي و اقتصادي، همراه با وجود ابهام در اين زمينه ها مي تواند درفرد درجاتي از پايين بودن خلق و افسرده خويي را ايجاد نمايد.

۲-۱- اهميت مسئله:

مسئله حاضر از اين جهت حائز اهميت مي باشد كه با بررسي اين مطلب آيا تفاوتي بين ميزان افسردگي دانشجويان بومي وغير بومي وجود دارد يا خير؟ اگر اين تفاوت چشمگير باشد بايد از مسئولين مربوطه انتظار بهبود و رفع معضلات ناشي از شرايط زندگي و تحصيل اين قبل دانشجويان را داشته باشيم.

۳-۱- اهداف تحقيق:

دانشجويان به اقتضاي سن و موقعيتي كه در آن قرار دارند در معرض ابتلاء به انواع اختلالات عاطفي مي باشند بيشتر آنان از يكطرف بخاطر تحصيل دردانشگاه از خانواده و شهر خود جدا شده و در محيط جديدي قرار گرفته اند كه بايد با مشكلات خود مبارزه نمايند. از طرف ديگر با توجه به اينكه دانشجويان بايد در حين فراغت از تحصيل و يا پس از فراغت از تحصيل، خود را براي تشكيل خانواده و زندگي جديد آماده نمايند و نيز شغل مطلوب خود را بدست آورده و وارد بازار كار شوند، اين مسائل خواه ناخواه نوعي اضطراب و نگراني در آن ها فراهم مي آورد.

يكي از زمينه هاي مشكلات روحي دانشجويان مسئله انتخاب شغل و حرفه و به مفهوم گسترده تر امنيت شغلي است، دانشجويان وقتي از سال اول پا به دانشگاه مي گذراند يكي ازمسائلي كه دائماً ذهن آنها را به خود متوجه مي كند اينست كه آيا پس از اتمام اين دوره تحصيل، قابليت كافي براي آن وظيفه و شغل و حرفه اي كه در نظر دارم پس از اتمام تحصيلات به آن بپردازم، در من پديد مي آورد ومسائلي از اين قبيل موجبات اغتشاش ذهني آنها را فراهم مي آورد.

زمينه ديگر مشكلات دانشجويان تمايل شديد به ازدواج در برابر موانع و مقتضياتي كه از انجام آن جلوگيري مي كند مي باشد خود اين مسئله نگراني و اضطراب شديدي را در دانشجويان فراهم مي كند. موقعيت سني و مرحله رشد ايجاب مي كند كه در فكر ازدواج باشند، ياحداقل درمورد انتخاب هاي خود جدي تر بينديشند.

مورد بعدي به دليل جوان بودن ودارا بودن توانائيهاي جسماني و انرژي، دانشجويان تمايل به تفريحات سالم اجتماعي دارند. اين تمايل به خودي خود اشكال ندارد اما وقتي كه اين تمايل در برابر ضرورت و تمايل زياد به درس خواندن قرار مي گيرد قضيه را دشوار مي كند.

در اينجا وجود يك برنامه ريزي درست براي پاسخگويي به نيازهاي جسماني و رواني و ذهني مي تواند يك راه حل باشد ـ مورد ديگر كه زمينه مشكلات و نگراني هاي دانشجويان را فراهم مي كند نياز مبرم به پيشرفت دردروس است. احساس بي كفايتي، عدم فهم دروس و گرفتن نمرات كم زمينه يكسري اضطرابها و نگراني ها را دردانشجويان فراهم مي كند.

با توجه به اينكه دانشجويان در هر جامعه اي آينده سازان و برنامه ريزان و مديران آن جامعه خواهند بود سلامت رواني آنان مي تواند نقش مؤثري در فرآيند توسعه داشته باشد. در صورتي كه آنان از بهداشت رواني برخوردار نبوده و به خاطر مشكلاتي كه ذكر آن رفت دچار اختلالات روحي و عاطفي از جمله افسردگي شوند، نه تنها خود دراين جريان ضربه مي بينند، بلكه در نهايت جامعه نيز متضرر مي گردد.

شناخت عواملي كه مشكلات رواني دانشجويان را فراهم مي آورد مستلزم مطالعات علمي است. از طريق شناخت اين عوامل است كه مي توان به برنامه ريزي در جهت مرتفع ساختن مشكلات عاطفي دانشجويان همت گماشت و بهداشت رواني آنان را تأمين كرد. تا زماني كه بهداشت رواني درميان دانشجويان وجود نداشته باشد نه تنها انواع اختلالات روحي از جمله افسردگي، از خود بيگانگي و گريبان گير آنها خواهد شد، بلكه اين امر منجر به افت تحصيلي و هدر رفتن سرمايه گذاري هايي خواهد شد كه در اين راه به كار گرفته شده است.

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۱۷:۲۶ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

كودكان ما ارزشمندترين سرمايه جامعه، ظريف ترين و گرانبهاترين هديه اي هستند كه خداوند به عنوان امانت به ما سپرده است و از وظايف جامعۀ دست اندر كاران تعليم تربيت كشور اسلامي است كه از طريق مطلوبترين روشها و انساني ترين رفتار كودكان جامعه (آينده سازان) را هدايت كنند در اين راستا خانواده در آموزش و پرورش به عنوان محور و پايه اصلي مي توانند انجام وظيفه كنند.

روشها و طرحهاي متعدد براي همكاري پدر و مادرها با فرزندان وجود دارد كه در شرايط مختلف به فراخور مال والدين قابل اجرا و بهره برداري مي باشند ميزان تصميمات تراكم شغلي، موقعيت اقتصادي، اجتماعي پدر و مادرها از جمله عوامل تعيين كننده اي هستند كه حدود و پيشرفت تحصيلي دانش آموزان را مشخص مي سازند.

چكيده تحقيق:

علل و عوامل متعددي باعث ايجاد افت تحصيلي مي شود كه مي توان آنها را به علل و عوامل خارجي و داخلي نظام آموزش و پرورش تقسيم كرد از آنجا كه اين عوامل تأثير متقابل بر روي هم دارند نمي توانند جداگانه مورد تجزيه و تحليل قرار گيرند ولي براي بهتر شناخته شدن اين علل و عوامل و به منظور انجام يك تحقيق دقيق يك محدوده زماني كوتاه ناگزير به انتخاب يك بعد از علل و و عوامل ( يعني علل و عوامل خارجي) افت تحصيلي شده اين اهدافي كه مورد بررسي و مطالعه قرار مي گيرند عبارتند از:

اهداف كلي: هدف كلي اين تحقيق ارائه پيشنهادات بر اساس نتايج بدست آمده جهت كاهش افت تحصيلي است.

اهداف ويژه: هدف ويژه بررسي و شناسايي ويژگيهاي اجتماعي ، اقتصادي و فرهنگي دانش آموزان دختر سال سوم راهنمايي داراي افت تحصيلي.

موضوع: بررسي ويژگيهاي اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي دانش آموزان دخترانه كرج با سابقه شكست تحصيلي.

در رابطه با سوالات فوق الذكر ۱۰۰ نفر از دانش آموزان دختر سال سوم راهنمايي فروردين كه اين تعداد از مدرسه راهنمايي از طريق نمونه گيري خوشه اي تصادفي انتخاب شدند و پرسشنامه ۲۰ سوال در بين آنها توزيع گرديده است.

با توجه به توضيحات نتايج ذيل در اين تحقيق به دست آمده است.

۱- اكثر دانش آموزان مردود در خانواده هايي با سطح پايين اقتصادي زندگي مي كردند.

۲- اكثريت دانش آموزان مردود با سطح پايين اجتماعي و فرهنگي پايين قرار دارند.

۳- اكثريت دانش آموزان مردود برنامه ريزي صحيحي جهت گذراندن اوقات فراغت خود ندارند.

۴- اكثريت دانش آموزان مردود دوستان بي تفاوت نسبت به تحصيل، اهل تفريح و يا ترك تحصيل كرده دارند.

بيان مسئله:

همگام با پيشرفت و افزايش سرانه آموزش و پروش نيز درمان افزايش است. مسلما هر جامعه اي كه براي تعليم و تربيت سرمايه گذاري مي كند انتظار دارد كه محصولي در راستاي هدف نظام آموزش و پرورش بدست آورد تا اين سرمايه گذاري عظيم از طريق تربيت انساني جوابگوي احتياجات جامعه گردد.

در اين تحقيق تأثير عوامل اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي مدارس مورد بررسي قرار مي گيرد و در مورد مسائلي مثل فقر و محروميت اقتصادي، نا مناسب بودن مكان زندگي نگرش والدين نسبت به تحصيل فرزندان توفيقاتي داده شده است.

فصل اول

معرفي تحقيق

شكست تحصيلي و خسارتهاي ناشي از آن يكي از نقايص آموزشي بسياري از كشورهاي جهان سوم، و از آن جمله كشور ايران است اين مسئله به عوامل و موجبات گوناگون مربوط مي شود كه براي چاره جويي بايد آنها را به دقت شناسايي و ارزشيابي كرد.

برخي از اقتصاد دانان معتقدند در بسياري از كشورهاي در حال توسعه آموزش رسمي بزرگترين صنعت و بزرگترين مصرف كننده درآمدهاي عمومي است قراين و شواهد حكايت از آن دارد كه كشور ما به علت تمركز بيش از حد تصميم گيري در نظام اداري و اجرايي ناسازگار بودن توان آموزش و پرورش با مقتضيات و نيازهاي اقتصادي و اجتماعي كشور نيز رشد فزاينده تعداد دانش آموزان كه از رشد سريع جمعيت سرچشمه مي گيرد و سبب افزايش حجم مسئوليت دستگاه اجرايي آموزش و پرورش مي گردد. مجموع شرايطي كه با كميت قلت بازدهي اين صنعت يعني خسارات اقتصادي ناشي از شكست تحصيلي مي شود تشديد مي گردد.

در اين رابطه وضعيت اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي خانواده دانش آموزان چگونگي گذراندن اوقات فراغت دانش آموزان و برنامه ريزي در جهت آن و گروه دوستان دانش آموزان را به عنوان ويژگيهاي مردودين مورد توجه قرار داديم.

اميد است شناخت ويژگيهاي مذكور در بررسي همه جانبه و ارائه پيشنهادات دستيابي به نتايج بتواند مسئولان و دست اندركاران و برنامه ريزان جامعه آموزش و پرورش را به راه حلها رهنمون گردد.

تعريف موضوع تحقيق

موضوع مورد مطالعه در اين تحقيق بررسي ويژگيهاي اجتماعي و اقتصادي دانش آموزان ويژگيهاي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي كه در اين تحقيق مد نظر است عبارتست از:

درآمد خانواده، شغل خانواده، تحصيلات والدين، اشتغال دانش آموزان، وضعيت مسكن، نحوه گذراندن اوقات فراغت دانش آموزان نقش دوستان، رفتار والدين با دانش آموزان، رفتار اعضاي خانواده با دانش آموزان اين تحقيق در صدد است كه ويژگي هاي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي دانش آموزان دختري كه سابقه افت تحصيلي دارند را بررسي كند.

از افت تحصيلي تعاريف متعددي در كتابها ذكر شده است اما آنچه در تحقيق از اين مفهوم مد نظر است مترادف دانستن آن با مفهوم پايه تكرار تحصيلي است.

در ذيل به چند تا از تعاريف افت تحصيلي اشاره مي شود.

۱- در تعريفي منظور از افت تحصيلي يا تكرار پايه تحصيلي عبارتست از تكرار پايه يك كلاس براي دانش آموزان كه در معدل يك سال تحصيلي در همان كلاس پايه اي كه در سال قبل به سر مي برده به تحصيل ادامه مي دهد و همان كاري را انجام مي دهد كه در سال گذشته نيز انجام داده است.

۲- در تعريف ديگري منظور افت تحصيلي تكرار پايه تحصيلي بدين صورت بيان شده است كه در نظامهاي آموزشي كه ارتقا از يك پايه به پايه ديگر از نظر سابقه و پيشرفت تحصيلي اجرا شرايط خاص پيش بيني شده در مقررات امتحاني را ايجاب مي كند عدم توفيق گروهي از دانش آموزان در امتحان تكرار پايه و اتلاف ناشي از آنرا پديد مي آورد.

ضرورت موضوع تحقيق

با اشاره به شواهد ذيل اهميت و ضروت موضوع تحقيق روشن مي شود.

در كتابهاي تحت عنوان شكست تحصيلي در آموزش ابتدايي و راه هاي مقابله با آن اهميت و ضرورت توجه به افت تحصيلي را اينطور بيان كرده كه اگر خسارات معنوي ناشي از افت تحصيلي بگذريم آمارهاي ارائه شده توسط متخصصين نظامهاي آموزشي در مورد خسارات مادي ناشي از افت و شكست تحصيلي حكايت از فاجعه اي بزرگ دارد.

در بررسي كه در اين زمينه توسط سازمان برنامه و بودجه به عمل آمده نكات ذيل در خور تامل است.

مجموع خسارات در شكست تحصيلي در سال ۱۳۶۰ معادل ۵۵۸۶۰۸ ميليون ريال و در سال ۶۷، ۷۶۵۱۲۱ ميليون ريال به دست آمده است از انجا كه هزينه هاي آموزشي دولت ابتدايي و متوسطه راهنمايي بالا بوده است ميزان خسارات ناشي از آن در سال ۶۵ تقريبا معادل ۱۴/۱ برابر كل هزينه هاي جاري آموزش و پرورش بوده است.

در تحقيق حاضر تلاش بر آن است كه ويژگيهاي اجتماعي – فرهنگي دانش آموزان كه داراي سابقه مردودي مي باشند مورد بررسي قرار گرفته و با تجزيه و تحليل يافته ها نتايج مفيدي عايد گردد.

به طور كلي دلايل انتخاب و بررسي اين تحقيق موارد ذيل مي باشند.

۱- علاقه مند بودن به رفع اين معضل اجتماعي (افت تحصيلي)

۲- موضوع تحقيق ارتباط مستقيم با رشته تحصيلي نگارنده در رشته برنامه ريزي درسي دارد.

۳- از دلايل ديگر كه اهميت اين تحقيق را از لحاظ محقق معرفي مي سازد عبارتند از:

– كمك به مسولان آموزش براي طرح ريزي درست مطالب درسي

– كمك به معلمان براي شناخت موانع پيشرفت تحصيلي و كوشش در جهت رفع آنها

– افزايش آگاهي والدين نسبت به افت تحصيلي فرزندان و تلاش براي رفع اين معضل اجتماعي.

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد

يا بعضي نمادها و اشكال درج نشود ولي در فايل دانلودي همه چيز مرتب و كامل و با فرمت ورد موجود است***


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۱۵:۵۸ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

جناب آقاي اعظمي

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

چكيده                                                                                              ۱

فصل اول : كليات تحقيق                                                                       ۲

مقدمه                                                                                              ۳

بيان مساله                                                                                        ۴

اهداف تحقيق                                                                                     ۵

فصل دوم : ادبيات و پيشينه تحقيق                                                         ۷

فرضيه تحقيق                                                                                     ۸

مقدمه فصل دوم                                                                                 ۹

علل بروز و ريشه ها اضطراب                                                                ۱۱

آثار علايم و اضطراب                                                                           ۱۳

علايم جسماني                                                                                ۱۴

علايم رواني                                                                                     ۱۶

انواع اضطراب                                                                                    ۱۸

نقش اضطراب                                                                                   ۲۰

ترس و اضطراب                                                                                 ۲۲

رابطه اضطراب با جنس                                                                        ۲۳

ديدگاهاي نظري درباره اضطراب                                                             ۲۵

ديدگاه رفتار گرايي                                                                              ۲۷

اختلالهاي اضطراب تعصميم يافته و هراس                                                ۲۸

تعريف اضطراب جنبه هاي وجلوهاي مختلف آن                                          ۳۳

شيوه هاي بيان اضطراب                                                                      ۳۸

انواع اضطراب                                                                                    ۳۹

بحرانهاي اضطرابي حاد                                                                       ۴۱

واكنشهاي اضطراب موقت                                                                    ۴۴

اضطراب در سطح رفتار                                                                        ۴۵

اضطراب فزون كنشي ، اختلال توجه                                                       ۴۶

اضطراب و اختلالهاي حركتي                                                                 ۴۷

نشانه هاي اضطراب در سطح بدني                                                        ۴۸

دستگاه رواني                                                                                   ۵۲

رشد رواني جنسي                                                                            ۵۴

نوفرويديها                                                                                         ۵۷

كارل يونگ و روان شناسي تحليلي                                                        ۶۰

كارن هارني                                                                                      ۶۲

هري استاك ساليوان                                                                          ۶۳

اريك فرام                                                                                         ۶۴

هينزهارتمن                                                                                     ۶۵

مارگارت ماهلر                                                                                  ۶۶

فصل سوم: روش تحقيق                                                                    ۶۹

حجم نمونه                                                                                     ۷۰

ابزار تحقيق                                                                                     ۷۱

بيان مساله                                                                                     ۷۲

روش آماري                                                                                     ۷۳

فصل چهارم : يافته ها و تجزيه و تحليل داده ها                                       ۷۵

مقدمه                                                                                          ۷۶

جدول ۲-۴ فراواني مشاهده شده                                                       ۷۷

فصل پنجم : بحث و نتيجه گيري                                                          ۷۸

بحث و نتيجه گيري                                                                          ۷۹

پيشنهادات                                                                                    ۸۱

محدوديت ها                                                                                  ۸۲

منابع و ماخذ                                                                                  ۸۳

چكيده:

هدف از تحقيق حاضر مقايسه اضطراب در بين كودكان داراي شب ادراري و كودكان عادي حدو د ۵-۴ ساله منطقه ۱۱ شهر تهران است .كه در فرضيه عنوان شده بررسي و مقلسه اضطراب در بين كودكان داراي شب ادراري و كودكان عادي است كه جامعه است كه جامعه آماري كود كان كه در حدود سني ۵-۴ ساله در مهد كودك منطقه ۱۱ هستند كه جمعاً ۱۰۰۰ نفر هستند كه ۱۴۷۰۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند كه روش نمونه گيري به صورت طبقه اي بوده است و روش تحقيق استفاده شده از طريق علي و مقايسه اي بوده است .كه بعد از اجراي آزمون اضطراب بر روي كودكان وبه دست آوردن نمرات خام آنها از طريق روش x2و مقايسه اضطراب در دو گروه داراي شب ادراري و كودكان عاري بوده است و سطح معني داري آن برابر ۵% pj بوده است.

فصل اول: كليات تحقيق

مقدمه

اضطراب همان آگاهي نسبت به كشمكشهاي حل و فصل نشده ميان عوامل ساختاري شخصيت است براي نمونه، كشمكش ميان تمايلات نا خود آگاه و هنجارهاي سركوبگر، تضاد ميان تمايلات متفاوتي كه هر يك سعي دارد. بر شخصيت فرد مسلط شود ميان عوالم خيلاتي و تجربه جهان واقعي ،ميان روند هاي معطوف به بزرگي و كمال و تجربه حقارت و كوچكي و نقص خويش ميان آرزوي پذيرفته شدن از .جانب ديگران جامعه يا جهان هستي و احساس طرد شدن از جانب ديگران ، ميان اراده معطوف بودن و سنگيني با وجود كه براي فرد غير قابل تحمل مي نمايد و آرزوي آشكار و پنهان نبودن را بر مي انگيزد . تمام اين كشمكش ها اعم از نا خود آگاه و نيز نيمه خود آگاه ،تصديق شده يا نشده در لحظات نا گهاني يا مداوم اضطراب بروز مي كند (تيلش به نقل از فرهاد پور -۱۳۷۹) بنابراين چون رشد رواني و فعاليتهاي عضلاني يا حسي و حركتي افراد با يكديگر تفاوت فاحش دارند علل ابتدايي آنها به اطراب نيز نمي تواند يكسان باشد ثانياًيك حالت عاطفي نظير اضطراب نمي تواند نزد همه يكنواخت عمل كند بلكه با توجه به پيشينه و تربيت و خصوصيات خلقي و تجربيات فردي و هم چنين شرايط و موقعيتهاي خاص مربوط به اولين تجربه ها شيوه انطباق يافتن عاطفه تغييرمي كند. كه اينها مي تواند در دوره كودكي باعث ايجاد عواملي مثل مكيدن و يا شب ادراري در كودك حضور پيدا كند كه تمام اين مسائل مي تواند نشاًت گرفته از محيط خانه و يا طرز برخورد افراد دو خانواده در برقراري ارتباط با يك ديگر باشند. كه اصطراب قانوني رواني است كه براثر كش و قوس در زندگي چه برروي كودك و نوجوان و جوان وپيش ميآيد.

بيان مسئله

درمورد ايجاد اضطراب در بين كودكان كه داراي شب ادراري مي توان با قاطعيت گفت كه شواهدي دارد كه استعداد به اضطراب در دوران شد قبل از تولد پيدا مي شود طوري كه اتورانگ ضربه تولد را علت اوليه اضطراب تلقي مي كردو نظريه رونكاري بر مسئله جدا شدن از مادر به عنوان منبع اضطراب تاكيد مي كند هنر به هيجاني حاصل از جداديها نيز منبع اصلي اضطراب تلقي مي شود كه اين اضطراب بايد نيا آمدن فرزند ديگر و يا روابط بر والدين خودش را مي تواند به چهره هاي مختلف را نشان بدهند كه اين نام برخي حالات عاطفي كه فقط يك علت با يالا امل يك علت مسط دارند كه باعث اضطراب مي شود كودك كم تجربه به خيلي ساده تر از يك نزرگسال با تجربه اضطراب خودرا آشكار مي كند علاوه بر تجربه عوالم متعددي در كتمان يا اظهار اضطراب دخالت دارند كه اضطراب كودك به شكلهاي گوناگون ضاهر مي شود كه خوابيدن بردن احساس خستگي، گونه ديگري،. و شب اداري كه مي تواند مسئله مهم باشد.

سوال مسئله

آيا رابطه ميان اضطراب و شب اداراي در مقايسه با كودكان عادي وجود دارد؟

اهداف تحقيق

هدف از تحقيق حاضر مقايسه اضطراب در بين كودكان داراي شب ادراري و كودكان عادي است به اين صورت است كه كودكاني كه شب ادراري دارند آيا اصطراب و ترس و دلهره شان بيشتر از كودكان عادي است يا نه هيچ تفاوتي ندارند و اصلاً عامل شب ادراري مي تواند اضطراب نباشد.

اهميت و ضرورت تحقيق

امروزه سهم بسياري از بودجه دولتها در كشور هاي پيشرفته صرف امور تحقيقاتي مي شود مركز فراواني دست اندكار اين امر خطير بوده و بخش عظيمي از سرمايه گذاريهاي اين جوامع را به خود اختصاص داده است و به صورت دراز مدت، ميان مدت و كوتاه مدت نتايج حاصل از توسعه مغز ها به بار مي نشيند سهم تحقيقات آموزشي در اين ميان از اهميت فراوان برخوردار است. و محور اساسي آن رشد استعدادها آنها و آشنايي باوضعيت رواني ،هدايت و بهسازي و بهداشت رواني كه انسانها را وادار كرد تا توسعه را درك كنند و از عواملي كه باعث اصطراب مي شوند چه در زمان كودكي و چه در زمان نوجواني و جواني كه خود مي تواند تاًثير بسزايي بگذارد كه اميد است با راه حل اصولي بتوان اين مشكلات روحي را در كودكان كم و كمتر كنيم.

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۱۴:۲۹ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

مدارس، خانواده ها، و جامعه ما طعم شيرين راهنمايي را چشيده و اثر روحبخش آن را خواهند ديد.

اگر بخواهيم ميزان موفقيت مشاوران را از ابتداي شكل گيري نقش مشاوره در نظام جديد بعد از انقلاب شكوهمند اسلامي بررسي كنيم بايد به وظايف و فعاليت هاي مستمر مشاوران آشنا باشيم. كه ذيل اهم وظايف اين گروه مشخص گرديده:

۱- شركت فعال در شوراهاي مدرسه و ستاد تربيتي در راستاي ارائه خدمات راهنمايي و مشاوره

۲- شركت در جلسات عمومي انجمن اولياء و مربيان و جلوگيري از كمكها و مساعدتهاي اوليه در زمينه ارائه خدمات راهنمايي و مشاوره

۳- تدريس درس آشنايي با برنامه ريزي تحصيلي – شغلي و انجام وظيفه در راستاي تحقيق اهداف درس به شرح ذيل:

الف: آشناكردن دانش آموزان با نظام جديد متوسطه در رشته هاي تحصيلي و ضوابط ورود به آنها و ارتباط رشته هاي مذكور با رشته هاي دانشگاهي و بازار كار

ب: ارائه اطلاعات به دانش آموزان از طريق بازديد از محيط كار با بروشور هاي شغلي – نمايش فيلم، روزنامه ديواري و دعوت از صاحبان حرف و مشاغل جهت ايراد سخنراني

ج: آگاه كردن دانش آموزان نسبت به روش هاي علمي جمع آوري اطلاعات شغلي و آشناكردن آنان با مراكز مهارت آموزي و كاريابي

د-گردآوري اطلاعات لازم از طريق نهادهاي زيربط در زمينه امكانات، نيازمنديهاي شغلي در بخش صنعت – خدمات كشاورزي و ارائه آن به دانش آموزان و اولياء آنها

۴- همكاري با كادر مدرسه در موارد زير:

الف: پيشگيري از مشكلات اخلاقي و رفتاري دانش آموزان

ب: شكوفابودن استعدادهاي دانش آموزان

۵- انجام مشاوره فردي بمنظور بررسي مسائل و مشكلات تربيتي و تحصيلي آنان

۶- انجام مشاوره گروهي جهت بررسي و رفع مشكلات تربيتي و تحصيلي و تعيين رشته

۷- اجراي آزمونهاي خاص به نسبت موقعيت ها و موارد( هوش – استعداد- رغبت شغلي)

۸- همآهنگي لازم با معاونين و دفترداران در تكميل پرونده تربيتي و تحصيلي

۹- انجام پروژه مربوط به هدايت تحصيلي دانش آموزان

۱۰- تنظيم كارت مربوط به مشكلات موردي دانش آموزان

۱۱- ارجاع دانش آموزاني كه داراي مشكلات حاد هستند به سازمانها و مراكز تخصصي زيربط

۱۲- ارائه آمار و اطلاعات مربوط به وضعيت دانش آموزان به واحدهاي ذيربط در منطقه

۱۳- كمك به مديران و كاركنان مدرسه جهت استفاده از كمك هاي غيرنقدي مردمي انجمنها، سازمانها، نهاد برنامه هاي موجود درمنطقه براي حل معضلات دانش آموزي

۱۴- تكميل دفتر ثبت فعاليتها و ارائه گزارش كار به مسئولين ذيربط

۱۵- شركت در دوره هاي بازآموزي و سمينارها

۱۶- تشكيل جلسات توجيهي براي والدين با توجه به ماده ۴ آئيننامه هدايت

۱۷- با توجه به ماده ۱۵ آئين نامه هدايت تحصيلي ارائه نمودن اطلاعات كامل در مورد مسائل نظام جديد و هدايت تحصيلي به دانش آموزان و آشنانمودن آنها با توانائيها و استعدادهايشان در رابطه با انتخاب رشته تحصيلي با توجه به پرونده تربيتي تحصيلي

۱۸- مطالعه ي دقيق كليه بخشنامه ها و دستورالعمل هاي ارسال شده مرتبط با وظايف مشاوره

فصل اول

مبادي تحقيق

۱- بررسي ميزان موفقيت مشاوران در دبيرستانهاي پسرانه ناحيه ۴ كرج

مشاوره به معني همكاري كردن و رأي و نظر فرد متخصص و آگاه را درانجام كاري خواستن است.

مشاوره نيز همچون راهنمايي تعريف يگانه و يكساني كه مورد قبول همه متخصصان باشند ندارد. و از ديدگاه هاي صاحب نظران به طريق متعددي تعريف شده است. گروهي از متخصصان مشاور را ازديدگاه مدل طلبي تعريف كرده و معتقدند مشاوره فعاليتي تخصصي است كه به تخشيص مشكل كنشي و ارائه درمان به آن مي انجامد از اين ديدگاه مشاور كه فردي آگاه و متخصص در شناخت و حل مسائل رواني است و نقش بسيار فعال و تعيين كننده اي دارد و اوست كه شكل را تشخيص مي دهد و سپس براي آن درمان ارائه مي دهد و نقش فعاليت مراجع كه انساني دردمند و نيازمند به كمك است به حداقل كاهش مي يابد به اين شيوه از آزمونهاي رواني براي تشخيص مشكلات به ميزان زيادي استفاده مي شود و مهارت و صلاحيت هاي فني وتكنيكي مشاور در حل مشكلات مراجع نقش به سزايي دارد.

به نظر پاترسون(۱) ( ۱۹۷۴) مشاور جريان كمكي تخصصي بين مراجع و مشاور است مراجع شخصاً قادر به حل مشكلات رواني خود نيستند و براي دريافت كمك به منظور حل مشكلش از مشاور كه در حل مشكلات رواني مهارت دارد ياري مي طلبد. رابطه مشاوره اي كه در آن مراجع احساس امنيت و اعتماد مي كند از اهميت بسزايي در حل مشكل برخوردار است در اين معني مشاور يكي از خدمات اصلي و اساسي راهنمايي محسوب مي شود و با پند و اندرزدادن به مراجع كاملاً تفاوت دارد.

به نظر آرباكل(۱)(۱۹۷۷) در مشاوره برقراري رابطه حسنه بين مراجع و مشاور اهميت بسزايي دارد و باعث مي شود كه مراجع با تجزيه و تحليل و شناخت رفتارش نحوه ايجاد رابطه صحيح با ديگران را ياد بگيرند اهداف زندگي و نكات قوت و ضعف خود را بشناسند و براساس آنها به طريقي عمل كند كه نيازهايش را بطور معقولي برآورده سازد از اين رومشاوره رابطه ياري دهنده اي است كه به تغيير در اعتقادات و نگرشها و نهايتاً در شيوه زندگي فرد مي انجامد. مي توان گفت كه مشاوره فعاليتي تخصصي، هدفدار و پويا بين مراجع( فرد مشكل دار) و مشاور( كسي كه در برقراري رابطه حسنه و حل مشكلات رواني تخصص دارد.) است كه در آن مراجع در يك جو مملو از تفاهم و همدلي آزادنه و صادقانه به طرح مشكلش با مشاور مي پردازد و پس از تجزيه و تحليل موضوع و خودشناسي بيشتر و عميق تر با كمك مشاور به تصميم گيري مناسب و نهايتاً حل مشكل موفق مي شود. در مشاهده

اولاً: برقراري محيطي سرشار از امنيت و تعامل پويا بين مراجع و مشاور ضروري است. ثانياً مشاور نقش كمك دهنده و نه تحميل كننده اي برعهده دارد.

ثالثاً هدف مشاور خودشناسي بيشتر و يادگيري و تصميم گيري مناسب و قبول مسئوليت مراجع است. رابعاً مراجع از طريق مشاهده شيوه هاي انتخاب و طرح ريزي و ادامه يك زندگي معقول وموفقيت آميز را مي آموزد و در آينده خود مي تواند مشكلاتش را حل كند و براي هر مشكلي به مشاور مراجعه نكند.(۱)

بعقيده پاترسون مشاوره قسمتي از برنامه راهنمايي تحصيلي است اما بخش اعظم اين برنامه را تشكيل مي دهد.(۶) مشاوره هسته اصلي خدمات راهنمايي تحصيلي، حرفه اي، و سازشي است. علاوه بر آن مشاوره عالي ترين و برجسته ترين فعاليت متبحرانه براي فرد متخصص در امور راهنمايي و استخدامي است(۲).

۲- تعريف مسئله مورد پژوهش

همانطور كه از موضوع تحقيق برمي آيد هدف بررسي ميزان موفيت مشاوران از چند سال اخير( از سال ۱۳۷۰ تاكنون) مي باشد. به دليل عدم موفقيت اين گروه در سال هاي قبل و اوايل انقلاب قصد اين است كه در اين تحقيق ضمن بررسي ميزان موفقيت مشاوران علل موفقيت يا عدم موفقيت روشن گردد. از شواهد اينگونه برمي آيد كه يكي از دلاليل عدم موفقيت مشاوران در سالهاي گذشته عدم رازداري مشاوران در جهت هدايت تحصيلي و شغلي و تربيتي بوده است هراس دانش آموز از مشاور از ديرباز بعنوان يكي از معضلات كه منجر به تشديد فاصله مشاور و دانش آموز مي گردد شده و از طرفي تخصص ناكافي مشاوران از جمله عوامل ديگر عدم موفقيت مشاوران بوده است كه درنتيجه تحقيق به روشني مسائل مزبور مورد تجزيه و تحليل قرار مي گيرد.

خلاصه اينكه عدم موفقيت مشاوران در اولين طرح مشاوره اي در ايران درسالهاي ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۸ و مشكلات ناشي از مسائل تحصيلي و شغلي و تربيتي دانش آموزان، بخصوص جديدبودن طرح در دبيرستانها و ارائه مشكلات مربوط به مشاوره توسط دانش آموزان انگيزه اي بود كه به تحقيق در اين خصوص بپردازيم. تا راهكاري جهت تعميق وبررسي موانع موجود توسط مسئولين گردد.

بطوركلي مي توان موانع اجراي صحيح رده مطلوب خدمات مختلف راهنمايي در كلاس ايران را به دو بخش برون سازماني و درون سازماني تقسيم كرد.

الف: موانع برون سازماني

– نگرشها و ارزشها و طرزتلقي مردم ازرشته هاي تحصيلي پيش دانشگاهي و دانشگاهي به ويژه فني و حرفه اي آنها بافته نبودن نيروي انساني در بخشهاي صنعت- خدمات و كشاورزي در رده هاي مخلتف مهارت

– در دسترس نبودن فرهنگ مشاغل ايران

– گسترده نبودن ارتباطات و همآهنگي لازم بين مراكز آموزشي و پژوهشي، آموزش عالي با سازمانهاي آموزشي پيش دانشگاهي

– پراكنده بودن اطلاعات مربوط به امكانات تحصيلي و شغلي سازمانها

– كمبود نشريات و بروشورهاي تحصيلي و شغلي مربوط به سازمانها

ب: موانع درون سازماني

– عدم عرضه اطلاعات همه جانبه تحصيلي- شغلي به صورت نظام يافته به دانش آموزان

– ارتباط كم تحصيلات دبيرستاني و دانشگاهي

كمبود مؤسسات آموزشي اختصاصي و درنتيجه گرايش شديد به سوي تحصيلات دبيرستاني

محدودبودن امكانات آموزشي و پرورشي و در نتيجه آشكارشدن استعدادهاي عمومي و اختصاصي

كمبود بعضي از رشته هاي تحصيلي متوسطه در مناطق مختلف كشور و درنتيجه عدم امكان انتخاب رشته مناسب

محدودبودن ابزار و روش هاي شناخت و هدايت دانش آموزان

۳- هدف تحقيق

الف – آيا مشاوران نظام جديد در هدايت و پيشرفت تحصيلي دانش آموزان موفق بوده اند؟

ب- آيا دانش آموزان از خدمات مشاوره اي بخوبي بهره برده اند؟

ج- آيا مشاوران د رهدايت دانش آموزان و انتخاب شغل مناسب موفق بوده اند؟

و- آيا مشاور مدارس نظام جديد تاكنون در رفع مشكلات تربيتي – عاطفي دانش آموزان موفقيتي داشته است؟

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد

يا بعضي نمادها و اشكال درج نشود ولي در فايل دانلودي همه چيز مرتب و كامل و با فرمت ورد موجود است***


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۱۳:۰۱ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

۱- مقدمه

از زماني كه علم مديريت و سازمان در اوائل سال ۱۹۰۰ به سرعت بسط يافت، تكاملي درباره ماهيت و وظيفه سازمانها و معيار اثربخشي سازماني پديدار گشت. اين مفاهيم در تعامل پويا و همگام با موسسات و كمپاني هاي بزرگ جوامع جهاني رو به رشد، رشد نموده و تكامل يافت. در طول تاريخ يك صد ساله نيز مفاهيم ناب و اصلي در باره افراد، سازمانها، كارگران، مديران، سيستم ها و شبكه ها رشد پيدا نموده و باعث شكل دهي به انديشه و رفتار مديران، كاركنان و سياستگذاران گرديد (بيكر و برنچ ۲۰۰۲). دنياي امروز دنياي سازمانهاست و نيروي انساني به عنوان با ارزش ترين منابع سازماني، متوليان آن محسوب مي‌شوند.

امروزه بيش از هر زمان مشخص شده است كه رشد و توسعه سازمانها و در پي آن جوامع در گرو استفاده صحيح از نيروي انساني است (رحمان‌پور ص۳). در حال حاضر سازمان بشري مانند گذشته نيست به ويژه نيروي كار به طور قابل توجهي در حال تغيير است. از اين رو لازم است مديران خود را با الگوها و گرايشات مختلف افراد هماهنگ نموده و آماده باشند تا آنها را برهم منطبق نمايند (سيدجوادين ۱۳۸۳، ۱۹). بي شك در جهان پر شتاب و سرشار از تحول و رقابت امروز آنچه موجبات تحقق مزيت رقابتي سازمانها را تضمين مي‌كند، نيروي انساني با كيفيت، خلاق و پوياست. ازاين روست كه در عصر حاضر منابع انساني بناي اصلي فرآيند افزايش كارائي و اثربخشي و با ارزشترين سرمايه و كليد طلايي رقابت قلمداد شده است (تيموري نژاد). بدين سبب مديريت منابع انساني كه عهده دار بخشي از وظائف اصلي مديريت بود و بعنوان رويكردي جامع به مديريت استراتژيك قلمداد مي‌شد، ظهور پيدا نمود. مديريت منابع انساني يعني شناسايي، انتخاب، استخدام، تربيت و پرورش نيروي انساني جهت نيل به اهداف سازمان (سعادت ۱۳۸۱، ۱).

۲- بيان مسأله

امروزه در هر سازماني (توليدي، خدماتي يا آموزشي) به منظور اثربخش نمودن امور و نيل به اهداف، يكي از معيارها، جذب، آموزش و حفظ نيروي انساني كارآمد و متخصص مي‌باشد. زيرا نيروي انساني نقش سازنده و كليدي در پيشبرد هدفها و ماموريتهاي سازمان دارد و از اركان رشد و توسعه و بقاي سازمان محسوب مي‌گردد. امروزه ديگر تجهيزات، لوازم و ماشين آلات براي انجام اثربخش امور سازمان كافي نمي باشد. لذا اهميت قايل شدن به روابط انساني و استفاده بهينه از نيروي فكر و مهارتهاي فردي كاركنان، سازمان را در دستيابي به اهدافش موفق مي‌گرداند. امروزه، كاركنان با توجه به توان جمعي و فيزيكي و فكري خود در مجموع نيروي كار قابلي را به وجود مي‌آورند. اين نيروي كار بدون عرضه توليد يا خدمت فاقد ارزش كاركردي است و زماني ارزش واقعي پيدا مي‌كند كه در توليد محصول يا خدمت اثربخش باشد (پرهيزكار ۱۳۸۲، ۱۵۰-۱۵۱). نيروي كار داراي ويژگيهايي است كه نشان دهنده كيفيت آن در هر موسسه مي‌باشد؛ نظير سطح تخصص و مهارت، ميزان تحصيلات، تجربه كاري، شخصيت و غيره (ميرسپاسي ۱۳۸۱، ۴۳۶). همچنين داراي مزيتهاي رقابتي است نظير، امنيت استخدامي، دستمزد، مالكيت، اطلاعات، آموزش و توسعه مهارتها، ترفيع، ارزشيابي و غيره (رضايي). به اعتقاد بيشتر مديران منابع انساني خوب دارايي هر سازمان تلقي شده و انتخاب صحيح كاركنان از اهميت فراواني برخوردار است. در اين راستا بايد به ويژگيهاي نيروي كار توجه داشت. ويژگيهاي كمي و كيفي منابع انساني به ويژه شرايط سني، تحصيلي، مهارتي، تاهل، شخصيت، تجربه و غيره از آنجا حائز اهميت است كه يا نقطه ضعف سازمان محسوب مي‌شود يا نقطه قوت آن. اين موضوع را مي‌توان در مدارس غير انتفاعي كه جزء مراكز آموزشي محسوب مي‌شود مورد بررسي قرار داد و با تعريف و شناسايي متغيرهاي موثر بر اثربخشي اين مراكز آموزشي به نتايج مطلوب دست يافت. محققين دراين تحقيق به دنبال پاسخ به اين سؤال هستندكه چه رابطه اي بين نيروي انساني (سابقه كاري، تحصيلات وشخصيت منابع انساني) و اثربخشي سازماني در مدارس غيرانتفاعي وجود دارد.

۳- اهميت موضوع

دنياي امروز دنياي سازمانهاست و نيروي انساني بعنوان با ارزش ترين منابع سازماني، متوليان آن محسوب مي‌شوند. افراد به مثابه اجزايي هستند كه در حال زندگي كردن، تفكر و احساس كردن  مي‌باشند و اين اجزاء براي رسيدن به هدفهاي خود دريك سازمان كار مي‌كنند. بايد به خاطر داشته باشيم اين سازمانها هستند كه به خاطرخدمت رساني به افراد وجود دارند و نه افراد براي خدمت كردن به سازمانها. دراين راستا منابع انساني به سازمان معنا و مفهوم مي‌بخشند و زمينه هاي تحقق اهداف سازماني را فراهم مي‌سازند. امروزه بيش از هر زمان مشخص شده است كه رشد و توسعه سازمانها و در پس آن جوامع در گرو استفاده صحيح از نيروي انساني است و نقش كليدي منابع انساني باعث شده براي جذب نيروهاي شايسته بين سازمانه رقابت شديدي صورت گيرد (رحمان‌پور ص۳). توجه به توانائيهاي ذهني كاركنان و خلاقيت آنان مي‌تواند مديريت را در كسب هدفهاي سازماني و تحقق اثر بخشي و كارايي بالا موفق گرداند. بنابراين مديريت بايد ويژگيهاي فردي اين منابع با ارزش و دگرگون ساز را همواره مدنظر قرار دهد و با شناخت استعدادها و توانائيهاي آنان و مشاركت آنان زمينه هاي بهينه توليد و خدمت را فراهم آورد.

۴- سوالات تحقيق

سوالاتي كه ضمن اين تحقيق سعي به پاسخ دهي آنها مي‌شود بشرح ذيل است:

۱- آيا بين سابقه كاري منابع انساني واثربخشي سازماني مدارس غير انتفاعي رابطه معني داري وجود دارد؟

۲- آيا بين تحصيلات منابع انساني و اثربخشي سازماني مدارس غير انتفاعي رابطه معني داري وجود دارد؟

۳- آيا بين شخصيت منابع انساني و اثربخشي سازماني مدارس غير انتفاعي رابطه معني داري وجود دارد؟

۵- اهداف تحقيق

اهداف تحقيق كه محقق در پي اجراي تحقيق بدنبال آن است بشرح زير خلاصه مي‌شود:

– شناسايي و بررسي تاثير ويژگيهاي فردي كاركنان بر اثر بخشي در مدارس غير انتفاعي

– شناسايي و بررسي متغيرهايي نظير شخصيت، سابقه كار، تحصيلات و اثربخشي در اين مدارس

– توصيف رابطه بين متغيرهاي ويژگيهاي فردي منابع انساني و اثر بخشي

– ارائه راهكارها و پيشنهادات موثر براي استفاده مديران مدارس و كارشناسان ستادي جهت بهبود اثر بخشي در مدارس غير انتفاعي

– افزايش معلومات و آگاهي هاي شخصي در زمينه موضوع مورد تحقيق

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد

يا بعضي نمادها و اشكال درج نشود ولي در فايل دانلودي همه چيز مرتب و كامل و با فرمت ورد موجود است***


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۱۱:۳۲ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

استاد راهنما:

جناب آقاي طاهرخاني

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

چكيده:

تحقيقي كه پيش روي شماست در رابطه با نحوه گذراندن اوقات فراغت دختران مقطع متوسطه شهرستان ابهر مي باشد.

كه در فصل اول به طرح و بررسي مسئله اهداف و ضرورت فوايد تحقيق و محدوده و حدود مطالعاتي و فرضيات و تعاريف عملياتي، و پيشينه تحقيق پرداخته شده در فصل دوم اشارهاي به نظريات بزرگان انديشمندان در مورد اوقات فراغت پرداخته شده بر ادبيات تحقيق هم گذري اشاره شده، در فصل سوم، روش تحقيق، ابزار اندازه گيري جامعه آماري كه جامعه آماري در اين تحقيق ۱۶۶۲ نفر است كه بصورت نمونه گيري تصادفي ساده ۱۰۰ نفر نمونه انتخاب شده است.

در فصل چهارم به تجزيه و تحليل ۵ فرضيه زير پرداخته شده است.

به نظر مي رسد چگونگي گذران اوقات فراغت با پرداختن به فعاليتهاي ورزشي سپري مي شود.

به نظر مي رسد چگونگي گذران اوقات فراغت با اقتصاد خانواده رابطه معناداري وجود دارد.

به نظر مي رسد چگونگي گذران اوقات فراغت با تحصيلات پدر رابطه معنا داري وجود دارد.

به نظر مي رسد چگونگي گذران اوقات فراغت با بعد خانوار رابطه معناداري وجود دارد.

به نظر مي رسد چگونگي گذران اوقات فراغت با پيشرفت تحصيلي رابطه معناداري وجود دارد.

نتايج زير از اين تحقيق استخراج شد.بين چگونگي گذران اوقات فراغت با پرداختن به فعاليتهاي ورزشي رابطه وجود دارد.

بين چگونگي گذران اوقات فراغت با اقتصاد خانواده رابطه وجود دارد.

بين چگونگي گذران اوقات فراغت با تحصيلات پدر رابطه وجود دارد.

بين چگونگي گذران اوقات فراغت بابعد خانوار زابطه وجود دارد.

بين چگونگي گذران اوقات فراغت با پيشرفت تحصيلي رابطه وجود دارد.

در نتيجه ۵ فرضيه با ۹۵% اطمينان و۵% خطاي تأييد شدند.

مقدمه:

اوقات فراغت را ميتوان مهم ترين و دلپذيرترين اوقات آحاد بشردانست اين اوقات مستعد است كه براي مؤمنان لحظه هاي نيايش با معبود،براي عالمان دقايق تعمق و تفكر، براي هنرمندان زمان ساختن و ابداع باشد.در عين حال براي عده اي نيز اوقات اين اوقات به جاي فراغت ملال آورترين لحظه هاست.

با اينكه انسان از همان دوران اوليه حضورش در كره عرض براي تأمين مايحتاج خود به ستيز برخاست نوعي اشتغال در زندگي روزمره اش ظاهر شد اما طبيعت اين اشتغال و همينطور ميزان پرداختن به اين اشتغال به شكلي بوده است كه مي توان اظهار نمود نه تنها موجب خستگي، افسردگي و دلزدگي وي نمي شود كه بعضاً خود نوعي تفريح بوده است.در اين دوران نيز به لحاظ ويژگي هاي كارو اشتغال هنوز نمي توان از فراغت به مفهومي كه امروز از آن مقصود است سخن گفت زيرا كشاورزي خود كارفرما و صاحب كار خويش بوده لذا با ميل و رغبت به كار مي پرداخت در تمدن و يونان قديم داستانهاي فيالي و موهوم جشنهاي سالانه و ماهانه انواع ورزشهاي پهلواني بازي هاي المپيك و نمايش نامه هاي تئاتر موسيقي و شعر وجود داشت.در امپراطوري روم نيز با صورتازه اي از اوقات فراغت روبرو مي شويم.

در مصر نيز ورزش مهم ترين عامل گذراندن اوقات فراغت مردم تلقي مي شد، به خصوص كه در موقع تغيير زندگي از نحوه ابتدايي به سمت مدنيت توجه به تربيت بدني بيشتر شد.

هر موجود زنده اي براي ادامه حيات خود با توجه به شرايط محيط و وضع جسماني خود بايد تلاش كند.از اين جهت در ميان موجودات انسان وضعيت پيچيده اي دارد به گونه اي كه انسان به اقتضاي شرايط اقليمي نوع توليد ميزان نيازها به شكلي متفاوت از موجودات زنده تلاش مي كند.البته هيچ انساني وجود ندارد كه در تمام فصول به طور شبانه روزي كار كند يا بطور كلي كار نكند.با توجه به اين واقعيت است كه پديده اوقات فراغت مطرح مي شود. به عبارت ديگر وقتي انسان در طول روز ساعاتي به كار پرداخت پس از پايان كار تبعيد وقت خود را به گونه اي سپري مي سازد كه برفي آن را براي رشد شكوفايي شخصيت خود جمعي به صورت تفريح و سرگرمي و عده اي ديگر طي اين زمان به استراحت مي گذرانند.

فصل اول: كليات تحقيق

بيان مسئله

اوقات فراغت را مي توان مهمترين و دلپذيرترين اوقات آحاد بشر دانست اين اوقات مستعد است كه براي مؤمنان لحظه هاي نيايش با معبود براي عالمان دقايق تعمق و تفكر براي هنرمندان زمان ساختن و ابداع باشد.در عين حال براي عده اي نيز اين اوقات به جاي فراغت ملال آورترين لحظه هاست.فعاليتهاي اوقات فراغت امروزه از چنان اهميتي برخوردار است كه حتي از آن به مثابه آيينه فرهنگ و جامعه ياد مي كنند.به اين معني كه چگونگي اوقات فراغت افراد يك جامعه تا حد زيادي معرف ويژگي هاي فرهنگ آن جامعه است و از اين نظرگاه كوشش براي شناسايي چگونگي گذران اوقات فراغت دانش آموزان كه به عنوان آينده سازان مملكت هستند اهميت بسزايي دارد.

در شرايط زندگي ماشيني و افزايش ساعات فراغت ورزش را مي توان به عنوان وسيله اي مطلوب براي تأمين تفريح سالم و تجديد قواي افراد جامعه و نيز حفظ سلامت جسمي و رواني آنها مورد استفاده قرار داد در زندگي امروزي از كارهاي دشوار كه با نيروي انساني و با كار گرفتن دست و پا ديگر اندام هاي بدن انجام مي شود، خبري نيست.امروزه بيشتر كارها در مقياس وسيع تر و كيفيتي مطلوبتر توسط ماشين انجام مي شود.

از اين رو نيروهايي كه به اين ترتيب به كار گرفته نمي شوند مي توانند راه هاي خروجي خود را حركت ورزش بازي جستجو كنند.در نتيجه قابليتهاي ذهني و جسمي انسان را افزايش دهند.بدون شك براي پيشگيري از خمودگي و انحراف جوانان و غني سازي اوقات فراغت آنان بايد از ابزار ورزش استفاده نمود.اين مهم خبر در ساير برنامه ريزي دقيق و حساب شده امكان پذير نمي باشد.جامعه شناسان بر اين عقيده اند كه در شرايط زندگي ماشيني و افزايش ساعات فراغت ورزش را مي توان بعنوان وسيله مطلوب براي تأمين تفريح سالم و تجديد قواي افراد و جامعه و نيز سلامت جسمي و رواني آنان مورد استفاده قرار داد.

فعاليتهاي ورزشي يكي از فعاليتهاي مهم مورد علاقه جوانان در زمان فراغت آنهاست و موجب مي شود كه آنان در ارضاء نيازهاي خود موفق باشند، محقق در اين تحقيق درصد بررسي علل عوامل نحوه گذران اوقات فراغت دختران مقطع متوسطه شهرستان ابهر با تأكيد بر فعاليتهاي ورزشي و علل عوامل مؤثر بر چگونگي گذران اوقات فراغت مي باشد.

اهداف تحقيق:

هدف كلي:

هدف از اين تحقيق بررسي نحوه گذراندن اوقات فراغت دختران مقطع متوسطه دبيرستانهاي شهرستان ابهر مي باشد.

هدف جزئي:

۱- تعيين رابطه بين اوقات فراغت دختران با اقتصاد خانواده.

۲- بررسي نحوه گذراندن اوقات فراغت با فعاليتهاي ورزشي و ميزان امكانات مرتبط با آن.

۳- توجه ويژه خانواده ها بر نحوه اوقات فراغت و غني سازي و پربار كردن اوقات فراغت فرزندانشان لزوم توجه بيشتر مسئولين در امر مهم اوقات فراغت.

۴- بدست آوردن رابطه بين نحوه گذرانن اوقات فراغت بر پيشرفت تحصيلي فرزندان.

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۱۰:۰۳ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

هر پسر و دختري كه به سن بلوغ مي‌رسند بزرگترين آرزويشان اين است كه ازدواج كنند و با تأسيس زندگي مشترك زناشويي،‌ استقلال و آزادي بيشتري بدست آورند. يار و مونس مهربان و محرم رازي داشته باشند. آغاز زندگي سعادتمندانه خويش را از زمان ازدواج حساب مي‌كنند و برايشان جشن مي‌گيرند . زن براي مرد آفريده شده و مرد براي زن، و مانند مغناطيسي يكديگر را جذب مي‌كنند.

تربيت جنسي جوانان مسئله پر اهميتي است. زيرا دنياي جوانان روز به روز همراه با رشد علمي و اقتصادي و موفقيت هاي فرهنگي دنياي امروزي غني تر مي‌شود. بروز قابليت تحريك جنسي فوق العاده با تكوين خط مشي نادرست آن كه در جوانان كمتر بر عدم سلامتي اوست لذا براي بروز آن مراعات و مراقبت هاي دقيق والدين لازم است.

۱-۱- موضوع تحقيق و بيان مسئله

جواني دوره بحران و زمان شورش است از مسائل دوره جواني تمايلات شديد جوانان به برقراري ارتباط با جنس مخالف است و تمايلات به يكباره در اين دوره بروز نمي‌كند بلكه در دوره جواني افزايش مي يابد و اگر تحريك وضع شود، احتمالاً بصورت اميال مفرط جنسي در مي آيد و به تمايلات شديدتر منتهي مي‌گردد. كه گاه به انحرافات جنسي مي انجامد و يا به صورت رفتارهاي غير عادي كه براي جلب توجه انس مخالف است جلوه گر مي‌شود.

اگر مسائل جنسي براي جوانان حساب شده و كنترل شده باشد و او بتواند از راه صحيح كه مورد قبول اجتماع او نيز هست با جنس مخالف خود ،‌روابط درست و مشروع برقرار كند هرگز با مشكل روبرو نخواهد شد.

در روابط دختر و پسري اندازه مهم است زيرا باعث تكلم با يكديگر و توانايي نگاه مستقيم آنها و غيره مي‌شود.

رابطه صحيح،‌ رابطه اي معقول و قوي است كه شرعاً قابل قبول است و امنيت و سلامت و حقوق طرفين، كاملاً محفوظ مي‌گردد. هر گونه اختلالي كه در رفتار فرد روي مي دهد در چگونگي ايجاد رابطه با افراد تأثير مي‌گذارد.

از نقشه هاي شوم استعمار گران اين است كه در آزادي روابط دختران و پسران بكوشد و به هر بهانه‌اي كه امكان دارد آنها را به هم نزديك نمياد. به جوانان بياموزند كه ازدواج يعني آغاز محدوديت و محروميت از لذتهاي جنسي و زندگي يعني تنوع در سكس. عده‌اي از روانشناسان، به ويژه آنها كه غربي هستند قائل به ارضاي آزادي بي بند و بار غريزه هستند و عقيده دارند در اين رابطه هيچ گونه منعي و سخت گيري نبايد باشد. آنها در طريق اهداف و مقاصد خود عقايد ديني را نفي مي‌كنند و ارزشهاي انساني را ناديده مي‌گيرند و معتقد هستند وجود هر گونه منع و سخت گيري سبب پيدايش عقده‌ها، و نابساماني‌هاي رواني است، آزادي بي بند و باري در اعمال غرايز سبب پيدايش نابساماني‌ها و مشكلات فردي و اجتماعي بسياري است كه جلوه اي محدود از آن در دنياي غرب و يا در جوامعي كه كمونيسم جنسي رواج يافته ديده مي‌شود. نمونه اين همه كه كودكان بي‌سرپرست،‌ زنان آلوده و مردان خود فروش.

روابط جنسي با جنس مخالف ،‌قبل از زناشويي صرف نظر از موارد استثنايي براي هر دوجنس مخصوصاً براي دختران بي اندازه دشوار است. در جامعه اي كه آشنايي زن و مرد با يكديگر مجاز نيست روابط جنسي زن و مرد عموماً توسط فحشا قابل حل است. اين نوع رابطه جنسي نيز مشكلات جنسي – حيثيتي و مالي را به همراه دارد. نيروي جنسي محروم و متراكم،‌ خطر كامجوئيهاي بدني و انحرافي افزايش مي يابد. بيماريهاي مقاربتي‌ها، زناي محضه،‌ خيانت به جريم زناشويي افزايش مي يابد. آبستني هاي آزاد و كودكان خارج از بستر زناشويي افزايش مي يابد.

به علت روابط آزاد دختر و پر قبل از زناشويي و شكايت خانواده هاي دختران به دادگستري زناشويي هاي اضطراري رو به افزايش است.

آشنايي و دوستي پسر و دختر در ايران بنا به سنت ديرين،‌ بسيار دشوار و بطور كلي هنوز غير معمول است. در صورتي كه نياز زن و مرد به آشنايي و معاشرت با يكديگر ،نياز طبيعي و جهاني است.

از دشواري هاي محقق آميزش با جنس مخالف از جمله:

۱ـ مخالفت سنتهاي خانوادگي و باور داشتنهاي اجتماعي ،‌آميزش و معاشرت دختر و پسر.

۲ـ نبودن و كم بودن باشگاه ها و تفريح گاه ها ، مناسب براي ملاقات و آشنايي هاي سالم دختر و پسر.

۳ـ ضعف بنيه مالي نسل جوان به ويژه پسران براي دعوت از دختران در مكان هاي سالم و شركت در پيك نيك ها و گردشهاي خارج از شهر.

۴ـ بي تجربگي در شناختن حدود آزادي مطلوب در روابط ميان پسر و دختر يعني روابط آشنايي پسر و دختر تا چه اندازه رواست و چه وقت به مرحله افراط نزديك مي‌شود و چگونه بايد تعادل آنرا حفظ كرد.

آمار معيارهاي رواني،‌ خودكشي هاي،‌ جنايت ها، دلهره ها، اضطراب ها، يأس ها، بدبيني ها و حسادتها و كينه ها بصورت وحشتناكي بالا مي‌رود؟ چرا؟

براي آنكه سركوب نكردن غرايز و آزاد گذاشتن ميليها به معني رفع قيود و حدود و مقررات تفسير شد. در جامعه امروز جوانان بطور محسوس از ازدواج شانه خالي مي‌كنند. حقيقت اين است، اشباع غريزه و سركوب نكردن آن يك مطلب است و آزادي جنسي و رفع مقررات و موازين اخلاقي مطلب ديگر. اشباع غريزه با رعايت اصل عفت و تقوا منافي نيست، بلكه تنها در سايه عفت و تفواست كه ميزان غريزه را به حد كافي اشباع كرد و جلوي هيجانهاي بيجا و ناراحتي ها و احساس محروميت ها و سركوب شدن هاي ناشي از آن هيجانها را گرفت. اما آنچنانكه از مقررات و اخلاق محدود كننده در روابط اجتماعي و امور اقتصادي و از عفت و تقواي سياسي و اجتماعي گريزي نيست از مقررات و اخلاق محدود كننده جنسي و از عفت و تقواي جنسي نيز گريزي نمي‌باشد.

يكي از قدرتهاي نيرومند در وجود بشر شهوتها هستند اين قدرت همچون ساير نيروهاي دروني بشر اگر درست هدايت شود و در كانال معقول قرار گيرد مي‌تواند عامل بقاء نسل – كانون جذابيت و طراوت زندگي و منشأ بسياري از اختراعات و اكتشافات و پيشرفتهاي مادي و معنوي انسان واقع شود و چنانچه اين نيروها از مسير طبيعي خودخارج شود براي انسان از گرگ درنده و از سرطان كشنده تر خواهد بود. چرا كه شهوات عقل را تباه مي‌سازد و سرانجام هستي را به هلاكت و نيستي مبدل مي‌سازد.

جوان تازه بالغ نياز جديد و مبهم و تمايلات قوي و نامعلومي‌را احساس مي‌كند كه او را از جلدش خارج مي‌سازد و به سوي جنس مخالف مي‌كشاند . اومي خواهد اين همه انرژي و نيرويي را كه در او به وجود آمده است و موجب هيجان او شده است در جايي آزمايش نمايد اما در عين حال نگران عواقب آن نيز مي‌باشد، همچنين تمايلات جنسي خود را مي‌بايست با فرهنگ،‌ آداب و رسوم و مذهب نيز تطبيق دهد زيرا جوامع و فرهنگ هاي مختلف و مذاهب برداشتهاي گوناگون از مسائل جنسي دارند وممكن است او هنوز آمادگي اين تطبيق را نداشته باشد. او بيداري و رشد تمايلات جنسي را دارد ولي هدف ندارد.

جوانان و نوجوانان بدون راهنمايي جدي و مؤثر يا آموزش براي كنترل ، تسلط و موفقيت در توانايي هاي جنسي در مورد مسائل جنسي شان نگران و بيمناكند. علاقه به رفتارهاي جنسي در ميان نوجوانان و جوانان با شدت و ضعف بروز مي‌كند و اختلاف ميان كششها و تمايلات جنسي آنان به صورت مختلف از جمله: مقاربت جنسي – استثماء و همجنس و فشارهاي ناشي از بحران ها هر يك به سهم خود به وجود آورده مشكلاتي براي ايفاي نقش درست در روابط جنسي نوجوانان بوده است.

مفاسد مختلف بي شماري كه از توسعه فحشاء و روابط نامشروع به وجود آمده راستي آنچنان ناراحت كننده است كه نسبت دادن آن به قرن بيستم بي شباهت به تناقص نيست و هر سال آمار بيماري هاي مقاربتي و فدائيان اين بيماريها ميليونها نفر بالا مي‌رود و در نتيجه صدها هزار نفر در هر كشور به گوشه هاي بيمارستانها پناه برده به صورت اعضاء معضل و فلجي بار دوش اجتماع مي‌گردد. و به صورت مشكل بسيار بزرگي پيش پاي تحولات اجتماع قرار مي‌گيرند، ميليونها كودك بي‌سرپرست كه همگي نتيجه يك خوشگذراني كوتاه يك ملاقات موقت اند در سراسر جهان چرخ اقتصادي كشورها را مواجه با مشكلات عظيم مي‌كنند. يك عده افراد شرور و خطرناكي مي‌شوند كه اجتماع را با انواع جرائم و جنايات مختلف تهديد مي‌كنند. مبارزه با فحشاء و عوامل آن يكي از برنامه هاي اساسي و قطعي است.

در بعضي از جوانان به جهت ضعف اراده و يا عدم تعليم و تربيت و ارشاد و راهنمايي به موقع و يا انحطاط و آلودگي محيط زندگي خود، با تسليم شدن در برابر طوفان غرايز و شهوات آن پاكي ومعصوميت طبيعي و ذاتي خويش را از دست مي دهند و راه تكامل و سعادت ابدي را به روي خود مي‌بندند. لذا اگر مسائل جنسي براي جوانان حساب شده كنترل شده باشد و او بتواند از راه صحيح كه مورد قبول اجتماع او نيز است با جنس مخالف خود روابط درست ومشروع برقرار كند هرگز با مشكل روبرو نخواهد شد. و چه بسا اين رابطه ممكن است بر بهداشت رواني زندگي زناشويي در آينده تأثير بگذارد.

مسئله ازدواج يكي از مسائلي است كه از نظر بهداشت رواني نهايت اهميت را دارد ، چون در ازدواج رابطه بسيار نزديك و طلاني بين زن و مرد برقرار مي‌گردد لذا قبل از ازدواج شرايطي را كه لازمه زناشويي موفقيت آميز است بايد در نظر گرفت. مسائل جنسي، به ويژه در دوران بلوغ و آغاز جواني ،‌يكي از مهمترين مسائل جوانان به شمار مي‌رود. قسمت مربوط به صفحه حوادث روزنامه هاي يوميه و پروندههاي دادسراهاي ما را مسائل و تبهكاري جنسي تشكيل مي دهد.

گسترش زياد تمايلات جنسي در دوره بلوغ سبب نيازمندي هاي بيولوژيك جديدي مي‌شود و به همين جهت تغييراتي در ارگانيسم ايجاد مي‌كند. رابطه جوان را با دنياي هارج و نسبت به فعاليت شديد عصبي آماده مي‌كند و تحميل تحريكات جنسي شديد و عدم امكان ارضاي اين تمايلات فشار روحي بسياري را به نوجوانان و جوانان وارد مي‌سازد.

امروزه ثابت شده است كه احساسات منحرف احياناً به طرز مرموزي، بر دستگاه ادراكي بشر فرمان مي‌راند و مستبدانه حكومت مي‌كند و دستگاه ادراكي ناآگاهانه فرمان هاي آن را اجرا مي‌كنند.

روانشناسان ريشه بسياري از عوارض ناراحت كننده عصبي و بيماريهاي رواني و اجتماعي را احساس محروميت خصوصاً در زمينه امور جنسي تشخيص دادند ثابت كردند كه محروميت ها مبدأ تشكيل عقده‌ها و عقده‌ها احياناً به صورت خطرناك مانند ميل به جنايت حسادت انزوا بدبيني و متجلي مي‌شود.

يعني براي اينكه موجبات سركوب شدن غرايز و پيدايش آثار خطرناك رواني و اجتماعي ناشي از آن خصوصاً در زمينه امور جنسي بيشتر فراهم گردد بر عقده‌ها وتيرگي‌هاي رواني افزوده گردد.

ارتباط نوجوانان با جنس مخالف موجب بيداري تخيلات شهواني ، تحريكات اتفاقي و در كل گرفتار كننده مي‌شود.

يكي از مواردي كه دنياي غرب بيش از اندازه تند روي نموده و باعث نگراني شده موضوع ارضاء غريزه جنسي است. بسياري از دختران و پسران آن كشورها در اثر آزادي بي حساب دچار بدبختي و فساد اخلاقي در راه غريزه جنسي گشته اند و راه سقوط را با كمال سرعت طي مي‌كنند. اصولاً ضرر آزادي بي حد در موضوع اعمال شهوت جنسي نه تنها باعث از بين رفتن اساس خانواده و بر هم زدن نسل آينده و انحرافات جنسي و اخلاقي است ، بلكه منافات با شخصيت و مباني بشري دارد مقام انسان بالاتر از آن است كه خود را اسير منجلاب شهوت نمايد . بدون شك و ترديد اين قوه هم مانند ساير قواي طبيعي كه در نهاد بشر عنوان وديعت نهاده شده بايد تعديل شود ولي آنچه را كه از نظر پوشيده نيست آن است كه اين قوه بايستي تسخير انسان باشد نه انسان تسخير آن.

غريزه جنسي لجوج است كه نمي‌تواند طغيان آن را به اين آساني ها كنترل نمود لذا در روابط نامشروع جنسي اين غريزه طغيان مي‌كند. بي حجابي وپيروي از منطق نادرست تعليم و تربيت مختلط بدبختانه در كشور ما هم يكي از مظاهر عاليه تمدن بشر به شمار رفته يكي از مسائلي است كه زمينه اساسي توسعه فحشاء و انحرافات را بوجود آورده است و اين مسئله از جمله مسائل مهم اخلاقي و اجتماعي مي‌باشد كه تاكنون بر سر آن ميان مردم واقع بين طرفداران بي حجابي و تربيت مختلط بحث هاي زيادي به عمل آمده ولي بدبختانه عملاً اين نقشه نادرست در كشور ما جامه عمل پوشيده و تقليدهاي كوركورانه بي حجابي و معاشرت آزاد را به عنوان ارزنده ترين ارمغان اروپا تحويل ما داده است. اما جاي خوشوقتي اين است كه در ميان يك چنين اشتباه عمومي هنوز جمعيت متدين اين مملكت سنگر ديني خود را ترك نگفته و از اول اعلام نموده است كه بي حجابي و تعليم و تربيت مختلط از عوامل قطعي توسعه فحشا و مفاسد اجتماعي است.

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد

يا بعضي نمادها و اشكال درج نشود ولي در فايل دانلودي همه چيز مرتب و كامل و با فرمت ورد موجود است***


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۰۸:۳۵ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

جهت تجزيه و تحليل اين تحقيق از نرم افزار spss استفاده شده است.

فصل اول: كليات پژوهش

مقدمه:

بازي هاي رايانه اي يكي از سرگرمي هاي كودكان، نوجوانان، جوانان و حتي بزرگسالان در عصر جديد است. اين بازي هاي مهيج و پر كشش ساعت ها كودك و نوجوان ما را در مقابل صفحه نمايشگر ميخكوب كرده، او را از دنياي واقعيات به عالم تخيلات فرو مي برد و در اين گير و دار يا چيزي را كند. اين بازي ها در كنار محاسنشان، گاه آثار مخرب روحي و جسمي در كودكان و نوجوانان بر جاي مي گذارند كه با توجه به ظرافت فكر و ذهنشان جبران آن ها شايد براي هميشه ناممكن شود. لذا وظيفه ي ما والدين و دست اندكاران امور فرهنگي است كه به استفاده كودكان و نوجوانان از بازي خلاقيت آنان تبديل كنيم و از تأثيرات مخرب آن ها بكاهيم. اين مقاله سعي دارد در اين جهت اطلاعاتي در اختيار اوليا و مربيان گرامي قرار دهد.

با نگاهي به انبوه بازي هاي موجود در بازار در مي يابيم كه قريب به اتفاق اين بازي ها وارداتي و محصول كشورهاي ديگر، خصوصاً كشورهاي غربي است كه در ساخت هريك از اين بازي ها اهدافي را دنبال مي كنند. متأسفانه كشور ما در اين زمينه به پيشرفت هاي قابل توجهي دست نيافته است. شركت هايي در اين زمينه مشغول فعاليت اند و توليداتي هم عرضه كرده اند كه متأسفانه پاسخگوي نيازهاي نسل امروز جامعه ما نيست و بايد براي اين امر مهم و حياتي، توسط مسئولان ذيربط، تدابيري انديشيده شود.

بازي هاي رايانه اي را مي توان به صورت زير تقسيم بندي كرد:

۱- بازي هاي فكري

۲- بازي هاي ورزشي

۳- بازي هاي اكشن (ماجراجويانه و حادثه اي)

۴- بازي هاي جنگي

۵- بازي هاي تخيلي

بحث در مورد هر يك از اين بازي ها نياز به مجال بيشتري دارد، اما آنچه قابل تأمل است اين كه هريك از اين بازي ها براي مقاطع مختلف سني ساخته شده است؛ همان گونه كه ديگر توليدات فرهنگي مانند: كتاب، مجله، فيلم و. نيز از اين قاعده مستثنا نيستند. متأسفانه آن چه در اين زمينه اتفاق مي افتد، استفاده بي ضابطه مقاطع سني مختلف از اين بازي هاست. به عنوان مثال يك كودك ۸ تا ۱۰ ساله از يك بازي اكشن و خشونت بار كه سراسر آن پر از كشت و كشتار و فجايع غير قابل تحمل است، استفاده مي كند. من در اين تحقيق به بررسي اين معضل اجتماعي پرداخته ام.

بيان مسئله:

اين پديده جديد دانش بشري كه تقريباً درهمه شئون زندگي انسان راه يافته است، همچون ديگر ساخته هاي دست بشر دو رو دارد كه يك روي آن استفاده صحيح در كارها و كمك به رشد و سعادت بشر است. و روي ديگرآن استفاده غلط است كه معمولاً جز در موارد علمي وشغلي ازآن استفاده مي شود. آنچه بيشتر كودكان و نوجوانان را شيفته خود مي كند بازي هاي رايانه اي است. پيشرفت كيفيتي اين بازي ها به فاصله كوتاهي در ايران رواج يافته و بازار اسباب بازي و لوازم سمعي و بصري را به تسخير خود درآورده است. اين بازي ها كه داراي تصاوير دو بعدي است تا ۵۰ درصد با تصاوير واقعي انطباق دارد و همچنين داراي موسيقي متن هست. چيزي كه اخيراً بر تعداد طرفداران اين بازيها افزوده، قيمت مناسب آنها براي مصرف كننده است. علاوه بر اين چون كودك و نوجوان خود اجرا كننده و در بطن بازي است و همراه با ساير شخصيت هاي بازي درگير ماجراهايي مي شود كه طراح بازي براي او تدارك ديده است، براي او بسيار جذاب است. اين بازي ها با بهره گرفتن از تصاوير پرتحرك و صداهاي مهيج، دنيايي از هيجان را به اين انسانهاي تشنه جنب و جوش ارزاني مي كند و همين جذبه، روح و جسم آنان را مطيع خود مي سازد و به عالمي از تخيلات مي برد كه خود را محور و قهرمان اصلي ماجرا مي پندارند.

 روانشناسان معتقدند اختلال پرخاشگري، ريشه بسياري از مشكلات رواني و رفتاري نوجوانان باشد. اين رفتارها در صورت بروز مي توانند سبب مشكلات بين فردي، جرم، بزه و تجاوز به حقوق ديگران شده و در صورت دروني شدن، قادر به ايجاد انواع مشكلات جسمي و رواني مي باشند. از طرف ديگر، اتلاف وقت خشونت، بزهكاري، جنايت و از بين بردن هر آنچه فرا روي آدمي است يكي از اساس ترين موضوع هاي مضامين اكثر اين بازي ها به مواردي چون تخريب، كشتن و پرخاشگري بر عليه ديگري اختصاص دارد. طي بازي دريافت مي دارند، سبب مي شود كودكان انجام اين رفتارها را پيشه خود ساخته و با گذشت زمان، حساسيت خود را به مسئله خشونت از دست بدهند. درپژوهشي كه با هدف بررسي اينكه آيا بين رويارويي با خشونت رسانه اي و زندگي واقعي و حساسيت زدايي كه در ويژگي ها و خصوصيات مربوطه منعكس شده رابطه اي وجود دارد يا نه، انجام شده بود; مشخص شد كه فقط رويارويي با بازي هاي ويدئويي خشن، با همدلي پايين همبستگي دارد. به علاوه، بازي هاي ويدئويي و فيلم هاي سينمايي خشن، هر دو با نگرش هاي پرخاشگرانه شديد، همبستگي داشتند.

اهميت پژوهش

يك زماني، زمان پدر و مادرهاي ما، بازي مورد علاقه بچه‌ها يه قل دوقل بود! سال‌ها گذشت و وقتي نوبت به ما رسيد، فوتبال تبديل به سرگرمي دوست داشتني بچه‌ها شد. اما در اين دوره و زمانه، هيچ چيزي مثل رايانه نمي تواند بچه ها را در اتاقشان ميخكوب كند.

البته زندگي آپارتماني در بيشتر نقاط جهان و شلوغي كودكان نيز باعث شده كه پدر و مادرها از علاقه فرزندانشان به اين بازيهاي رايانه اي خوشحال باشند، آنها هميشه دوست داشته اند بچه هايشان يك جا بنشينند وباعث سر و صدا و شكستن شيشه ها نشوند.آنها حاضرند براي خريد ابزارهاي بازي حسابي پول خرج كنند، اما از شلوغي خانه ديگر خبري نباشد. صدالبته رايانه وسيله مفيدي است كه محروم كردن كودكان از آن با هيچ معيار عقلاني جور در نمي آيد. در واقع دانش آموزي كه آشنا به استفاده از اين ابزار باشد، چند قدم از همسن و سالانش جلوتر است.

رايانه ها كه امروز تقريباً در بيش تر شئون زندگي انسان ها راه يافته اند، هم چون ديگر ساخته هاي دست بشر، دو روي سكه دارند كه يك روي آن، بهره گيري درست و مفيد براي سرعت بخشي، دقت در كارها و كمك به پيش رفت امور است و روي ديگر آن، استفاده هاي نادرست و نابجا است كه گاه، آسيب هاي فراوان را در پي دارددر دنياي رايانه، آن چه بيش تر نوجوانان را شيفته خود مي كند، همان چيزي است كه به آن، «بازي هاي رايانه اي» مي گويند.فن آوري و پيش رفت كيفي اين بازي ها به فاصله كوتاهي، در ايران رواج گسترده اي يافته اند. بازي هاي آتاري و ميكرو، از نمونه هاي ابتدايي بازي هاي رايانه اي است كه بازار اسباب بازي و لوازم سمعي و بصري را به تسخير خود در آورده اند. تصاوير يك بعدي و بهره گيري از گرافيك بازي ديگري كه در ادامه روند تكميل فن آوري اين بازي ها وارد بازار شده است، بازي «سگا» است. اين بازي ها كه داراي تصاوير دوبعدي است، تا حدود بسياري با تصاوير واقعي انطباق دارد. طرف داران اين بازي ها افزوده، بهاي مناسب آن ها براي مصرف كننده است.

جديدترين بازي هايي كه به صورت ديسك عرضه مي شود، Play Station و CD است. بازي Play Station كه به بازي سوني نيز معروف است، به تلويزيون وصل مي شود [و داراي] واقع نمايي تصاوير بسيار بالاست۲ از اين رو، اين بازي ها، جذبه سحرآميزي دارند و چون نوجوان، خود، اجرا كننده و در بطن بازي است و همراه با ديگر شخصيت هاي بازي، درگير حوادث و ماجراهايي مي شود كه طراح بازي براي او تدارك ديده، جذاب است.

با توجه به بررسي هاي كه انجام دادم و نياز شديدي كه در اجتماع حس كردم بر آن شدم كه اين موضوع را انتخاب كنم.

***ممكن است هنگام انتقال از فايل اصلي به داخل سايت بعضي متون به هم بريزد

يا بعضي نمادها و اشكال درج نشود ولي در فايل دانلودي همه چيز مرتب و كامل و با فرمت ورد موجود است***


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۸:۰۷:۰۶ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ][ ۳۴۸ ][ ۳۴۹ ][ ۳۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی