مقالات
دانلود مقالات

 

سيد عليرضا دليلي

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :
چكيده
بيماري پوسيدگي اسكلروتينيايي ساقه كلزا (Sclerotinia stem rot) با عامل    (Lib.) de Bary Sclerotinia sclerotiorumيكي از بيماري هاي مهم اين گياه محسوب كه سبب كاهش كيفيت و كميت محصول مي گردد. اين بيماري طي سال هاي اخير يكي از مهم ترين بيماري هاي كلزا در مازندران بوده و از اهميت زيادي برخوردار است. به منظور كاهش خسارت ناشي از بيماري، روش هاي متفاوتي ارائه شده است. استفاده از ارقام متحمل روشي مناسب جهت كاهش خسارت ناشي از بيماري محسوب مي گردد. در اين بررسي عكس العمل ۱۱ لاين و رقم كلزا نسبت به بيماري پوسيدگي اسكلروتينيايي ساقه در شرايط گلخانه در قالب طرح كاملاً تصادفي با سه تكرار و در شرايط مزرعه در قالب طرح بلوك كامل تصادفي با چهار تكرار در ايستگاه تحقيقات قراخيل مورد ارزيابي قرار گرفتند. نتايج حاصل از آزمايشات گلخانه اي نشان داد كه ژنوتيپ هاي RGS003، HYOLA401، SARIGOL ، RASOPT و ZAR401 به ترتيب با شاخص بيماري (Disease Index) 77/52، ۸۶/۵۴، ۵۵/۵۵، ۱۱/۵۶ و ۱۱/۵۶ از تحمل بيشتر و ارقام و لاين هاي ۱۹SAR3، RASRG3، RG3401 و RW19با شاخص بيماري ۴۴/۶۹، ۶۶/۶۶، ۹۷/۶۵ و ۸۸/۶۳ از تحمل كمتري نسبت به بيماري پوسيدگي اسكلروتينيايي ساقه برخوردار بودند در صورتي كه در آزمايشات مزرعه اي ژنوتيپ هاي RASOPT ، HYOLA401، RGS003، SARIGOL و ZAR401 به ترتيب با مقادير۵، ۸، ۱۱، ۵/۱۱ و ۵/۱۱ درصد آلودگي در زمره ژنوتيپ هاي متحمل نسبت به بيماري قرار گرفتند و ارقام و لاين هاي RASRG3، RW19، RG3401 و ۱۹SAR3به ترتيب با ۲۵، ۲۰، ۱۹ و ۵/۱۷ از حساسيت بيشتري نسبت به بيماري پوسيدگي اسكلروتينيايي ساقه برخوردار بودند

       فهرست مطالب
عنوان صفحه
چكيده فارسي د
فصل اول ۱
مقدمه ۲
فرضيه ۶
اهداف ۶
ضرورت ۷
فصل دوم ۸
۲-۱- تاريخچه و پراكنش بيماري ۹
۲-۲- عامل بيماري ۱۱
۲-۳- طيف ميزباني ۱۶
۲-۴- مكانيزم ايجاد بيماري ۱۷
۲-۵- چرخه زندگي ۱۸
۲-۶- نحوه انتقال آلودگي ۲۰
۲-۶-۱- باد ۲۰
۲-۶-۲- اسكلروت ها ۲۰
۲-۶-۳- تماس گياه آلوده با گياه سالم ۲۰
۲-۶-۴- گرده كلزا و زنبور عسل ۲۰
۲-۶-۵- بذر ۲۰
۲-۷- روش هاي كنترل پوسيدگي ساقه كلزا ۲۰
۲-۷-۱- كنترل زراعي ۲۰
۲-۷-۱-۱- انتخاب تاريخ كاشت ۲۰
۲-۷-۱-۲- استفاده از بذر عاري از اسكلروت ۲۱
۲-۷-۱-۳- غرقاب كردن خاك قبل از كاشت ۲۱
۲-۷-۱-۴- شخم عميق ۲۱
۲-۷-۱-۵- جمع آوري و سوزاندن بقاياي گياهي بعد از برداشت ۲۱
۲-۷-۱-۶- تناوب با گياهان غير ميزبان ۲۱
۲-۷-۱-۷- فاصله بيشتر رديف ها وكاهش ميزان ۲۲
۲-۷-۱-۸- كوددهي متعادل ۲۲
۲-۷-۲- كنترل شيميايي ۲۲
 فهرست مطالب
 
عنوان صفحه
۲-۷-۳- كنترل بيولوژيك ۲۳
۲-۷-۴- به كارگيري ارقام مقاوم ۲۴
۲-۸- انواع مقاومت ۲۴
۲-۸-۱- مقاومت حقيقي ۲۴
۲-۸-۲- مقاومت ظاهري ۲۵
۲-۸-۳- مقاومت غير ميزباني ۲۵
۲-۹- واكنش ارقام مختلف كلزا نسبت به بيماري ۲۶
فصل سوم ۳۱
۳-۱- محيط كشت ها ۳۲
۳-۱-۲- محيط كشت سيب زميني، دگستروز آگار (Potato-Dexterose Agar) ۳۲
۳-۲- جداسازي وخالص سازي قارچ S. sclerotiorum ۳۲
۳-۲-۱- جداسازي وخالص سازي قارچ S. sclerotiorumاز بافت آلوده ۳۲
۳-۲-۲- جداسازي قارچ S. sclerotiorum از اسكلروت ۳۲
۳ -۳- تهيه مايه تلقيح (دانه گندم پوشيده با قارچ عامل بيماري ) ۳۳
۳-۴-          ارقام مورد آزمايش ۳۴
۳-۵- بررسي عكس العمل ارقام و لاين هاي كلزا نسبت به قارچ S. sclerotiorum در شرايط گلخانه ۳۴
۳-۶-          آزمايش مزرعه اي ۳۶
۳-۶-۱- موقعيت جغرافيايي و زمان اجراي طرح ۳۶
۳-۶-۲- ويژگي هاي آب و هوايي منطقه ۳۶
۳-۷- بررسي عكس العمل ارقام ولاين هاي كلزا نسبت به قارچ S. sclerotiorum در شرايط مزرعه ۳۶
۲-۸- ثاتير بيماري روي اجزاي عملكرد ۳۷
۲-۹- تجزيه و تحليل داده ها ۳۸
فصل چهارم ۳۹
۴-۱- علائم بيماري ۴۰
۴-۲- ويژگي هاي قارچ جداسازي شده ۴۲
۴-۳- ارزيابي ارقام و لاين ها در شرايط گلخانه ۴۵
۴-۴- ارزيابي ارقام و لاين ها در شرايط مزرعه ۴۶
۴-۵- بررسي تاثير بيماري بر اجزاي عملكرد در شرايط مزرعه ۴۸
۴-۵-۱- تاثير بيماري بر درصد كاهش تعداد دانه در غلاف ۴۸
ث
       فهرست مطالب
عنوان صفحه
۴-۵-۲- تاثير بيماري بر درصد كاهش طول غلاف ۴۹
۴-۵-۳- تاثير بيماري بر درصد كاهش تعداد غلاف در ساقه اصلي ۵۰
۴-۵-۴- تاثير بيماري بر درصد كاهش تعداد غلاف در بوته ۵۲
۴-۵-۵- تاثير بيماري بر درصد كاهش ارتفاع بوته ۵۳
۴-۵-۶- تاثير بيماري بر درصد كاهش وزن هزار دانه ۵۴
۴-۵-۷- عملكرد ۵۶
۴-۶- مطالعه تحمل ارقام مختلف كلزا براساس درجه آلودگي ۵۷
۴-۶-۱- بررسي تحمل از نظر تعداد دانه در غلاف ۵۷
۴-۶-۲- بررسي تحمل از نظر طول غلاف ۵۷
۴-۶-۳- بررسي تحمل از نظر تعداد غلاف در ساقه اصلي ۵۸
۴-۶-۴- بررسي تحمل از نظر تعداد غلاف در بوته ۵۹
۴-۶-۵- بررسي تحمل از نظر ارتفاع بوته ۶۰
۴-۶-۶- بررسي تحمل از نظر وزن هزاردانه ۶۰
۴-۶-۷- بررسي تحمل از نظر عملكرد ۶۱
۴-۷- بحث ۶۲
منابع ۶۴
چكيده انگيسي ۷۸

كلزا گياهي يك ساله متعلق به خانواده چليپائيان است كه پنچ گونه ي Brassica napus (كلزاي آرژانتيني) B. juncea (خردل هندي ) B. rapa (كلزاي لهستاني يا شلغم روغني) و B. carinata (خردل حبشي) و B. hirta (خردل سفيد يا خردل زرد ) در سطح جهاني به عنوان دانه روغني كشت مي شود. از گونه هاي جنس براسيكا مهمترين دانه روغني، كلزا با نام علمي B. napus است كه ارقام پاييزه آن در شرايط آب وهوايي معتدل، خنك و مرطوب حداكثر عملكرد دانه را توليد مي كند. در ايران ۱۰۰ درصد كشت كلزا بصورت پاييزه است (آلياري و شكاري، ۱۳۷۹).
كلزا در زبان انگليسي تحت عنوان، Rapeseed به آلماني Raps در فرانسه Colza و درفارسي نيز به همين عنوان فرانسوي ناميده مي شود. كانولا در سال ۱۹۷۸ توسط انجمن روغن گيري غرب كانادا به ثبت رسيده و امروزه نيز براي توصيف كلزايي كه مقدار اسيد اروسيك آن كمتر از۲ درصد و گلوكوزينولات آن كمتر از۳ ميكرو مول است، استفاده مي شود ((Yilan, 2004.
جايگاه كلزا
جايگاه كلزا در جهان
بر اساس اطالاعات سازمان خوار و بار جهاني در سال ۱۳۸۵ چين، كانادا، هند، آلمان ،فرانسه ، انگلستان، لهستان، جمهوري چك و ايالات متحده امريكا جزو ۹ كشور اول دنيا از نظر سطح زير كشت كلزا بوده اند. اين ۹ كشور در مجموع بيش از ۷۰ درصد توليد اين دانه روغني را با حدود ۴۴ ميليون تن در اختيار دارند. در اين بين كشور چين با توليد ۱۲۶۴۹۰۱۰ تن كلزا مقام اول را داراست(۲۸)
جايگاه كلزادر ايران
طرح جديد وزارت كشاورزي در تامين ۵۰% از نيازهاي واقعي روغن خوراكي از محل دانه هاي توليدي داخل عمدتاً با توجه به خصوصيات منحصر به فرد كلزا همانند، درصد روغن و پروتئين بالا در كنجاله به ترتيب حدود ۴۰ و۲۰ درصد، كشت و كار آسان و تطابق دوره رشدي آن با بسياري از مناطق كشور بر توليد كلزا استوار است كه در مناطق مختلف ايران همچون استان هاي گلستان، مازندران، فارس، خوزستان، كرمان، آذربايجان غربي و شرقي، اردبيل، خراسان شمالي، همدان و . كشت مي گردد. سطح زير كشت، توليد و ميزان عملكرد كلزا در كشور از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ در جدول زير بيان شده است.

سال سطح زير كشت
(هكتار)
توليد
(تن)
عملكرد
(كيلوگرم در هكتار)
۱۳۸۵ ۲۳۰۰۰۰ ۳۵۷۰۰۰ ۱۵۵۲
۱۳۸۶ ۳۸۰۰۰۰ ۶۳۰۰۰۰ ۱۶۵۸
۱۳۸۷ ۵۷۰۰۰۰ ۱۰۵۰۰۰۰ ۱۸۴۲
۱۳۸۸ ۷۵۵۰۰۰ ۱۵۸۱۰۰۰ ۲۰۹۴

موقعيت استان مازندران در توليد كلزا
كشت كلزا در استان مازندارن براي اولين بار سال (۱۳۷۲) در سطحي به مساحت ۱ هكتار و با عملكرد ۱۵۰۰ كيلوگرم در هكتار شروع گرديد.
مزيت هاي زراعي كلزا:
كلزا به علت دارا بودن صفات مثبت زراعي نظير مقاومت به سرما و كم آبي، تحمل شوري، ارزش تناوبي بالا، بي تفاوتي نسبي به بافت خاك، دارا بودن ژنوتيپ هاي بهاره و پائيزه، استفاده بهينه از رطوبت و بارندگي، سهولت عمليات كاشت، داشت و برداشت، هزينه كمتر توليد وسرانجام عملكرد بالاي روغن آن در واحد سطح نسبت به ديگر دانه هاي روغني مورد كشت در كشور برتري داشته و مي تواند جهت كاشت براي اكثر استان هاي كشور پيشنهاد گردد. اين گياه با آستانه حرارتي پايين در تناوب گندم نقش حمايتي وسيع دارد ، آب كمتري نياز داشته و باعث كاهش جمعيت علف هاي هرز


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۰۶:۳۹ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

شناسايي عوامل باكتريايي بلايت گردو و تعيين تنوع آن در استان لرستان

استاد راهنما:

دكتر علي عليزاده علي آبادي

استادان مشاور:

مهندس ابوالقاسم قاسمي

دكتر علي اسكندري

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :
چكيده
بلايت باكتريايي( Xanthomonas arboricola pv. Juglandis) يكي از بيماري­هاي مهم گردو است كه هرساله باعث كاهش توليد گردو در غرب، مركز و شمال ايران مي­شود. اين بيماري اولين­بار در سال ۱۳۲۷ توسط اسفندياري از قزوين و مازندران گزارش گرديد سپس، به­طور وسيع از استان­هاي شمالي، مركزي و غربي كشور گزارش شد. عامل بيماري برگ‌ها، گل‌ها، جوانه‌ها و ميوه‌هاي گردو را آلوده مي كند. به­منظور شناسايي عامل بيماري بلايت باكتريايي گردو در استان­هاي مختلف در طي فصل بهار و تابستان سال۱۳۹۰ از برگ­هاي آلوده درختان گردوي از استان­هاي لرستان، كردستان و البرز نمونه برداري به عمل آمد و طبق روش­هاي مرسوم در باكتري شناسي، باكتري عامل بيماري جدا، خالص­سازي و شناسايي شد. اثبات بيماريزايي روي نهال سه ساله و ميوه گردو به اثبات رسيد. پس جداسازي در سطح محيط كشت دو نوع كلني زردرنگ و كرم رنگ مشاهده شد كه كلني هاي كرم رنگ از فراواني بيشتري برخوردار بودند. كلني هاي زردرنگ بر اساس نتايج آزمون­هاي بيوشيميايي به­عنوانX. arboricola pv. juglandis شناسايي شدند. بر اساس نتايج حاصل از تجزيه و تحليل خوشه­اي الگوي حاصل از روش rep-PCR جدايه­هاي مورد بررسي از نظر تنوع ژنتيكي در سه گروه با ۵۶% تشابه قرار گرفتند. جدايه­هاي زانتوموناس براساس تعيين توالي ژن RNA پلي مراز زير واحد بتا و ترسيم دندروگرام به روش نيبرجوينينگ در يك گروه مجزا قرار گرفتند بر اين اساس جدايه ۱۰ ، ۱۱ و ۱۲ كه از استان لرستان و كردستان جداسازي شده بودند، كاملا متمايز از ساير زانتوموناس­ها در يك گروه مستقل قرار گرفتند. جدايه­هاي كرم رنگ بر اساس نتايج آزمون­هاي بيوشيميايي، اثبات بيماريزايي به عنوان Pseudomonas syringae pv. syringae , Pseudomonas viridiflava و Pseudomonas spشناسايي شدند. جدايه­ها در واكنش rep- PCR در گروه­هاي مختلف و متنوعي قرار گرفتند. اين جدايه­ها بر اساس مقايسه­ توالي ژن RNA پلي مراز زير واحد بتا و ترسيم دندروگرام به روش نيبرجوينينگ در سه گروه مجزا قرار گرفتند. گروه اول شامل جدايه­هاي ۹، ۱۰، ۱۸و ۴۱ به ­عنوان نماينده ۲۴ جدايه با ۹۹% به Pseudomonas syringae pv. syringae شباهت داشت، و گروه دوم شامل جدايه­ي ۴۸ با ۹۹% به Pseudomonas viridiflava شبيه بود و گروه سوم شامل جدايه­هاي ۳۱ و ۱۱ به .Pseudomonas sp تعلق داشتند كه جدايه ۱۱ با گونهP. cedrina به ميزان ۹۹% شباهت داشت. اين اولين گزارش از بيماري­زايي Pseudomonas syringae pv. syringae در گردو مي باشد.

  • مقدمه

گردو درختي از خانواده Juglandaceae وجنس Juglans است (بختياري، ۱۳۸۲). اين جنس داراي ۲۱ گونه مي باشد كه همگي خزان كننده و داراي ميوه خوراكي بوده و برخي از اين گونه ها از نظر چوب نيز با ارزش مي باشند. گردو درختي است زيبا و سايه افكن كه به عنوان درخت زينتي به كار مي رود. اين درخت در مناطق معتدل دنيا رشد و پرورش مي يابد. گردو از محصولات مهم خشكباري دنيا به شمار مي آيد و در بعضي كشورهاي صنعتي به عنوان يك درخت روغني بسيار مهم محسوب مي شود. گردوهاي موجود به دليل تكثير با بذر داراي تنوع ژنتيكي بسيار غني بوده و صفات با ارزشي در ژنوتيپ ها وجود دارد كه پس از شناسايي مي تواند مورد استفاده قرار گيرد. (وحدتي، ۱۳۸۲).
۱-۲- اهميت اقتصادي گردو در ايران و جهان
گردو يكي از درختان بسيار مهم و ارزنده گروه پهن برگان است كه در بسياري از نقاط جهان در نيمكره شمالي از اروپاي جنوبي، مركزي و شرقي تا قفقاز وشمال و مركز ايران تا دامنه هاي هيمالايا و كشور چين وژاپن و همچنين گونه هايي از آن در قاره آمريكاي شمال و آمريكاي جنوبي به طور طبيعي مي رويد و كاشته مي شود كه اكثر حائز اهميت هستند. (طباطبايي و همكاران، ۱۳۷۷) تنها جنگل طبيعي باقي مانده از اين محصول در دنيا هم اكنون در قرقيزستان و در شرايط بسيار خوب موجود است. در ايران كاشت گردو از دره گز و مغان در شمال كشور تا اقليد فارس در جنوب و از ارتفاعات جنوب غربي اروميه تا كوه تفتان در جنوب شرقي بين طولهاي جغرافيايي ۴۵ تا ۶۵ درجه بخوبي مي­رويند ولي بهترين بازدهي مربوط به باغهايي است كه در ارتفاعات دامنه هاي البرز، خراسان، آذربايجان و دامنه هاي زاگرس (به ويژه تفرش، گلپايگان و تويسركان) قرار دارند.
همچنين اطراف كوه­هاي لاله زار و جبال بارز منطقه اي است كه از مراكز عمده گردو كاري كشور به حساب مي آيد . اكثر قريب به اتفاق اين‌ درختان حاصل كشت بذر بوده و به همين دليل داراي تفرق و تنوع صفات زيادي هستند (بختياري و همكاران، ۱۳۸۲).
۱-۳- منشاء و انتشار گردو
كشور ايران سرزميني است حاصلخيز با اكوسيستمي متنوع و وسيع كه قسمتي از رويشگاه‌هاي وسيع گردو را در دنيا شامل مي‌شود كه اين تنوع اقليم و اكوسيستم را در ساير نقاط جهان كمتر مي‌توان يافت. منشأ طبيعي گردوي ايراني، مناطق كوهستاني آسياي مركزي است. گرچه بسياري از دانشمندان فلات ايران را منشأ اصلي J.regia دانسته ولي تحقيقات مولكولي و ايزوآنزيمي ثابت نموده كه مركز تنوع گونه مذكور، دامنه‌هاي شمالي رشته كوه تين شان (Tien shan) واقع در استان زين جيانگ در شمال غربي چين مي‌باشد (بختياري و همكاران، ۱۳۸۲).
تاريخچه پرورش گردو به زمان­هاي بسيار دور و نامعلوم برمي­گردد. برا ساس گزارش او روك (O, Rourke) و بعد از عصر يخبندان از آسياي صغير به مناطق مختلف دنيا انتشار يافته است. ولي اسبلت بر اساس تصاوير فسيلي عقيده دارد كه گردو قبل از پيدايش انسان وجود داشته است. گفته مي­شود كه گردو در باغ شاه سليمان پرورش داده مي شد. در ايران قديم گردو در معامله هاي پاياپاي بكار برده مي شد كه از اين طريق به كشورهاي مصر، بيزانس، ايتاليا و حتي كشورهاي اروپايي ودنياي جديد انتشار يافته است.
از آنجا كه گردو در گذشته‌هاي بسيار دور از فلات ايران به يونان و روم و بعداً به انگلستان برده شد و در سال ۱۷۶۹ ميلادي توسط انگليسي‌ها به امريكا رفته، برخي از باغداران به اشتباه اين گونه را گردوي انگليسي (English Walnut) مي‌نامند. برخي از ارقام گردو مربوط به J. regia از مناطق كوهستاني واقع در كارپاتين لهستان منشأ گرفته‌اند كه به (گردوي كارپاتي) معروفند. عده‌اي از محققين عقيده دارند كه اين واريته­ها مي‌توانند دماي منفي ۳۵ درجه سانتيگراد را تحمل كرده و زنده بمانند و به عنوان نژادهاي مقاوم گردو نسبت به سرما شناخته شده‌اند (بختياري و همكاران، ۱۳۸۲).
پايه هاي وحشي گردوي ايراني (Juglans regia L. ) در منطقه كوههاي كارپاتيان در شرق اروپا، سرتاسر تركيه، عراق، ايران، روسيه جنوبي و افغانستان تا شمال­غربي هيماليا يافت شده است. بنابراين مي­توان گفت منشاء گردو، ايران و مناطق اطراف آن مي باشد كه سپاه اسكندر در بازگشت خود، آن را به اروپا برده است.
در حدود هيجده گونه از جنس گردو، بومي مناطق شمال و جنوب آمريكا، مركز چين، منچوري و ژاپن مي باشد. رومي ها به علت علاقه زياد به گردو، آن را پادشاه تمامي خدايان، بلوط ژوپيتر يا به لاتين، جويز- گلانسJovis – glans مي­ناميدند كه همين ژوگلانس امروزي است و بعداً گردو نام گرفت، حتي اكنون بيشتر باغهاي قديمي امريكايي گردو را به همان نام ايراني يعني گردوي پارسي مي­شناسند. گردو از ايتاليا به اسپانيا، فرانسه، پرتقال، آلمان و جنوب روسيه و از آنجا به چين و تبت برده شده است.
ريشهء كلمه گردو از گال نات (Gaul nut) گرفته شده است. در زمانهاي گذشته نام كشور فرانسه گال بود و گردو نيز گال نات ناميده مي شد كه بعد اين كلمه در انگليسي به والنات (گردو) تغيير كرد. طبق نظر ديگري، نام گردو از كلمه قديمي گردوي والش گرفته شده است. در ضمن گردو به نامهاي ديگري نيز مثل گردوي ايراني، گردوي انگليسي يا گردوي كارپاتي ناميده مي شود اما به نظر مي­رسد كه مناسب­ترين اسم گردوي ايراني است، زيرا منشاء آن ايران مي باشد (راموز و همكاران، ۱۹۸۴).
گردوي انگليسي يك نام گمراه كننده است زيرا گردو هيچ رابطه اي با انگلستان ندارد. احتمال مي رود كه اين نام به علت انتقال اين ميوه از كشورهاي مديترانه اي توسط كشتي هاي انگليسي به گردو داده شده است بعلاوه تشخيص گردو از گردوي سياه امريكايي آسان است. وجه تسميه گردو به نام گردوي انگليسي به اين علت است كه زماني براي اولين بارانگليسي ها كه در ايران براي جستجو و خريد چوب گردو فعاليت داشته اند آن را با خود به انگلستان برده و نام گردوي انگليسي را روي آن گذاشته اند.
حساس بودن گردو نسبت به سرما مانع گسترش آن از آمريكاي شمالي و فرانسه به مناطق شمالي­تر مي­شد ولي با وارد كردن رقم گردوي مقاوم به سرما كه از كوه­هاي كارپات لهستان آورده شده بود اين مشكل حل شد و گردوي كارپات موجوديت يافت. طبق گزارش اوروك (۱۹۶۹) احتمال دارد گردوي كارپات از نژاد مقاوم به سرماي گردوي ايراني باشد كه محصول بيشتري داشته و در زمستان سرماي ۳۵- درجه سانتيگراد را تحمل مي كند. بعلاوه اين رقم شامل تمامي گردوهاي مقاوم به سرمايي است كه در روسيه، چكسلواكي و آلمان پرورش داده مي­شود. (جليلي مرندي و همكاران، ۱۳۸۰)
گونه­هاي مختلف گردو كه در رويشگا ههاي وسيعي در دنيا و ايران به طور طبيعي روئيده و كاشته مي­شوند، جزء درختان چند منظوره و از نظر اقتصادي بسيار پراهميت محسوب مي­شوند (طباطبايي و همكاران، ۱۳۷۷). تئو فراستوس(۳۷۰ قبل از ميلاد مسيح ) در نوشته­هاي خود به گردو اشاره نموده است. پليني(۲۳ سال بعد از ميلاد مسيح) از ۹ رقم گردو نام برده وعقيده داشته است: چنانچه ارقام گردو را از راه بذر ازدياد كنند از يكديگر متفاوت خواهند بود (يعني به امكان دورگ شدن و ناخالص شدن گردو آگاهي داشته است). قديمي ترين درخت گردوي ايراني در ايالت پنسيلوانياي امريكا در مزرعه شخصي به نام جكوب بادر قرار دارد كه عمر آن را بالغ بر ۲۳۰ سال تخمين زده اند و محيط تنه آن در ارتفاع ۳۰/۱ متري، ۳/۵ متر اندازه گيري شده است. سايه انداز اين درخت متجاوز از ۳۰ مترمربع مي باشد و تصور مي­رود كه به وسيله مهاجرين آلماني كاشته شده باشد. در زمان شارل ماني كشت گردو به دستور او در تمام اروپا متداول گشت.
در ايران كهنسال­ترين درخت گردو احتمالاً در اورگان شهركرد وجود دارد. طبق كتيبه اي كه در مجاورت اين درخت از زير زمين به­دست آمده تاريخ كاشت گردوهاي ذكر شده مربوط به زمان يزدگرد و در حدود ۱۲۰۰ سال پيش مي­باشد. گذشته از اين درختان كهنسال گردو را درتيجان خوانسار، كيجان اصفهان، رودبار الموت قزوين و در كش طالقان نيز ميتوان يافت كه سن آنها از ۳۰۰ تا ۷۰۰ سال متغير مي­باشد(طباطبايي و همكاران، ۱۳۷۷).
۱-۴- مناطق رشد و ميزان توليد
گردو تقريباً بطور وسيع در كشورهاي مناطق معتدله اي كه تابستان­هاي خيلي خنك نداشته باشند پرورش داده مي شود. كشورهاي عمده صادر كننده گردو به­ترتيب اهميت شامل امريكا، چين، فرانسه، ايتاليا وتركيه مي­باشد. ميزان توليد گردو در سال­هاي مختلف متغير است. ميزان توليد گردو در كشورهاي اروپايي بيشتر از ساير كشورهاست. اگر استانداردهاي بين المللي توليد وبازاريابي تامين شود، گردو از پتانسيل عظيم صادراتي برخوردار مي باشد. بايد ارقام پوست نازك گردو كه بوسيله روش غير­جنسي ازدياد مي شوند به­جاي پايه هاي بذري كه دير­رس و فاقد ميوه­هاي يكنواخت هست جايگزين شوند.
گردو در عرض جغرافيايي ۳۹-۲۹ درجه شمالي و طول جغرافيايي ۶۴-۴۵ درجه شرقي، از زمين­هاي كم ارتفاع ۲۵۰۰ متر، به صورت اهلي يا وحشي در شمال، غرب و مركز كشور ايران يافت مي­شود. باغ­هاي گردوي كشور به ميزان وسيعي در دامنه هاي رشته كوه­هاي البرز، زاگرس، لاله زار و جبال بارز يافت مي شوند. دو گونه J. nigra، J. hindsii بيشتر به عنوان پايه براي گردوي ايراني (J. regia) استفاده مي شوند. (وحدتي، ۱۳۸۲).
طبق آمار فائو، سازمان كشاورزي و خواروبار ملل متحد (۲۰۰۷) مهمترين كشورهاي توليد كننده گردو در جهان عبارتند از: چين با توليد ساليانه ۵۰۳۰۰۰ بالاترين ميزان سطح زير كشت، آمريكا با توليد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۰۵:۱۰ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :
مقدمه:
بشر در زندگي روزانه خود با ده ها و گاهي صد ها نوع ميكرو ارگانيسم سرو كار دارد كه خواسته يا ناخواسته بر زندگي او و پيرامونش اثر مي گذارند. بسياري از اين موجودات براي انسان سودمند هستند و تعدادي از آنها زيان هاي به وي وارد مياورند.
واژه ميكروارگانيسم كه از دو كلمه ميكرو به معناي ريز و ارگانيسم به معناي موجود زنده تشكيل شده است. همه موجودات ذره بيني يعني باكتري ها، قارچ ها و ويروسها رادر بر مي گيرد.
ميكرو ارگانيسم ها در همه جاي كره زمين يافت مي شوند، از چشمه هاي آبگرم تا سرزمين هاي قطبي كه سرماي آن ها به ۷۰ درجه زير صفر مي رسد.
ميكروارگانيسم ها در مواد غذايي قابل ملاحضه است. در يك گرم گوشت چرخ كرده تعداد ميكرو ب ها ممكن است بين ۱۰۶-۱۰۷ و حتي بيشتر باشد.
اقتصاد در حال پيشرفت كشورهاي جهان سوم نشان دهنده اين نكته است كه تقاضا براي محصولات حيواني روندي افزايشي دارد منابع پروتئين حيواني يكي از اقلام موادغذايي بشر است واز اين نظر جايگاه ويژه اي دارد طبق توصيه هاي سازمان خواربار كشاورزي سازمان ملل متحد (فائو)هر فرد بالغ روزانه حدود ۲۹ گرم پروتئين حيواني بصورت گوشت، تخم مرغ وشير نياز دارد باتوجه به اينكه اهميت ويژه اين جيره غذايي براي حيوانات اين نياز كاملا”احساس مي گردد كه بهداشت اين فرآورده مورد ارزيابي قرار گيرد بسياري از ميكروارگانيسم ها از جمله باكتريها جزو عوامل تهديدكننده بيماريزا در گوشت مي باشند كه باعث بيماريزايي حيوانات وانتقال بيماري از طريق گوشت تخم مرغ شير وفرآورده هاي آن به انسان مي گردد.
دلايل زيادي نشان مي دهد كه بيشتر بيماري ها و عفونت ها در ارتباط با روش زندگي مي باشند. در چند قرن گذشته تغيير طبيعي شرايط زندگي با كاهش فعاليت فيزيكي،  استرس هاي زندگي مدرن امروزي، تصنعي شدن وضعيت تغذيه انسان و به طور كلي فاصله گرفتن از زندگي ،استعداد ابتلا به بيماري هاي عفوني را در نوع بشر افزايش داده است. استفاده بي رويه و گسترده از عوامل ضدميكروبي باعث پيدايش مقاومت در بين عوامل عفوني شده است. تهيه و تدوين پروتكل پيشگيري و درمان با استفادهاز الگو هاي طبيعي در اين خصوص امري ضروري به نظرمي رسد.
يكي عوامل بيماريزا دستگاه گوارش مي باشد و از عوامل شايع از قسمت هاي آسيب پذير بدن نسبت به بيماريزا در اين اندام مي توان به اشريشيا كلي انتروتوكسيژنيك اشاره كرد كه به دنبال استقرار سبب اسهال مسافرتي و اسهال در كودكان و بالغين مي شود. اين باكتري از طريق مصرف ميوه، سبزيجات، آب و مواد غذايي آلوده وارد بدن شده و با بهره گرفتن از فاكتور هاي بيماريزا از جمله فاكتور كلونيزاسيون كه خاصيت آنتي ژنيك دارد در روده كوچك استقرار مي يابد اولين مرحله ايجاد عفونت در دستگاه گوارش كلونيزاسيون در آن مي باشد. اين عامل بعد از استقرار با توليد دو سم انتروتوكسين حساس به گرما و مقاوم به گرما شرايط اسموتيك روده را به هم زده و سبب اسهال مي شود.اشرشيا كلي انتروتوكسيژنيك در كشور هاي در حال توسعه در كودكان زير ۲ سال سبب اسهال مي شود و بندرت در بالغين اسهال ايجاد مي كند، ولي بر عكس در كشور هاي توسعه يافته در بالغين ايجاد اسهال مي كند. همچنين اين باكتري از مهم ترين عوامل ايجاد كننده اسهال مسافرين مي باشد .
اشريشياكلي نيز از باكتري هاي روده اي است كه آلودگي هاي ناشي از آن در بين انسان و حيوانات در همه جا پراكنده و شناخته شده است. از مدت ها پيش مشخص است كه برخي از سروتيپ هاي اين باكتري در كودكان ايجاد آنتريت مي نمايد. البته بزرگسالان نيز در اثر آلودگي به عوامل فوق كه حدود ۱۵ سروتيپ آن تاكنون شناخته شده است مي توانند به بيماري و اسهال دچار گردند.  آزمايش ها و تحقيقات جديد ثابت كرده اند كه اشريشياي آنتروپاتوژنيك (EPEC) يكي از عوامل مؤثر در ايجاد اسهال در مسافرين «Travellers diarrhea» مي باشد كه در ايام تعطيلات و فصل گرما اغلب گريبانگير توريست ها مي گردد. انتقال بيماري معمولاً از طريق انسان- مواد غذائي- انسان صورت مي پذيرد. مهمترين ماده غذايي به عنوان منبع آلودگي عبارتند از سبزي هاي خام كه بيشتر به صورت سالاد تهيه و مصرف مي گردد.
علاوه بر آن غذاهاي آماده همراه با گوشت، شير، لبنيات، نان و شيريني نيز  مي توانند در انتقال بيماري مؤثر باشند. افراد آلوده، مقدار زياد باكتري را دفع مي نمايند و در اثر عدم رعايت موازين بهداشتي اغلب دست ها و البسه آنان آلوده مي باشد و بدين ترتيب هنگام تهيه مواد غذائي فوق و يا تماس با آنها آلودگي را منتقل نموده و مصرف كنندگان را در معرض خطر قرار مي دهند. با وجود اين كه بسياري از دام هاي جوان مثل بره و گوساله ها و نيز طيور داراي اين بيماري هستند ولي انتقال از طريق حيوانات به انسان مشاهده نشده است. اين بيماري بيشتر در نقاطي شايع مي باشد كه از نظر بهداشتي رعايت هاي ضروري انجام نمي پذيرد و در بين كشورهاي مختلف، در ممالك فقير و غيرپيشرفته فراوان تر است. استقرار EIEC در روده بيشتر به علت وجود (Adhesin) است كه در سطح خارجي باكتري قرار داشته و ايجاد چسبندگي ميكروب به سلول هاي ايپتل و پرزهاي روده را مي نمايد.
سير بيماري بستگي به نوع باكتري دارد. پنج تحت گروه اشريشيا كلي عامل اسهال در انسان شناخته شده است:
۱- تحت گروه اشريشيا كلي بيماري زاي روده اي EPEC (Enteropathogenic E.coli)
2- تحت گروه اشريشيا كلي توكسين زاي روده اي  ETEC (Enterotoxigenic E.coli)
3- تحت گروه اشريشيا كلي مهاجم روده اي  EIEC (Enteroinvasive E.coli)
4- تحت گروه اشريشيا كلي خون ريزي دهنده روده ايEHEC (E.haemorrhagic E.coli.)
5- تحت گروه اشريشيا كلي توده اي روده اي EAggEC (Enteroaggresive E.coli)
سروتيپ هاي بيماري زاي روده اي وارد سلول هاي Epithel روده بزرگ شده در آنجا تكثير پيدا نموده و ايجاد اسهال مي كنند. سروتيپ هاي توكسين زاي روده اي Enterotoxin ترشح نموده و ايجاد اسهال هاي شديد آبكي شبيه وبا مي نمايند. آنتروتوكسين مترشحه دو نوع مي باشد، يكي از پروتئين با وزن مولكولي بالا تشكيل گرديده و در حرارت c ْ۶۰+ درجه از بين مي رود و ديگري از پروتئين با وزن مولكولي پائين تشكيل شده و در مقابل حرارت مقاوم است و در پختن غذا از بين نمي رود. هر دو نوع بيماري كه در اثر دو گروه فوق ايجاد مي شوند، مي توانند توأماً و يا به تنهايي ايجاد شوند. دوره كمون بين ۶ الي ۳۶ ساعت مي باشد و دوران بيماري معمولاً بين ۲۴ ساعت تا دو سه روز به طول مي انجامد. ميزان مرگ و مير در نوزادان بسيار بالاست.
منبع اصلي اشريشيا كلي در محيط احتمالا مدفوع انسان هاي آلوده به عفونت مي باشد، ولي ممكن است حيوانات به عنوان مخزن (Reservoir) عمل نمايند. مدفوع و آب هاي تصفيه نشده بيشترين منابع آلودگي مواد غذايي به اين ميكروب است. در يك مورد همه گيري مسموميت با اشريشيا كلي در آمريكا علت بيماري مصرف پنير وارداتي از فرانسه بود كه كارخانه ي توليد كننده آن در سيستم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۰۳:۴۱ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

بررسي جرائم تمرد و سرپيچي از اوامر مافوق در حقوق كيفري ايران

استاد راهنما:

جناب آقاي دكتر محمد حسن حسني

استاد مشاور:

جناب آقاي دكتر سيد محمود مجيدي

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

چكيده:

قانونگذار در ماده ي ۶۰۷ قانون مجازات اسلامي جرمي با عنوان تمرد پيش بيني نموده است. مشابه همين جرم عام در يك قانون خاص نظامي هم آمده است. در ماده ي ۵۲ قانون مجازات جرائم نيروهاي مسلح در خصوص مجازات تمرد به عنوان جرم خاص نظامي سخت گيري بيشتري به عمل آمده و مجازات سنگين تري تعيين شده است. دليل اين مسأله هم رسالتي است كه بر دوش نيروهاي نظامي و انتظامي در خصوص حفظ نظم و امنيت جامعه نهاده شده است. جرم تمرد در عمل نوعي بي حرمتي نمودن با نشان دادن مقاومت يا حمله ي فيزيكي نسبت به مأموري است كه در حال انجام وظيفه در مقابل مرتكب يا همان متمرد است.

علاوه بر اين در نظام ادراي و استخدامي در تمامي كشورهاي جهان اصل مهمي به نام اصل سلسله مراتب وجود دارد. اصل سلسله مراتب براي اجراي بهتر و سريع تر امور در نظر گرفته مي شود. در درون ساختار ادراي مقامات بر اساس پست هاي گوناگون قرار مي گيرند. براي جلوگيري از هرج و مرج و انجام به موقع كارها، مأموران زيردست بايد از مأموران بالادست خود اطاعت نمايند. بي توجهي به اين قاعده باعث رخ دادن جرمي مي شود كه به جرم سرپيچي از اوامر مافوق مشهور گرديده است. ترتيب رسيدگي به اين جرم و مرجع رسيدگي كننده آن در متون اداري و استخدامي مشخص شده و با آنچه در متون جزايي هست، متفاوت مي باشد.

كليد واژه ها: تمرد، حمله، مقاومت، سلسله مراتب، سرپيچي ، اوامر مافوق.

مقدمه

الف) بيان موضوع

تاريخ زندگي بشر نشان ميدهد كه‏ در اجتماعات اوليه بشري نيز يك نفر يا گروهي از افراد به عنوان متوليان اداره ي جامعه‏ به وضع قانون مي پرداختند. اجراي مقررات و حفظ نظامات، توأم با تسلط بر مردم و به عبارت ديگر حكومت بر آنان بوده است. اين در حالي بوده كه اعمال هر نوع حاكميت، مستلزم داشتن‏ قدرت و توانايي كافي بوده است.

يكي از راه هاي‏ تحكيم اين قدرت، مجازات گردنكشان و تنبيه كساني بوده كه نسبت به امانتداران‏ قدرت حاكمه (مأموران دولت) در حال‏ انجام وظيفه، بي‏ادبي، هتاكي يا هر نوع حمله و مقاومت نموده باشند. «اقتدار هر نظام به عوامل مختلف وابسته است. از جمله مسايلي كه با اقتدار هر نظام رابطه ي مستقيم دارد، جايگاه كارگزاران و مأموران دولتي است؛ به طوري كه احترام به شأن و حفظ جايگاه اين مأمورين، باعث ارتقاء اقتدار نظام و              بي اعتنايي به آن، سبب تنزل منزلت نظام مي گردد.»[۱]

همانطور كه مردم و دولت‏ از مأموران توقع دارند كه در انجام دادن وظايف‏ خود، جانب امانت و وظيفه شناسي را رعايت‏ كنند؛ بايد به مأموران هم اطمينان داده شود كه‏ به هنگام ايفاي وظيفه، بدون دغدغه خاطر و مصون از هر گونه تعرض و تجاوز خواهند بود و متعرضان به آنها در حين انجام وظيفه‏ مجازات خواهند شد.

در حقوق كيفري ايران براي‏ اين منظور، در ماده ي ۶۰۷ قانون‏ مجازات اسلامي مصوب سال ۱۳۷۵و همچنين در ماده ي ۵۲ قانون مجازات جرايم نيروهاي مسلح مصوب سال ۱۳۸۲، حمله يا مقاومت نسبت به مأموران دولتي، به عنوان‏ تمرد جرم شناخته شده است. در هر دو مورد هم مجازات براي اين جرم با توجه به نوع عمل ارتكابي شخص متمرد در نظر گرفته شده است.

علاوه بر اين جرم گاهي در بين مأموران دولت و اشخاصي كه جزء قواي اجرايي و بازوهاي كمك كننده ي حكومت تلقي ميگردند جرمي به وقوع ميپيوندد كه تحت عنوان سرپيچي از اوامر مافوق شناخته شده است. اين جرم به رعايت اصل مهم سلسله مراتب ادراي برميگردد و در وضعيتي رخ ميدهد كه مأمور به دستور مقام بالاتر از خود بي توجهي نموده و آنرا به مرحله ي اجرا در نمي آورد.

براي انجام بهتر و سريعتر امور معمولا در هر بخش اداري و اجرايي يك سيستم تقسيم كار وجود دارد. در سيستم تقسيم كار، يك فرد كه از بقيه شايسته تر است به عنوان مسؤل بقيه انتخاب ميشود. طبق قانون هر مأمور موظف است كه از اوامر مافوقش اطاعت نمايد و در امور كاري به صلاحديد وي احترام بگذارد. صرف نظر از محتواي فني و تخصصي امر مافوق جهت پيشبرد كارها، مأموران مادون بايد از مافوق خود تبعيت داشته باشند.

موضوع اين پايان نامه (بررسي جرائم تمرد و سرپيچي از اوامر مافوق در حقوق كيفري ايران) است. در واقع به دنبال شناسايي جرائم مزبور و نحوه ي ارتكاب و مجازات آنها هستيم. اين موضوع از مواردي است كه در ارتباط مستقيم با نظم عمومي و اداري است. به همين دليل مي تواند از مبحثهاي مهم در حقوق كيفري تلقي گردد. علاوه بر حقوق كيفري ميتوان اين موضوعات را در ارتباط با حقوق اداري و استخدامي معرفي نمود. ما در اين پايان نامه به كمك متون قانوني كيفري و اداري با اين جرائم و مجازات آنها آشنا خواهيم شد.

ب) سؤالات تحقيق

  1. جرم تمرد با چه هدف يا اهدافي ارتكاب پيدا ميكند؟
  2. چه زماني جرم سرپيچي از اوامر مافوق رخ داده است؟
  3. آيا مأموران دولت در هر حالت، ملزم به پيروي از اوامر مافوق خود هستند؟

جفرضيه هاي تحقيق

در اين پايان نامه به دنبال بيان اين مطالب هستيم:

  1. جرم تمرد با هدف ايجاد مانع و اشكال تراشي در حين انجام وظيفه ي مأموران دولت (به عنوان جزئي از پيكره ي دولت) به وقوع مي پيوندد.
  2. جرم سرپيچي از اوامر مافوق در صورت نافرماني يك مأمور در رتبه ي سازماني پايين از مأمور بالاتر از وي به وقوع مي پيوندد.
  3. مأموران دولت در هر جايگاه كه باشند براي انجام بهتر امور اداري بايد از دستورات مقام مافوق خود تبعيت نمايند؛ و ليكن اين تبعيت در صورتي كه مخالف نص صريح قانون باشد، ميتواند از سوي مأمور به مافوق گوشزد گردد و در صورت اصرار مقام مافوق دستور اجرا خواهد شد.

د) اهداف و كاربرهاي تحقيق

در هر جامعه دانشجويان و دانش پژويان آينده سازان محسوب ميگردند و بايد در آينده اي نزديك به تصديگري مشاغل مختلف بپردازند. اين پايان نامه ميتواند اين كاربرد را داشته باشد كه براي اين علم آموزان جنبه ي آشنايي با اين دو جرم مهم را داشته باشد. ضمن اينكه براي افرادي كه قصد مطالعه و آشنايي با سرفصلهاي مندرج در منابع حقوقي را دارند به عنوان يك منبع به كار گرفته شود.

هدف اين پايان نامه بيان ويژگيهاي ماهوي و كيفري جرائم تمرد و سرپيچي از اوامر مافوق است. با بيان حواشي و اكناف اين جرائم قصد ما رسيدن به كاربردهاي بالا مي باشد.

ح) روش تحقيق

روش تحقيق در اين پايان نامه به صورت كاملا كتاب خانه اي است. به اين معني كه مطالب بعد از مطالعه ي كتب و جزوات و ساير منابع به رشته ي تحرير درآمده است. موضوع اين پايان نامه را به صورت توصيفي شرح و بسط خواهيم داد. روش بيان مطالب هم به صورت دو به دو وكاملا تقارني است.

ساماندهي تحقيق

در اين پايان نامه دو بخش خواهيم داشت كه يكي از بخش ها به ماهيت و پيشينه و اركان جرائم فوق و ديگري به مقررات شكلي آنها اختصاص يافته است. در بخش اول مطالب ماهوي در نظر بوده اند و در بخش دوم مطالب شكلي مدنظر قرار گرفته اند. در هر بخش هم از دو فصل صحبت به ميان مي آيد. در بخش اول، فصل اول را به بحث در خصوص ماهيت و پيشينه جرائم فوق اختصاص داده ايم و در فصل دوم همان بخش هم به بيان اركان جرائم اشاره مينماييم. در بخش دوم هم فصل اول به مقررات شكلي و فصل دوم به واكنش كيفري در برابرجرائم تمرد و سرپيچي اشاره مينمايند. با توجه به شيوه ي دو به دو جلو بردن پلان در اين پايان نامه در هر يك از فصلها هم طي دو مبحث كه خود حاوي دو گفتار هستند مطالب بيان ميگردد.

بخش نخست: ماهيت، پيشينه و اركان جرائم تمرد و سرپيچي از اوامر مافوق

در بخش نخست اين پايان نامه به بيان مفاهيم و كلياتي از جرائم تمرد و سرپيچي از اوامر مافوق خواهيم پرداخت. تعريف هر دو جرم را در همين بخش بيان مي كنيم و بعد به سابقه ي تاريخي آنها اشاره خواهيم نمود. بعد از آشنايي با دو جرم مذكور به بررسي عناصر و اركان تشكيل دهنده ي هر يك اشاره ميكنيم. در واقع با بيان هر كدام از ويژگيهايي كه در اين بخش با آنها سروكار داريم براي جرائم تمرد و سرپيچي يك شناسنامه درست خواهد شد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۰۲:۱۲ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

استاد راهنما :
آقاي دكتر مصطفي عبادي

استاد مشاور:
خانم دكتر بستان رودي

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :
فهرست مطالب
عنوان                           صفحه
فصل اول: كليات تحقيق
۱-۱ مقدمه. ۲
۱-۲ اهداف پژوهش. ۳
۱-۳ مشخصات گياهشناسي اطلسي ۳
۱-۴ شرايط كاشت اطلسي ۵
۱-۵ فلزهاي سنگين ۵
۱-۵-۱ كادميوم. ۵
۱-۵-۱-۱ اثرات كادميوم بر روي سلامتي ۶
۱-۵-۱-۲ اثرات زيست محيطي كادميوم ۷
۱-۵-۲ كبالت. ۸
۱-۵-۲-۱ اثرات كبالت بر سلامتي انسان. ۹
۱-۵-۲-۲ تاثيرات زيست محيطي كبالت. ۱۱
۱-۶ كشت بافت. ۱۲
۱-۷ ريزازديادي ۱۳
۱-۸ كاربرد‌هاي تجاري ريزازديادي ۱۴
۱-۹ كشت بافت و مهندسي ژنتيك گياهي ۱۵
فصل دوم: مروري بر منابع
2-1- فلزهاي سنگين ۱۷
۲-۱-۱ تأثير فلزهاي سنگين بر روي گياهان. ۱۷
فصل سوم: مواد و روش­ها
3-1- تهيه ي محلول هاي ذخيره و محيط كشت. ۳۵
۳-۱-۱- محلول هاي مادري نمك هاي پرمصرف با غلظت ۱۰ برابر (۱۰×) ۳۵
۳-۱-۲- محلول هاي مادري نمك هاي كم مصرف با غلظت ۱۰۰۰ برابر (۱۰۰۰×) ۳۶
۳-۱-۳- محلول مادري و با غلظت ۱۰ برابر (۱۰×) ۳۷
۳-۱-۴- محلول مادري با غلظت ۱۰۰۰ برابر (۱۰۰۰×) ۳۷
۳-۱-۵- محلول مادري ويتامين ها و گلايسين ۱۰۰ برابر (۱۰۰×): ۳۸
۳-۱-۶ محلول مادري هورمون ها ۳۸
۳-۱-۶-۱ اكسين‌ها ۳۸
۳-۱-۶-۲ سيتوكينين‌ها ۳۸
۳-۱-۷- تهيه CdCl2براي تيمار. ۳۹
۳-۱-۸ تهيه يك ليتر محيط كشت پايه MS از محلول هاي مادري ۳۹
۳-۱-۹ عامل ژله اي .۴۰
۳-۲ روش تهيه گياه پايه استريل ۴۰
۳-۲-۱مراحل سترون سازي ۴۰
۳-۲-۱-۱ سترون سازي بذرها ۴۰
۳-۲-۱-۲- سترون سازي محيط وسايل كار. ۴۰
۳-۳ توليد گياهان سترون جهت تيمارهاي مختلف. ۴۱
۳-۴ كشت گياه در محيط هاي تيماري ۴۱
۳-۵ آناليز رشد. ۴۲
۳-۶ سنجش رنگيزه هاي فتوسنتزي (۱۹۵۷ Arnon,): 44
3-7 سنجش كربوهيدراتها (۱۹۷۸ Kochert,): 45
3-7-1 اندازه گيري قندهاي محلول. ۴۵
۳-۷-۲ اندازه گيري قندهاي نامحلول (نشاسته) ۴۶
۳-۸ سنجش پرولين ( Bates et al , 1973) 47
3-9 سنجش فعاليتهاي آنزيمي ۴۸
۳-۹-۱ سنجش آنزيم پراكسيداز (۱۹۸۹ Koroi, ) 48
3-9-2 سنجش آنزيم كاتالاز (۱۹۵۵ Chance, ) 49
3-10 سنجش پروتئين ها , ۱۹۵۱).Lowry et al) 49
فصل چهارم: نتايج
4-1 اثر غلظت‌هاي مختلف كلريد كبالت بر رشد جدا كشت‌هاي دو گره‌اي ۵۳
۴-۲- اثر غلظت‌هاي مختلف كلريد كادميوم بر رشد جدا كشت‌هاي دو گره‌اي۵۴
۴-۳ نتايج مربوط به اثرات غلظت‌هاي مختلف كلريد كبالت و كلريد كادميوم بر گياه اطلسي (Petunia hybrida) پس از انتقال به محيط پايه MS 56
4-3-1 تغييرات شاخص‌هاي رشد در گياه ۳۵ روزه تحت تيمارهاي مختلف كلريد كادميوم و كلريد كبالت. ۵۶
۴-۳-۱-۱ تغييرات وزن تر اندام هوايي ۵۶
۴-۳-۱-۲ تغييرات طول ساقه. ۵۷
۴-۳-۱-۳ تغييرات وزن خشك اندام هوايي ۵۹
۴-۳-۱-۴ تغييرات سطح برگ‌ها۶۱
۴-۳-۱-۵ تغييرات تعداد برگ. ۶۴
۴-۳-۱-۶ تغييرات فاصله ميانگرهي ۶۶
۴-۳-۱-۷ تغييرات وزن تر كل برگ‌ها ۶۶
۴-۳-۱-۸ تغييرات وزن خشك كل برگ‌ها ۶۷
۴-۳-۱-۹ سرعت رشد گياه (C.G.R): 67
4-3-1-10 وزن مخصوص برگ (SLW): 68
4-3-1-11 سرعت رشد نسبي (RGR): 68
4-3-1-12 ميزان جذب خالص (N.A.R) 69
4-3-1-13 نسبت سطح برگي (L.A.R)71
4-3-1-14 تغيرات ميانگين نسبت سطح ويژه برگي (S.L.A) 73
4-4-2 تغيرات بيوشيميايي ۷۵
۴-۴-۲-۱ تغييرات مقدار كلروفيل ها: ۷۵
۴-۴-۲-۲ تغييرات فعاليت آنزيم ها: ۸۰
۴-۴-۲-۲-۱ تغييرات مقدار فعاليت آنزيم كاتالاز در اندام هوايي: ۸۰
۴-۴-۲-۲-۲ تغييرات مقدار فعاليت آنزيم پراكسيداز در اندام هوايي: ۸۲
۴-۴-۲-۳ تغييرات مقدار قندهاي محلول و نامحلول كل اندام هوايي: ۸۴
۴-۴-۲-۴ تغييرات ميزان پروتئين هاي كل اندام هوايي: ۸۷
۴-۴-۲-۵ تغييرات مقدار پرولين اندام هوايي: ۸۹
فصل پنجم: بحث و نتيجه گيري
5-1 نتيجه گيري و پيشنهادات  92
5-2 اثر غلظت‌هاي مختلف كلريد كادميوم و كلريد كبالت بر روي رشد گياه ۹۲
۵-۳ اثر غلظت‌هاي مختلف كلريد كبالت و كلريد كادميوم بر ميزان كلروفيل‌ها ۹۵
۵-۴ اثر غلظت‌هاي مختلف كلريد كبالت و كلريد كادميوم بر ميزان پروتئن‌هاي كل گياه ۹۸
۵-۵ اثر غلظت‌هاي مختلف كلريد كبالت و كلريد كادميوم بر ميزان پرولين در گياه اطلسي ۹۸
۵-۶ اثر غلظت‌هاي مختلف كلريد كبالت و كلريد كادميوم بر ميزان فعاليت آنزيم‌هاي كاتالاز و پراكسيداز ۱۰۰
۵-۷ اثر غلظت‌هاي مختلف كلريد كبالت و كلريد كادميوم بر ميزان قند محلول و نامحلول در گياه اطلسي. ۱۰۱
۵-۸ نتيجه‌گيري كلي۱۰۲
۵-۹ پيشنهادات۱۰۴
منابع. .۱۰۵
منابع فارسي ۱۰۶
منابع لاتين ۱۰۸
پيوست ها۱۱۵
چكيده
در اين تحقيق اثر غلظت هاي مختلف كادميوم و كبالت بر روي گياه اطلسي بررسي شد .گياه اطلسي (Petunia hybrida L. ) ، عضوي از خانواده ي Solanaceae محسوب مي شود كه بومي آمريكاي جنوبي بوده و به عنوان يك محصول پرورشي گل زينتي و صادراتي با ارزش شناخته مي شود .
ابتدا گياهان اطلسي در محيط هاي كشت آگار (محيط كشت MS) كشت داده شدند و بعد جدا كشت هاي ساقه اي اطلسي به محيط هاي حاوي غلظت هاي مختلف كلريد كادميوم ( mmol/L 049/0 ، ۰۲۱/۰ ، ۰۱/۰ ، ۰) و كلريد كبالت mmol/L) 38/0 ، ۱۹/۰ ، ۱۲/۰ ، ۰۹۶/۰ ، ۰ ) منتقل شده و بعد از ۳۵ روز تاثيرهاي اين عناصر ، از نظر مرفولوژي و فيزيولوژي بررسي شد .
در مورد كادميوم ، مشاهده شد كه با افزايش غلظت هاي CdCl2، مقدار كلروفيل كاهش چشمگيري را نشان داد . هم چنين با افزايش غلظت CdCl2 شاهد افزايش مقدار پرولين ، پروتئين و قندهاي محلول و نامحلول بوديم . با افزايش غلظت اين فلز ، آنزيم هاي پراكسيداز و كاتالاز هم فزايش يافتند . هم چنين غلظت هاي بالاي كادميوم ( مخصوصا ۰۲۱/۰ و ۰۴۹/۰ ميلي مول بر ليتر ) باعث بي رنگي برگ هاو كاهش وزن تر و خشك و اندازه سطح برگ شد . گياهاني كه در معرض غلظت هاي بالاي CdCl2 بودند ، رشد بسيار كمتري داشتند نسبت به گياهان فاقد CdCl2 . ( گياه هاي اطلسي در محيط هاي فاقد CdCl2 ، حدود ۳/۹ سانتي متر رشد كرده بودند ، در حالي كه اطلسي هاي حاضر در mmol/L049/0 كادميوم ، رشدي در حدود ۳/۱ سانتي متر را نشان دادند ).
كبالت در غلظت هاي پايين (۰۹۶/۰ميلي مول بر ليتر) باعث افزايش كلروفيل شده ولي در غلظت هاي بالاتر ( ۳۸/۰ ميلي مول بر ليتر ) ، شاهد كاهش كلروفيل بوديم . با افزايش غلظت هاي كبالت ، آنزيم هاي كاتالاز و پراكسيداز افزايش يافتند و مقدار پرولين ابتدا كاهش و بعد افزايش چشمگيري را نشان داد ( مقدار پرولين در غلظت ۰۹۶/۰ ميلي مول بر ليتر كاهش يافت ولي بعد از آن شاهد افزايش پرولين بوديم ) . علاوه بر اين موارد ، افزايش غلظت هاي CoCl2 ، باعث كاهش مقدار پروتئين و قندهاي نا محلول شده ولي مقدار قندهاي محلول افزايش يافت . هم چنين با افزايش غلظت كبالت شاهد كاهش رشد و كاهش تعداد شاخه ها بوديم ، به طوري كه نمونه هاي فاقد CoCl2 ، تعداد شاخه هاي بيشتري را نشان مي دادند و سطح برگ هم نسبت به افزايش كبالت رشد منفي را نشان مي داد . علاوه بر اين موارد با افزايش غلظت CoCl2 شاهد كاهش وزن تر و خشك اطلسي بوديم.
كليد واژه : CdCl2 ، CoCl2 ، اطلسي ، كشت بافت
۱-۱ مقدمه
گياهان از جمله زيباترين آفريده‌هاي خالق هستي‌اند كه تنوع و رنگارنگي آنها روح را آرامش و هر واقع بيننده اي را به شگفتي و تفكر وا مي‌دارد. گل اطلسي با نام علميLPetunia hybrida از خانواده Solanaceae است. دو رگه‌هاي گوناگون از اين جنس با گل‌هاي درشت، زيبا، به رنگ‌هاي گوناگون به دست آمده است كه بي‌نهايت مورد توجه گلكاران مي‌باشد (مرتضايي‌نژاد، ۱۳۸۳).
اطلسي داراي رقم‌هاي يك ساله و دائمي بوده و منشاء آن آرژانتين، برزيل و اروگوئه است. در گلكاري از اكثر رقم‌هاي آن حتي رقم‌هاي دائمي به صورت يك ساله استفاده مي‌شود. گل اطلسي داراي رنگ‌هاي متنوع است. اين گل‌ها داراي ساقه‌هاي نيمه چوبي و گل‌هاي قيف مانند است. انواع كم‌پر و پرپر دارد كه نوع كم پر آنرا به عنوان اطلسي معمولي مي‌شناسيم و بيشتر در حاشيه‌كاري و


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۱۰:۰۰:۴۳ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

زيست شناسي گياهي گرايش سلولي- تكوين

عنوان

غلظت هاي گوناگون NH4No3 و KNO3 بر روند كشت بافت گل اطلسي

 Petunia hybrida L.

استاد راهنما

جناب آقاي دكتر مصطفي عبادي

استاد مشاور

سركارخانم دكتر ناهيد مسعوديان

 سركارخانم دكتربستان رودي

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :
فهرست مطالب
عنوان                                                                                                        صفحه
چكيد————   1
فصل اول:كليات تحقيق
مقدمه————–۲
۱-۱ تاريخچه كشت بافت گياهي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد—-۸                                                                                                                  1-2 تعريف كشت بافت گياهي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد—–۱۵
۱-۳تكنيك هاي كشت بافت گياهي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد-۱۷
۱-۴فوايد كشت بافت گياهان دست نخورده و كامل—-۱۸
۱-۵ برخي از كاربرد هاي تكنيك هاي كشت بافت و سلول————–۱۸
۱-۶موارد كاربرد كشت بافت گياهي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد۱۹
۱-۷-۱ اهميت و كاربرد كشت بافت در باغباني——–۲۰
۱-۷-۲ اهميت كشت بافت-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد———۲۱
۱-۷-۳ توليد اقتصادي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد————-۲۲
۱-۸ انواع كشت در شيشه -بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد———-۲۳
۱-۹انواع كشت بافت گياهي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد——–۲۵
۱-۱۰ نقش هاي عناصر غذايي و علاءم كمبود ژن——-۲۵
۱-۱۰-۱ نيتروژن—-۲۶
۱-۱۰-۲ پتاسيم—–۲۸
۱-۱۱ اثر غلظت هاي مختلف يك ماده بر رشد و نمو—۲۹
۱-۱۲اثر ازت بر رشد رويش گياه-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد—۳۱
۱-۱۳ اثر نوع ازت بر مقدار پروتئين گياه————–۳۳
۱-۱۴اثر نوع ازت بر كلروفيل كل گياه—————۳۴
۱-۱۵ روش هاي كشت بافت گياهي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد–۳۶
۱-۱۶استفاده كشت بافت براي ازدياد گياهان———-۳۹
۱-۱۷ آشنا شدن كشت بافت گياهي—- ————-۴۰
۱-۱۷-۱ جداكشت ها-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد————-۴۰
فهرست مطالب
عنوان                                                                                                                                                           صفحه
۱-۱۷-۲ جداسازي و انكيباتور شدن-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد-۴۱
۱-۱۷-۳ محيط كشت-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد————-۴۱
۱-۱۸ تركيبات محيط كشت بافت گياهي————-۴۲
۱-۱۹ تهيه ذخيره نيتروژن و مرفوژنز-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد-۴۶
۱-۲۰ تعادل تغييرات آمونيوم-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد——-۴۶
۱-۲۱ جنين زايي و رشد جنين-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد——۴۹
۱-۲۲ جنين زايي زيگوتي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد———۵۰
۱-۲۳ اطلسي——-۵۱
۱-۲۳-۱ گياهشناسي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد————–۵۱
۱-۲۳-۲ تاكسونومي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد————– ۵۴
۱-۲۳-۳ آناتومي—-۵۴
۱-۲۳-۴ توليد اقتصادي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد———– ۵۵
۱-۲۳-۵ فرايند جوانه زدن-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد———۵۵
۱-۲۴-۶ پاسخ اطلسي به روشن روز-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد-۵۶
۱-۲۴ نقش هاي اكسانسين در نمو اطلسي————-۵۶
۱-۲۵ اثرات آلودگي محيطي از ترافيكي جاده اي بر برگ هاي اطلسي—-۵۸
۱-۲۶ تكنيك هاي بافت گياهي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد—–۵۹
۱-۲۶-۱ اصلاحات كشت بافت -بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد—-۵۹
۱-۲۷ اثرات تعادل هورمون در مورفوژنز رشد جداكشت ها————–۶۱
۱-۲۸پيش برنده هاي promotors ژن و مناطق كنترل در گل اطلسي—–۶۵
فصل دوم:روش كار
۲-۱ تركيبات سازنده محيط كشت-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد–۶۸
۲-۲ اجزاء تشكيل دهنده محيط كشت—————-۷۰
۲-۳ مقادير عناصر در محيط كشت-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد–۷۰
۲-۴ ضدعفوني كردن بذر ها و كشت بذرها———–۷۲
ادامه فهرست مطالب
۲-۵ محله واكشت–۷۲
۲-۶ سنجش رنگيزه هاي فتوسنتزي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد–۷۵
۲-۷ سنجش كربوهيدرات ها-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد——-۷۶
۲-۷-۱ اندازه گيري قند هاي محلول-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد۷۶
۲-۷-۲ اندازه گيري قند هاي نا محلول (نشاسته———۷۸
۲-۸سنجش پرولين–۷۹
۲-۹ سنجش فعاليت هاي آنزيمي -بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد—۸۱
۲-۹-۱ سنجش آنزيم پراكسيداز-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد—-۸۱
۲-۹-۲ سنجش آنزيم كاتالاز-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد——-۸۲
۲-۱۰ سنجش پروتئين-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد————-۸۳
۲-۱۱ آناليز رشد—۸۶
فصل سوم:نتيجه گيري
۳-۱ اثرات غلظت هاي مختلف نيترات آمونيوم و نيترات پتاسيم بر رشد جداكشت هاي دو گره اي———–۹۲
۳-۱-۱ اثرات غلظت هاي مختلف نيترات آمونيوم بر رشد جداكشت هاي دو گره ايبلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد——-۹۲
۳-۱-۲ اثرات غلظت هاي مختلف نيترات پتاسيم بر رشد جداكشت هاي دو گره ايبلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد——–۹۳
۳-۲تغييرات شاخص رشد در گياه ۴۰ روزه تحت تيمار هاي غلظت نيترات آمونياك و نيترات پتاسيم———۹۵
۳-۲-۱ تغييرات وزن تر اندام هوايي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد-۹۵
۳-۲-۱تغييرات طول ساقه-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد———-۹۷
۳-۲-۳ تغييرات وزن خشك اندام هوايي ————-۹۹
۳-۲-۴وزن تر كل برگ ها-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد——-۱۰۱
۳-۲-۵ تغييرات تعداد برگ-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد——-۱۰۳
۳-۲-۶ تغييرات وزن خشك كل برگ ها————۱۰۵
۳-۲-۷تغييرات طول ميانگره -بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد—–۱۰۷
۳-۲-۸ تغييرات سطح برگ ها-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد—-۱۰۹
۳-۲-۹ تغييرات طول ساقه-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد——–۱۱۱
ادامه فهرست مطالب
۳-۲-۱۰ تغييرات ميانگين نسبت سطح برگ به وزن خشك كل گياه(L.A.R) بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد———- ۱۱۳
۳-۲-۱۰-۱ تغييرات ميانگين نسبت سطح برگ به وزن خشك كل گياه(L.A.R)بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد—— –۱۱۳
۳-۲-۱۱ تغييرات نسبت سطح ويژه برگي(S.L.A)—————- —115
3-2-12 سرعت رشد نسبي(R.G.R)—————-116
3-2-13 ميزان جذب خالص(N.A.R)————–117
3-2-14 نسبت سطح برگي (L.A.R)بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد————- –۱۱۸
۳-۲- ۱۵سرعت رشد گياه (C.G.R)—————-120
3-2-16 وزن مخصوص برگ(SLW)بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد——— —–۱۲۱
۳-۳ تغييرات بيوشيميايي -بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد———-۱۲۳
۳-۳-۱ تغييرات مقدار كلروفيل هابلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد—- ————–۱۲۳
۳-۳-۲ تغييرات مقدار پرولين در اندام هوايي———– ————–۱۲۸
۳-۳-۳ تغييرات مقدار قند هاي محلول ونامحلول كل اندام هوايي———۱۳۰
۳-۳-۴ تغييرات ميزان پروتئين هاي كل اندام هوايي—–۱۳۳
۳-۳-۵ تغييرات فعاليت آنزيم-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد——-۱۳۶
۳-۳-۵-۱ تغييرات مقدار فعاليت آنزيم پراكسيداز در اندام هوايي———۱۳۶
۳-۳-۵-۲ تغييرات مقدار فعاليت آنزيم كاتالاز در انداد هوايي————۱۳۸
فصل چهارم:بحث و نتيجه گيري-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد—-   140
4-1 نتيجه گيري —      141
4-2 اثر غلظت هاي مختلف نيترات آمونيوم ،نيترات پتاسيم بر روي رشد گياه بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد————-۱۴۴
۴-۳ اثر غلظت هاي مختلف نيترات آمونيوم ،نيترات پتاسيم بر ميزان كلروفيلبلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد————–۱۴۵
۴-۴ اثر غلظت هاي مختلف نيترات آمونيوم ،نيترات پتاسيم بر ميزان فند محلول و نامحلول— —————۱۴۸
۴-۵ اثر غلظت هاي مختلف نيترات آمونيوم ،نيترات پتاسيم بر ميزان پرولين-۱۵۰
۴-۶ اثر غلظت هاي مختلف نيترات آمونيوم ،نيترات پتاسيم بر ميزان پروتئين—– بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد———۱۵۱
۴-۷ اثر غلظت هاي مختلف نيترات آمونيوم ،نيترات پتاسيم بر ميزان بر ميزان فعاليت آنزيم هاي كاتالاز و
پراكسيداز——– ۱۵۳
۴-۸ نتيجه گيري كلي-بلافاصله پس از پرداخت لينك دانلود فايل در اختيار شما قرار مي گيرد————-۱۵۵
۴-۹ پيشنهادات —-۱۵۶
منابع————–۱۵۸
پيوست————۱۶۴
چكيده:
گياه اطلسي از تيره سيب زميني (Solanaceae)است.اطلسي يك گياه تزيني اقتصادي خوبي بشمار مي رود. كشت بافت گياهي يك نام اختصاري براي كشت پروتوپلاستculture) (Protoplastو كشت بافت(Tissue culture) ،كشت سلول(Cell culture) ميباشد.استفاده از فنون كشت بافت،روش انتخابي مناسبي براي اصلاح وارتقاي خصوصيات كيفي اين گل مي باشد.براي اين منظور در يك طرح كاملا تصادفي،پايه اي استريل گياهان اطلسي در محيط پايه ي MS به گروه هاي شاهد وتيماري تقسيم كرده ايم.
هدف از اين پژوهش بررسي اثر غلظت هاي NH4NO3وKNO3 در محيط هاي كشت در شيشه بر تغييرات تكويني گل اطلسي در شرايط مذكور است.در محيط ها غلظت هر يك از تركيبات ,NH4NO3برابر با ۰,۱۰,۱۳,۲۰,۴۰ ميلي مول برابر حد تعيين شده در محيط كشت در نظر گرفته شده است. همچنين محيط ها غلظت هر يك از تركيبات ,KNO3برابر با ۰,۹,۱۲,۱۸,۳۶ ميلي مول برابر حد تعيين شده در محيط كشت در نظر گرفته شده است آناليز سنجش رنگيزه هاي فتوسنتزي ،سنجش كربوهيدرات ها،سنجش پرولين،سنجش فعاليت هاي آنزيمي شامل ( آنزيم پراكسيداز ها و آنزيم كاتالاز)،سنجش پروتين ها،آناليز رشد انجام داده ايم.
نيتيجه حاصل بررسي غلظت هاي گوناگون NH4No3 و KNO3 بر روند كشت بافت گياه اطلسي موفق آميز است,و اثرات افزاينده اي دارد.
نتايج مطالعات ماكروسكوپي فاكتور هاي رشد و فعاليت فيزيولژيكي نشان داد كه كمبود يا مسموميت عناصر باعث كاهش در فاكتور هاي رشد و تغيير فعاليت فيزيولوژي مي شود.
در برخي از فاكتورهاي رشد وزن تر و خشك گياه،مساحت برگ،شاخص هاي LAR,GGR در سطخ %۱ معني دار بوده است.نتايج فيزيولوژي نشان داد كه با افزايش نيترات آمونيوم گياه وارد مرحله مسموميت شد و اين حالت كاهش ميزان كلروفيل ، قند محلول ، پرولين وافزايش ميزان قند نا محلول ، پروتئين ،آنزيم هاي كاتالاز و پراكسيداز در گياه مي شود و با افزايش نيرات پتاسيم در گياه شاهده افزايش ميزان كلروفيل ، قند محلول ،پروتئن ، پرولين و همچنين كاهش قند نامحلول و آنزيم هاي كاتالاز و پراكسيداز در گياه مي شود.
نيترات آمونيوم،نيترات پتاسيم،اطلسي petunia hybrida ،كشت بافت
 گياه اطلسي از تيره سيب زميني (Solanaceae)است. به طور عمومي اطلسي ،از P.integrifolia مشتق مي گيرند و P.axillaria و ۲ تا از گونه هاي اطلسي بومي امريكا جنوبي هستند.شرح جغرافيايي شامل دما و ناحيه زير خط استوا است.
اطلسي يك گياه زينتي كه در جهان رويش پيدا مي كند .تعداد زيادي كولتيوار با يك رنج وسيعي از رنگ واندازه و بذر هايي يك منبع مهم اقتصادي براي كشور ها بشمار مي شود .در طبيعت ،گونه هاي اطلسي بيشتر طول سال با ساقه هاي علفي نمو پيدا مي كند.گياه اطلسي يكساله يا گياه بادوام،افراشته ،بالارونده ،خوابيده ،يا ساقه هاي خوابيده ،ريشه هاي حقيقي در گره ها است.جام گل قيفي شكل است و لوله گرده ۱/۵تا ۷ سانتي متر طول دارد.گلهاي ارغواني ،قرمز ( روشن يا نارنجي) يا صورتي هستند . (Northuyati,2008)
اطلسي يك گياه تزيني خوبي بشمار مي رود.بزرگي تنوع و قابل موجود رديف رنگ ها است.گياهان زينتي منحصرا براي توليد بهبود كيفيت هر يك رنگ گل و طول عمر ،شكل گياهان ،توليد تنوع و اهداف اقتصادي است (Northuyati,2008.
فنون كشت بافت گياهي به به عنواني ابزاري براي ازدياد رويشي فراورده هاي مهم باغباني بكار مي روند.يكي از مهمترين عوامل ايجاد رشد و ريخت زايي در كشت بافت گياهي ،مواد تشكيل دهنده محيط كشت مي باشند.نياز هاي اوليه سلول هاي گياهي با گياه كامل ,مشابهت زيادي دارند.اجزا تشكيل دهنده محيط كشت مي توان به صورت عناصر پر مصرف ،ويتامين ها ،اسيد آمينه و ديگر مواد نيتروژن دار ،قند ها ،مواد آلي ،مواد جامد و مواد تنظيم كننده رشد گروه بندي شده است.تهيه تهيه محيط كشت براي بيشتر كارهاي ريزازديادي مورد استفاده قرار مي گيرند ،اين دستورها در برگيرنده محيط هاي پيشنهاد شده كه توسط موراشيگ و اسكوك ( محيط MS )،گمبورگ (محيط B5 )،گاتره ،هيلدربرانت ( محيط SH )همگي داراي مقادير زيادي از عناصر پر مصرف مي باشند ,در حاليكه ساير محيط هاي كشت عناصر پر مصرف كمتري دارند.(الناز بصيرت، ۱۳۸۶ )
كشت بافت گياهي يك نام اختصاري براي كشت پروتوپلاسم protoplast culture ،و كشت سلول(cell culture) ،كشت بافت (tissue culture) وكشت اندام گياهي ( organ culture) مي باشد.اين انواع كشت،به عنوان يك عامل عمومي ،شامل رشد مواد گياهي عاري از ميكروب در يك محيط گندزدايي شده ،مانند محيط كشت مواد غذايي ضد عفوني شده درون لوله آزمايش است .)فرشاد فر، ۱۳۷۵ )
اصطلاح كشت بافت گياهي بطور كلي به كشت درون شيشه اي تمام بخش هاي گياه ( تك سلولي ،بافت و اندام )در شرايط گندزدايي شده ،اطلاق مي گردد. كشت بافت گياهي براي برسي هاي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۵۹:۱۵ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

 عنوان :

بررسي ارتباط متقابل تنوع فرهنگي و

جهانشمولي حقوق بشر

 استاد راهنما :

دكتر كامران هاشمي

استاد مشاور :

دكتر پوريا عسكري

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

فهرست مطالب
عنوان صفحه
چكيده ۱
مقدمه ۲
فصل اول– حقوق بشر و جهان شمولي ۱۱
بخش اول- مفهوم حقوق بشر ۱۱
بخش دوم-ايده جهان شمولي حقوق بشر در مقابل مطلق گرايي ۱۴
بخش سوم- نسل هاي حقوق بشر ۱۶
نسل اول : حقوق آزادي ۱۶
نسل دوم : حقوق برابري ۱۷
نسل سوم : حقوق همبستگي ۱۷
بخش چهارم- منابع هنجارهاي بين المللي حقوق بشر ۱۸
ملاحظات كلي ۱۸
گفتار اول- منابع داخل در ماده ۳۸ اساسنامه ۱۹
جزء اول- معاهدات ۲۰
تعريف معاهدات ۲۰
معاهدات حقوق بشري ۲۰
تعريف حق شرط ۲۲
سير تحولات حق شرط بر معاهدات بين المللي ۲۳
انشاي حق شرط ۲۵
حق شرط در كميسيون حقوق بين المللي ۲۶
حق شرط بر معاهدات حقوق بشري ۲۹
تقسيم بندي معاهدات حقوق بشري ۳۴
معاهدات حقوق بشر جهاني ۳۴
معاهدات حقوق بشر منطقه اي ۳۵
جزء دوم- عرف بين المللي ۳۶
جزء سوم- اصول كلي حقوقي ۳۷
جزء چهارم- تصميمات قضايي ۳۸
جزء پنجم- دكترين ۳۹
گفتار دوم- منابع خارج از ماده ۳۸ اساسنامه ۴۰
جزء اول- قاعده آمره ۴۰
جزء دوم- مصوبات سازمانهاي بين المللي ۴۱
گفتار سوم- حقوق قابل تعليق و غيرقابل تعليق بشري ۴۲
فصل دوم- تنوع فرهنگي ۴۵
بخش اول- مفهوم تنوع فرهنگي ۴۵
بخش دوم- تفاوت ميان مفاهيم تنوع فرهنگي، كثرت گرايي فرهنگي و نسبيت گرايي فرهنگي ۴۸
گفتار اول- تنوع فرهنگي و كثرت گرايي ۴۸
گفتار دوم- تنوع فرهنگي و نسبيت گرايي فرهنگي ۵۰
بخش سوم-اسناد مرتبط با تنوع فرهنگي ۵۱
فصل سوم – ارتباط متقابل تنوع فرهنگي و جهان شمولي حقوق بشر ۵۲
بخش اول- موازين مصوب سازمانهاي بين المللي ۵۲
گفتار اول – سازمان ملل متحد ۵۲
جزء اول- منشور ملل متحد ۵۲
جزء دوم- اعلاميه جهاني حقوق بشر ۵۳
جزء سوم- ميثاقين حقوق اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و حقوق مدني و سياسي ۵۵
جزء چهارم- كنفرانس هاي جهاني ملل متحد در مورد حقوق بشر ۵۵
جزء پنجم- اعلاميه و كنوانسيون حقوق كودك ۵۷
جزء ششم- اسناد مربوط به يونسكو ۵۷
گفتار دوم – ديوان بين المللي دادگستري ۵۹
گفتار سوم – سازمان بين المللي كار ۶۰
گفتار چهارم – سازمانهاي بين المللي منطقه اي ۶۱
جزء اول- اتحاديه اروپا ۶۱
حاشيه انعطاف ۶۲
جزء دوم- سازمان كشورهاي آمريكايي ۶۴
جزء سوم- سازمان وحدت آفريقا (اتحاديه آفريقا) ۶۴
جزء چهارم- سازمان كنفرانس اسلامي ۶۵
بخش دوم- ارتباط متقابل جهان شمولي و تنوع فرهنگي در دكترين ۶۶
گفتار اول – جهان شمولي مطلق حقوق بشر ۶۷
گفتار دوم – نفي جهان شمولي حقوق بشر ۷۰
جزء اول- نظريه پست مدرنيسم ۷۰
جزء دوم- نظريه نسبيت گرايي فرهنگي ۷۱
جزء سوم – تنوع فرهنگي در كنار جهان شمولي حقوق بشر ۷۴
نتيجه گيري ۷۸
فهرست منابع ۸۰
چكيده انگليسي ۸۴

چكيده :

برخي از حقوقدانان، حقوق بشر را بخشي از ميراث مشترك بشريت مي داند كه در ذات اين انديشه جهان شمولي نهفته است. با بررسي اسناد بين المللي و منطقه اي و آراء انديشمندان حقوق ( دكترين ) به اين نتيجه ميرسيم كه ويژگي جهان شمولي حقوق بشر به عنوان يك اصل خدشه ناپذير پذيرفته شده است.

از طرفي تنوع فرهنگي به عنوان يك ضرورت اجتماعي جامعه بين المللي تا جايي قابل حمايت است كه اعمال آن باعث انكار اين اصل و قواعد حقوق بشر نشود كه حاصلي جز خشونت هاي قومي – مذهبي نخواهد داشت.

مقدمه

انسان به واسطه انسان بودن خود داراي حقوقي است كه فقط ذاتي وي مي‌باشد و با تغيير زمان و مكان هيچ تغييري نمي‌پذيرد و همواره و هميشه ثابت است و احترام و رعايت اين حقوق براي تمامي جوامع و دولت ها لازم و ضروري است. لذا با بررسي سير تحولات تاريخي در روابط ميان انسان ها مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه هميشه تعدادي افراد انساني به بهانه هاي گوناگون از قبيل دفاع از مرزهاي سرزمين، خيانت به مملكت، حفظ حقوق ديني و احترام به شعائر مذهبي، مصون ماندن از گناه در رداي كشيش و. جرائمي مرتكب گرديده‌اند كه در نهايت جان، شرافت، مال و حيثيت انسان هاي ديگري را زير پا گذاشته اند. به هر حال، اين قدرت‌طلبي‌ها و جاه‌طلبي‌هاي معدودي افراد بايد در جايي محدود مي گرديد، بخصوص با نگاهي به دو جنگ جهاني اخير و توليد جنگ افزار هايي كه مي تواند هر گونه حيات را طي چند ساعت از كره خاكي از بين ببرد، اين گونه بود كه پس از پايان جنگ جهاني دوم با از دست رفتن جان و آواره شدن ميليون‌ها نفر در يك برهه زماني كوتاه جامعه ملل خواستار شناسايي بين المللي حقوق بشر شدند. به اين ترتيب، اولين اعلاميه جهاني حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ به تصويب مجمع عمومي سازمان ملل متحد، كه تنها سه سال از تاسيسش مي گذشت، رسيد.

لذا انكار حقوق بشر و آزادي‌هاي اساسي نه تنها يك تراژدي فردي و شخصي است، بلكه موجب اوضاع نا آرام اجتماعي و سياسي مي‌گردد و تخم خشونت و تخاصم را در درون اجتماعات و ملت‌ها و در بين آنها مي‌كارد. همان‌طور كه جمله نخست اعلاميه جهاني حقوق بشر بيان مي كند: «احترام به حقوق بشر و شأن انساني» زيربناي آزادي، عدالت و صلح در جهان مي‌باشد[۱].

حقوق بشر داراي ۳ ويژگي است: ۱- جهان شمولي ۲- ذاتي بودن ۳- غيرقابل سلب بودن

«جهان شمولي به معناي فرافرهنگي، ذاتي به معناي پيوند با حيثيت و كرامت انساني و غيرقابل سلب بودن بدين معناست كه اين حق ها ريشه در قانونگذاري و يا اراده حكومت ندارد تا سلب آنها توسط قانونگذار موجه باشد. روشن است كه غيرقابل سلب بودن به اين معنا نيست كه تحت هيچ شرايطي نتوان از برخي از افراد به دلايل موجه پاره‌اي از اين حق‌ها را سلب و يا اعمال آن را محدود كرد[۲]».

اين اعلاميه، شايد بدون آن كه مبتكرانش بدانند، پايه هاي مباحثي را گذارده است كه سال ها بحث و بررسي را در محافل علمي و مجامع سياسي به بار آورد. يكي از اين مباحث، بحث جهان شمولي حقوق بشر مي باشد كه بذر اين بحث، در اسناد بين المللي، در اعلاميه جهاني حقوق بشر گذارده شد. جهان شمولي حقوق بشر در مقابل نسبيت گرايي اين حقوق، تقريباً، در نظريات فلاسفه و حقوق داناني چون توماس هابز و جان لاك روسو و بواس مطرح گرديده بود و از اين روي، به اعلاميه جهاني حقوق بشر راه يافته بود.

ماده يك اعلاميه جهاني حقوق بشر به اصل جهان شمول بودن حقوق بشر اشاره دارد:

« تمام افراد بشر آزاد به دنيا مي‌آيند و از لحاظ حيثيت و حقوق با هم برابرند. همه داراي عقل و وجدان هستند »

همچنين در مقدمه اين اعلاميه نيز اشاراتي به جهان شمول بودن حقوق بشر رفته است همين‌طور مجمع عمومي اين اعلاميه جهاني حقوق بشر را آرمان مشتركي براي تمام مردم و كليه ملل اعلام مي‌كند. و حتي انتخاب عنوان جهاني و حتي نه اعلاميه بين‌المللي نشانگر مبتني بودن اين سند بر ايده فرا سرزميني و فرا حاكميتي مي‌باشد. تدوين‌كنندگان در واقع به اين باور رسيده بودند كه حق‌هايي انساني وجود دارد كه استحقاق انسان ها نسبت به آنها فراتر از اراده حاكميتي كشورهاست[۱].

مفاد اعلاميه جهاني حقوق بشر از نظر تعداد زيادي از پژوهشگران از اعتبار حقوق عرفي بين‌المللي برخوردار است زيرا كاملاً پذيرفته شده و براي سنجش رفتار كشورها به كار مي‌رود.

اين واقعيت ثابت است كه « در حالي كه بسياري از هنجارهاي حقوقي محصول مقتضيات و نيازهاي خاص اجتماعي است، هنجارهاي حقوق بشري ريشه در وجدان اخلاقي انسان دارند[۲]». لذا اين سوال مطرح است كه رابطه بين حقوق بشر (ارزش‌هاي اخلاقي) و حقوق چيست؟ آيا حقوق خود مبنايي براي حقوق بشر است؟ همان گونه كه ذيلاً بررسي و تبيين خواهد شد حقوق قالبي براي اعلام اين حق هاي بشري است. « «حقوق» ناظم روابط هر پديدار اجتماعي است، و بدين لحاظ جزء لاينفك آن به شمار مي آيد. در چنين مقامي، «حقوق» في نفسه «غايت» نيست و لزوماً در غايتي وسيع تر كه همان نظم مطلوب حيات مشترك اجتماعي باشد، ادغام مي گردد، با توجه به اين غايت متعالي، «حقوق» هر چند كه خود متضمن ارزشهايي خاص است، اما نهايتاً و از اين طريق، وسيله تحقق نظم مطلوب اجتماعي مي شود. هم از اينجاست كه ارزشهاي اساسي حقوق، مثل «عدالت»، «تبادل»، يا «امنيت حقوقي» تابع ارزش هاي برتر و بيرون از خود مي شوند. اين «ارزش ها» چيزي نيست جز همان «ارزش هاي مقوّم وجود انسان» كه اصطلاحاً به آنها «حقوق بشر» مي گويند[۳]».

نكته مهم آنكه، هنجارهاي حقوقي، پديده‌هايي غير ايستا و پويا هستند كه پا به‌ پاي تحولات تاريخي و اجتماعي از طريق منابع گوناگون روزآمد مي‌شوند. در ادبيات حقوق بشر، براي نشان دادن اين تحول از واژه «نسل» استفاده مي‌شود و « به كارگيري اصطلاح « نسل » القا كننده تحول تاريخي در به رسميت شناختن و قيد و تدوين برخي اصول و مباني حقوق بشر در جهتي معين و خاص است[۴]». حقوق بشر داراي سه نسل است كه عبارتند از:

نسل اول: حقوق آزادي كه اصالت را به فرد داده است همچون حق حيات، حق آزادي بيان و.

نسل دوم: حقوق برابري كه اصالت را به جامعه داده است همچون حق بر آموزش، حق بر زندگي مناسب، حق بر شغل مناسب و.

نسل سوم: حقوق همبستگي كه اصالت را به جامعه داده تا در لواي آن بتواند حقوق فردي را بهتر مورد حمايت قرار دهد همچون حق تعيين سرنوشت، حق بر صلح و.

اين نسل ها با يكديگر همبستگي دارند و جداي از يكديگر نمي باشند.

امروزه، حقوق بشر يكي از شاخه‌هاي مهم حقوق بين‌الملل محسوب مي گردد و « نكته قابل توجه اين است كه به دليل موضوعيت و محوريت انسان در حقوق بشر، مي‌توان با قاطعيت ادعا كرد كه تمام شاخه‌هاي حقوق به گونه‌اي در ارتباط با حقوق بشر مي‌باشند. همچنين در عرصه حقوق بين‌الملل نيز ساير شاخه‌هاي حقوق تحت تأثير هنجار ها و قواعد حقوق بشري قرار دارند[۵]». حقوق بشر در عين حال كه در منابع حقوق بين‌الملل مشترك است داراي تفاوت‌ هايي نيز مي‌باشد كه اساس اين تفاوت‌ ها در اهداف اين قواعد است. به اين معنا كه هدف مشترك هنجار هاي حقوق بشري « احترام و تضمين حيثيت و كرامت انساني » است ولي هدف اصلي در قواعد و هنجار هاي بين‌المللي متعارف « منافع دولتها » است. لذا ماده ۳۸ اساسنامه ديوان بين‌المللي دادگستري مصوب (۱۹۴۸) پنج منبع بدون ذكر سلسله مراتبي براي آن در حقوق بين‌الملل مطرح مي‌كند ۱- معاهدات ۲- عرف بين‌المللي ۳- اصول كلي حقوقي ۴- تصميمات قضايي ۵- دكترين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۵۷:۴۶ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]
 
  تاريخ   عنوان  
1399-1-11 پايان نامه ايفاء محكوم به توسط غير مديون در اجراي احكام و اسناد بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه تحول در مفهوم توسل به زور و تهديد توسل به زور بدون نظر  
1399-1-11 پشتيباني سايت : **** ASA.GOHARII@GMAIL.COM بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه كشاورزي : مقايسه و بررسي روش هاي نوين پاكسازي بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه كشاورزي : بيماري لكه خرمايي گندم بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه كشاورزي :شناسايي نماتدهاي انگل گياهي در باغات پسته و انگور استان قم بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه عدالت ترميمي و نقش آن در امنيت قضايي بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه زيست شناسي: بررسي اثرات باكتري لاكتوباسيلوس كازئي بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه كشاورزي :شناسايي قارچ‌هاي تيره Erysiphaceae بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه زيست شناسي : بررسي تاثير‮ ‬بربرين و ويتامين E بر اختلالات شناختي و حركتي ‬در‮ ‬موش‮ ‬هاي‮ ‬صحرايي بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه مطالعه تطبيقي جرم زنا در حقوق ايران و فقه حنفيه بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه درباره مالكيت فكري بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه مباني فقهي حقوقي رفتارمسالمت آميز با غيرمسلمانان دردولت اسلامي بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه رشته كشاورزي – صنايع غذايي :بررسي تاثير فرايندهاي مقدماتي، روغن مغز بنه و مواد صابوني ناشونده بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه كشاورزي : بررسي هاي آناستوموزي و تنوع ژنتيكي جدايه هاي R. solani بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه بررسي ديدگاه فقها وحقوقدانان در خصوص مجازات قصاص بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه بررسي اثر تنش خشكي بر عملكرد و برخي صفات كيفي سه اكوتيپ گياه دارويي انيسون بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه عجز غير تاجر از پرداخت ديون و ضمانت اجراي آن بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه صنايع غذايي : بررسي اثر روش خشك كردن تركيبي بر روي خصوصيات كيفي ازگيل ژاپني بدون نظر  
1399-1-11 پايان نامه احكام قانون مدني در خصوص اموال مثلي و قيمي بدون نظر  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 34-11 بعدي

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۵۶:۱۸ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

جناب آقاي دكتر عليرضا حسني

استاد مشاور:
جناب آقاي دكتر محمد دمر چيلي

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

فهرست مطالب

عنوان صفحه
چكيده ۱
مقدمه ۲
الف) طرح موضوع ۲
ب) اهميت موضوع ۳
ج) اهداف تحقيق ۴
د) پرسش هاي تحقيق ۴
ه) فرضيه هاي تحقيق ۴
و) روش تحقيق ۵
ز) سازماندهي تحقيق ۵
بخش اول: كليات  
فصل اول- مفاهيم ۶
مبحث اول – اهميت تاسيس حقوقي ايفاء تعهد توسط ثالث ۶
مبحث دوم- مفهوم تعهد و تمييز آن از اصطلاحات مشابه ۷
گفتار اول – مفهوم تعهد، دين، محكوم به و محكوم له ۷
بند اول – مفهوم تعهد و دين ۷
بند دوم- مفهوم محكوم به ۸
بند سوم- مفهوم محكوم له ۹
گفتار دوم – عناصر تعهد ۹
گفتارسوم – تمييز دين از مسئوليت و التزام به تاديه ۱۱
گفتار چهارم – تمييز تعهد از عقد ۱۲
گفتار پنجم – تعهدات قائم به شخص و غير قائم به شخص (قابل انتقال) ۱۳
مبحث سوم- مفهوم و ماهيت وفاء به عهد ۱۴
گفتار اول- مفهوم ايفاء‌، وفاي به عهد و پرداخت ۱۴
بند اول – مفهوم ۱۴
بند دوم – بررسي موارد مشتبه ۱۷
اول- پرداخت با چك ۱۷
دوم – پرداخت با حواله ۱۷
سوم- مواردي كه در حكم پرداخت است ۱۸
گفتار دوم- ماهيت وفاء به عهد ۱۸
گفتار سوم- شيوه هاي پرداخت توسط ثالث ۲۰
بند اول- پرداخت مستقيم به متعهدله ۲۰
بند دوم- پرداخت ثالث از طريق معرفي مال به دايره اجرا ۲۱
بند سوم- پرداخت ثالث از طريق پرداخت طلب توقيف شده نزد شخص ثالث ۲۳
گفتار چهارم- انصراف ثالث از ايفاء تعهد يا پرداخت محكوم به ۲۳
مبحث چهارم- مفهوم ثالث و تبيين رابطه او با متعهد و محكوم عليه ۲۵
گفتار اول- مفهوم ثالث ۲۵
گفتار دوم- رابطه ثالث با متعهد ۲۷
مبحث پنجم- اذن ۲۸
گفتار اول- مفهوم اذن و عناصر آن ۲۸
گفتار دوم- وجود استقلالي اذن ۲۹
گفتار سوم- اذن در ايفاء ۳۰
گفتار چهارم – شرايط اذن در پرداخت ۳۰
گفتار پنجم- شرايط ماذون در پرداخت ۳۲
مبحث ششم- تمييز از تاسيسات حقوقي مشابه ۳۲
گفتار اول – تفاوت ايفاء تعهد و محكوم به توسط غير مديون و وكالت در پرداخت ۳۲
گفتار دوم – تفاوت ايفاء تعهد و محكوم به توسط غير مديون با قرض ۳۳
گفتار سوم -تفاوت ايفاء تعهد و محكوم به توسط غير مديون و ضمان ۳۴
گفتار چهارم- تفاوت ايفاء تعهد و محكوم به توسط غير مديون و قائم مقامي با پرداخت ۳۷
گفتار پنجم- تفاوت ايفاء تعهد و محكوم به توسط غير مديون و انتقال طلب ۳۸
مبحث هفتم – مبناي جواز ايفاء تعهد و محكوم به توسط ثالث در حقوق ايران ۴۰
گفتار اول- منافات نداشتن با قاعده عدم ولايت ۴۰
گفتار دوم- اداره فضولي امور غير ۴۲
گفتار سوم – قصد تبرع ۴۴
فصل دوم- منابع پرداخت ايفاء تعهد و محكوم به توسط ثالث در حقوق ايران ۴۵
مبحث اول – در مقررات مدني ۴۵
گفتاراول – ماده ۲۶۷ قانون مدني ۴۵
گفتار دوم: غاصب پرداخت كننده دين غاصب متلف ۴۶
گفتار سوم- پرداخت كننده ثالث در مسئوليت ناشي از فعل غير ۴۶
مبحث دوم- پرداخت محكوم به و ايفاء تعهد توسط ثالث در قانون اجراي احكام مدني ۴۷
مبحث سوم- پرداخت محكوم به و ايفاء تعهد توسط ثالث در مقررات بيمه ۴۷
مبحث چهارم – پرداخت محكوم به و ايفاء تعهد توسط ثالث در قانون تجارت ۴۷
گفتار اول- مسئولين سند تجاري (ظهرنويس، ضامن، قبول كننده و تأديه كننده ثالث) پرداخت كننده دين صادركننده آن ۴۷
گفتار دوم- متصدي حمل و نقل پرداخت كننده دين مأمور حمل و نقل ۴۸
مبحث پنجم- پرداخت محكوم به و ايفاء تعهد توسط ثالث در   مقررات ثبتي ۴۸
گفتاراول: پرداخت كننده طلب بستانكار داراي وثيقه به مديون ۴۸
گفتار دوم- ماده۷ آئين‌نامه اجراي مفاد اسناد رسمي لازم‌الاجراء و طرز رسيدگي به شكايت از عمليات اجرائي مصوب ۱۳۸۷/۶/۱۹ ۴۹
فصل سوم- شرايط ايفاء تعهد و محكوم به توسط ثالث ۵۱
مبحث اول- مباشرتي نبودن تعهد ۵۱
مبحث دوم- عدم لزوم موافقت متعهد ۵۱
مبحث سوم – عدم لزوم موافقت متعهد له(امكان اجبار طلبكار به پذيرش وفاي به عهد در موارد پرداخت دين توسط ثالث ) ۵۲
مبحث چهارم- قصد ثالث براي پرداخت(پرداخت از روي اشتباه) ۵۲
مبحث پنجم- مبحث پنجم: عدم لزوم موافقت دايره اجرا ۵۴
فصل چهارم- تفاوت ايفاء تعهد و پرداخت محكوم به توسط متعهد و ثالث ۵۵
مبحث اول – تفاوت در سقوط دين ۵۵
مبحث دوم- تفاوت در مورد دين طبيعي ۵۵
بخش دوم: آثار ايفاء تعهد و پرداخت محكوم به توسط ثالث  
فصل اول- آثار ايفاء تعهد و پرداخت محكوم به توسط ثالث در مقررات مختلف ۵۷
مبحث اول – در مقررات قوانين مدني ۵۷
گفتار اول- ماده ۲۶۷ قانون مدني ۵۷
بند اول – طرح مطلب ۵۷
بند دوم- تعيين حدود موضوع ۵۸
گفتار دوم – حق رجوع غاصب پرداخت كننده بدل به ايادي ديگر ۵۸
بند اول- طرح نظريات راجع به مبناي حق رجوع ۵۸
۱) نظريه ضمان ۵۹
۲) نظريه معاوضه ۵۹
۳) نظريه انتقال ذمه آخرين غاصب ۵۹
بند دوم – نقد و بررسي نظريات ۵۹
گفتار سوم- حق رجوع پرداخت كننده نفقه اقارب ۶۱
گفتار چهارم- حق رجوع كارفرماي پرداخت كننده خسارات زيانديده به كارگر مقصر ۶۳
بند اول: رجوع به كارگر از باب مسئوليت مدني كارگر در مقابل كارفرما ۶۴
بند دوم- حق رجوع كارفرما به كارگر عامل زيان از باب جانشيني با پرداخت ۶۴
مبحث دوم – در مقررات ثبتي ۶۵
گفتار اول – بستانكار پرداخت كننده حقوق بستانكار داراي وثيقه ۶۵
بند اول- شرايط پرداخت كننده ۶۶
۱- بستانكار بودن پرداخت كننده ۶۶
۲- پرداخت بايد كامل باشد ۶۶
۳- پرداخت كننده بايد بستانكار قبل از دريافت كننده باشد. ۶۷
۴- حق بازداشت اموال بدهكار ۶۷
بند دوم- شرايط دريافت كننده ۶۷
۱- دريافت كننده بايد بستانكار دارنده وثيقه با حق تقدم باشد ۶۷
۲- پرداخت طلب بستانكار دريافت كننده، نبايد به ضرر او باشد ۶۸
گفتار دوم- وارث پرداخت كننده دين مورث ۶۸
گفتار سوم- ماده ۷ آئين‌نامه اجراي مفاد اسناد رسمي لازم‌الاجراء و طرز رسيدگي به شكايت از عمليات اجرائي مصوب ۱۳۸۷/۶/۱۹ ۷۰
مبحث سوم – در مقررات اجراي احكام مدني ۷۳
گفتار اول- پرداخت توسط محكوم له در حق وثيقه طلبكار ديگر محكوم عليه ۷۳
گفتار دوم – پرداخت توسط محكوم له براي حق الزحمه حافظ و ارزياب ۷۴
مبحث چهارم- در مقررات تجاري ۷۵
گفتار اول- پرداخت وجه سند تجاري توسط ظهرنويس ۷۵
گفتار دوم- پرداخت وجه اسناد تجاري توسط ثالث ۷۵
گفتار سوم- حق رجوع ضامن اسناد تجاري ۷۶
گفتار چهارم- حمل و نقل ۷۷
بند اول- نظريه مسئوليت قراردادي ۷۷
بند دوم- مسئوليت غير قراردادي ۷۷
بند سوم- جانشيني و حق رجوع متصدي حمل و نقل در حقوق صاحب كالا ۷۷
گفتار پنجم- ايفاء تعهد و محكوم به توسط غير مديون در ضمان تجاري ۷۹
مبحث پنجم- در مقررات بيمه ۸۲
گفتار اول- شرايط حق رجوع بيمه گر ۸۳
بند اول: پرداخت قبلي غرامت ۸۳
بند دوم- التزام بيمه گر به پرداخت غرامت ۸۴
بند سوم- مسئوليت مدني ثالث ۸۴
گفتار دوم – قلمرو حق رجوع بيمه گر ۸۴
بند اول- از نقطه نظر انواع بيمه ها ۸۵
بند دوم- از نقطه نظر حدود حق رجوع ۸۷
مبحث ششم- آثار ايفاء نسبت به ثالث پرداخت كننده در قوانين تامين اجتماعي ۸۷
گفتار اول- مبناي حق رجوع سازمان تامين اجتماعي به مسئولان حادثه(محكوم عليه) ۸۸
بند اول- تئوري مسئوليت مدني ۸۸
بند دوم- تئوري قائم مقامي ۸۸
گفتار دوم- تعارض رجوع سازمان به كارفرما و توجيه آن ۸۹
گفتار سوم- شرايط قائم مقامي ۸۹
بند اول- خسارت ناشي از فعل ثالث باشد ۸۹
بند دوم- مسئول بودن ثالث ۹۱
بند سوم – پرداخت يا جبران خسارت ۹۱
گفتار چهارم- زمان رجوع ۹۲
مبحث هفتم – جانشيني و حق رجوع صندوقهاي تأمين خسارتهاي بدني و بيت المال ۹۳
گفتار اول – جانشيني و حق رجوع صندوقهاي تأمين خسارتهاي بدني ۹۳
گفتار دوم – جانشيني و حق رجوع بيت المال ۹۴
فصل دوم – نظريه عمومي جانشيني با پرداخت ۹۶
مبحث اول- مفهوم نظريه ۹۶
مبحث دوم – موارد تحقق جانشيني با پرداخت ۹۸
گفتار اول- در صورتي كه پرداخت كننده ملزم به پرداخت دين ديگري باشد ۹۸
بند اول – مفهوم ۹۸
بند دوم- مصاديق (قلمرو شمول) ۹۹
يك: تعهدات تضامني ۹۹
۱- تئوري نمايندگي ۹۹
۲- تئوري اداره مال غير ۱۰۰
۳- تئوري ضمان مسئولان تضامني از يكديگر ۱۰۰
دو: تضامن ناقص ۱۰۰
سه: تعهدات تجزيه ناپذير ۱۰۱
چهار: مسئوليت ناشي از فعل غير ۱۰۲
گفتار دوم- ذينفع بودن پرداخت كننده در تأديه دين ديگري ۱۰۲
مبحث سوم – شرايط جانشيني با پرداخت ۱۰۳
گفتار اول- لزوم پرداخت ۱۰۳
بند اول- مفهوم ۱۰۳
بند دوم- مبناي شرط ۱۰۴
بند سوم- استثناء ‌شرط پرداخت در قوانين ۱۰۵
بند چهارم- نحوه پرداخت ۱۰۶
گفتار دوم – شرايط پرداخت كننده يا عامل پرداخت ۱۰۶
بند اول) پرداخت كننده بايد شخصي غير از مديون اصلي باشد ۱۰۷
بند دوم) پرداخت بايد به نام و حساب پرداخت كننده باشد ۱۰۸
بند سوم) پرداخت كننده بايد مباشرتا يا توسط نماينده خود پرداخت كند ۱۰۸
بند چهارم) پرداخت كننده نبايد قصد تبرع داشته باشد ۱۰۹
مبحث چهارم- آثار جانشيني با پرداخت ۱۰۹
گفتار اول- آثار جانشيني نسبت به پرداخت كننده ۱۰۹
بند اول- انتقال طلب ۱۱۰
بند دوم) انتقال توابع طلب ۱۱۰
الف) انتقال اوصاف طلب ۱۱۰
ب)انتقال اوصاف دعوي ۱۱۱
ج)صلاحيت دادگاه ۱۱۱
بند سوم- استثنائات وارد بر اصل اثر انتقالي جانشيني ۱۱۱
الف) وقتي كه حقوق دائن جنبه شخصي دارد ۱۱۱
ب) وقتي كه پرداخت كننده خود نيز يكي از بدهكاران تضامني باشد ۱۱۲
ج) وقتي كه طلب با پرداخت كمتر ساقط شده باشد ۱۱۳
د) وقتي كه جانشين بخشي از طلب را پرداخته باشد ۱۱۴
گفتار دوم- آثار جانشيني نسبت به دريافت كننده ۱۱۴
بند اول) عدم اقدام عليه جانشين و همكاري با او در وصول طلبش ۱۱۵
بند دوم ) عدم ضمان دريافت كننده در مقابل جانشين نسبت   به عدم وجود طلب ۱۱۶
گفتار سوم- آثار جانشيني نسبت به مديون ۱۱۷
بند اول- قابليت استناد جانشيني پرداخت كننده در مقابل مديون ۱۱۷
بند دوم – قابليت استناد ايرادات و دفاعيات ۱۱۸
۱- ايرادات استنادي قبل از پرداخت موجود باشد ۱۱۸
۲- ايرادات نبايد جنبه شخصي داشته باشد ۱۱۸
بند سوم- اثر حكم عليه جانشين نسبت به مديون ۱۱۸
گفتار چهارم- آثار قائم مقامي نسبت به اشخاص ثالث ۱۱۹
نتيجه گيري ۱۲۰
پيشنهادات ۱۲۶
منابع و مآخذ ۱۲۷
چكيده انگليسي ۱۳۱

چكيده

مطابق اطلاق ماده ۲۶۷ ق.م.، اگر كسي دين، تعهد و محكوم به ديگري را بدون اذن او ادا كند، حق رجوع به او را ندارد. اما با استقراء در قوانين مختلف از جمله قانون اجراي احكام مدني، قانون ثبت، آئين نامه اجراي اسناد لازم الاجرا، قانون بيمه و تامين اجتماعي و . و سوابق فقهي و نيز رويه قضايي، اين نتيجه حاصل خواهد شد كه قسمت اخير ماده ۲۶۷ق.م. بيانگر چهره واقعي نظام حقوقي ايران نيست، بلكه در حقوق ايران نيز مانند اكثر كشورهاي ديگر، پرداخت كننده دين ديگري جز در فرضي كه قصد تبرع دارد، مي ­تواند به مديون رجوع كند؛ اگرچه مأذون از سوي مديون نباشد. اگر ثالث پرداخت كننده هيچ­گونه التزام يا نفعي در پرداخت نداشته و كاملاً بيگانه از دين باشد، اقدام به پرداخت نمايد، ظهور در قصد تبرع دارد، ولي وقتي در پرداخت شدن دين ذينفع بوده يا ناگزير از پرداخت باشد، اين ظهور فروغ خود را از دست مي دهد و حق رجوع به مديون اصلي بيشتر رخ مي نمايد. البته ماهيت حق رجوع در موارد اخير الذكر با ماهيت حق رجوع ثالث ماذون تفاوت دارد و بالطبع موجب آثار متفاوتي مي شود.

كليد واژگان:

واژگان اصلي: ايفاء، محكوم به، اجراي احكام، اجراي اسناد، ثالث ماذون، ثالث غير ماذون، تاديه دين ديگري، التزام در تاديه، نفع در تاديه، رجوع شخصي و قائم مقامي.

واژگان مرتبط: تعهدات تجزيه ناپذير، جانشيني با پرداخت، حق رجوع ، تضامن ناقص و كامل، دين مشترك، پرداخت،انتقال طلب، انتقال دعوي.

مقدمه

الف) طرح موضوع

ضرورت­هاي اجتماعي و قواعد اخلاقي اقتضاء مي­ كند اشخاص بتوانند ديون يكديگر را پرداخت كنند. حقوق نيز اين نياز اخلاقي و اجتماعي را به رسميت شناخته و آن را از اسباب سقوط تعهدات پذيرفته است و براي تحقق آن حتي اذن و رضاي دائن و مديون ضروري نيست و در هر حال اين پرداخت موجب سقوط دين مديون در مقابل دائن است. مواد ۲۶۷ و ۲۶۸ قانوني مدني ايران به اين مهم پرداخته است.

اما اين سوال مطرح مي گردد بعد از پرداخت دين از سوي ثالث او حق رجوع به مديون را دارد؟ اولين پاسخي كه به ذهن خطور ميكند اينست كه همان­گونه كه ضرورت­هاي اجتماعي و اخلاقي اقتضاء مي­ كند كه اشخاص بتوانند ديون يكديگر را ادا كنند، همين ضرورت­ها نيز ايجاب مي­ كند كه مديون بطور ناروا دارا نشود و عمل ثالث پرداخت كننده نامشروع و غير قابل جبران تلقي نشود. بنظر مي رسد براي تحقق اين مطلوب شايسته است پرداخت كننده دين ديگري، جز در صورت داشتن قصد تبرع، بتواند به مديون رجوع كند و اذن يا عدم اذن مديون در داشتن حق رجوع بي تاثير باشد، اما ظاهراً در ايران قانون مدني راه ديگري پيش گرفته و موضع مغاير با قواعد اخلاقي و اجتماعي اتخاذ كرده است؛ چون قسمت اخير ماده ۲۶۷ ق.م. رجوع تاديه كننده دين ديگري را فقط منوط به اذن مديون نموده است.

اجراي اين قسمت از ماده ۲۶۷ق.م. در بسياري از موارد به تبعات نامطلوب اخلاقي و اجتماعي منجر مي­شود: فروشنده بدون اينكه عوارض و ماليات ملك را بپردازد آن را مي­فروشد و خريدار ناآگاه، بعنوان مالك فعلي، طرف مطالبه ديون سابق ملك قرار مي­گيرد و ناچار مي­شود كه بدهي مالياتي ملك را كه در واقع دين فروشنده(مالك سابق) بوده، بپردازد يا مالك، مال مرهونه خود را مي­فروشد بدون اينكه در رهن بودن آنرا به خريدار اعلان كند و خريدار ناآگاه نيز جهت جلوگيري از فروش مال جهت استيفاء حقوق مرتهن ناچار به پرداخت طلب او، كه در واقع دين فروشنده (راهن) است، مي شود. در اين موارد و بسياري از موارد مشابه ديگر كه در عمل نيز بسيار مبتلي به مي باشد، آيا منصفانه و معقول است كه گفته شود، چون خريدار بدون اذن فرشنده (مديون) دين او را پرداخته است به حكم ماده ۲۶۷ ق.م. حق رجوع به او را نخواهد داشت؟ اين نتيجه غيراخلاقي را هيچ وجدان بيداري نمي پذيرد و لذا چنين رويكردي نسبت به اداي دين ديگري از يك قانون­گذار متشرع كه در سايه قواعد اخلاقي و فقهي چون قاعده احسان[۱] بسيار بعيد به نظر مي­رسد.

خوشبختانه در مرحله اجراي احكام و اسناد مقررات مربوطه؛ يعني قانون اجراي احكام مدني و آئين‌نامه اجراي مفاد اسناد رسمي لازم‌الاجراء و طرز رسيدگي به شكايت از عمليات اجرائي مصوب ۱۳۸۷/۶/۱۹ و قانون ثبت درباره ايفاء تعهد و محكوم به توسط غير مديون مواد متعددي پيش بيني كرده است و اصولا صرفنظر از وجود يا فقدان اذن قبلي پرداخت كننده، به او حق رجوع به محكوم عليه و متعهد داده شده است؛ لذا اين سوال مطرح مي شود كه آيا حكم موادي مانند مواد ۵۵، ۷۶ و ۸۲ قانون اجراي احكام مدني و مواد ۷ ، ۲۵ ، ۳۹ و ۱۰۰ آئين‌نامه اجراي مفاد اسناد رسمي لازم‌الاجراء و طرز رسيدگي به شكايت از عمليات اجرائي مصوب ۱۳۸۷/۶/۱۹، تبصره ۱ ماده ۳۴ مكرر احكام استثنائي هستند يا موافق قاعده مي باشند و آيا قابل تسري به ساير موارد هستند؟

آنچه در اين تحقيق به دنبال آن هستيم در اولويت اول اثبات اين امر است كه ،علي رغم آنچه مشهور است، اين موارد يك حكم استثنايي نيستند، بلكه با جمع بودن برخي شرايط كه از مناط و ملاك مواد مزبور بدست مي آيد، شخصي كه در مرحله اجراي سند يا حكم دين ديگري را پرداخت مي كند، ولو اينكه ماذون نباشد، با جمع بودن برخي شرايط حق رجوع به متعهد و محكوم عليه را دارد.

براي اينكه بتوانيم در عرصه اجراي اسناد و احكام نظريه پردازي نمائيم، ناچار شديم دامنه بحث خود را توسعه داده و به مطالعه بيشتر در كل نظام حقوقي ايران و استقرا در قوانين مختلف و رويه قضايي بپردازيم. از اين تلاش به دنبال اين نتيجه بوديم­كه قسمت اخير ماده ۲۶۷ق.م. با اين اطلاق چهره واقعي نظام حقوقي ايران و اراده واقعي قانون­گذار نيست و حكم مقرر در قسمت اخير ماده ۲۶۷ق.م. كه به عنوان قاعده مطرح شده در واقع استثنايي بيش نيست و در نظام حقوقي ايران تاديه كننده دين ديگري، جز در صورتي كه قصدتبرع دارد، مي­تواندبه مديون رجوع كند اگرچه مأذون از سوي مديون نباشد. اذن يا عدم اذن مديون در اصل حق رجوع بي تاثير است وصرفا درنوع رجوع يا دعوي(دعواي شخصي يا قائم مقامي) موثر است.

در اين مطالعه سئوالات متعدد ديگري به ذهن خطور ميكند كه البته برخي از آنها ناشي از ماهيت موضوع است، لكن برخي ديگر به جهت ابهام در قانونگذاري مي باشد، سوالاتي از قبيل:

مبنا و ماهيت قائم مقامي پيش بيني شده در مواد فوق الذكر چيست؟ آيا قائم مقامي با پرداخت از مصاديق قائم مقامي قراردادي است يا قانوني؟ اگر قراردادي باشد نقش قبول طلبكار چيست؟ فرق آن با انتقال طلب كه با توافق طلبكار و ثالث انجام مي گيرد، چيست؟ آيا طلبكار مي تواند از قبول پرداخت از سوي ثالث امتناع كند؟ آثار اين انتقال و قائم مقامي پرداخت كننده چيست؟ اگر متعهد له و محكوم له وثيقه داشته باشند، آيا پرداخت كننده قائم مقام مرتهن مي شود و وثيقه نيز در رهن او قرار مي گيرد ؟

آيا حق مراجعه به ميزان دين را دارد يا نسبت به فروعات دين كه ثالث متحمل شده نيز حق مراجعه وجود دارد؟ اگر پرداخت كننده محكوم به را به كمتر از آن صلح و پرداخت كند به چه ميزان حق مراجعه دارد؟ آيا مي تواند سودجويي كند يا فلسفه اين نوع پرداخت چيز ديگري است و بايد ميزان واقعي پرداخت ملاك قرار گيرد؟

اگر دين سابق پرداخت شده تلقي گردد خسارات تاخير قطع مي گردد يا ادامه مي يابد و در حق پرداخت كننده قابل محاسبه و وصول است؟

در پرداخت با اذن مديون ماهيت اذن چيست؟ آيا همان وكالت در پرداخت است؟ احكام و آثار آن چيست ؟ آيا طلب به ثالث پرداخت كننده منتقل مي شود ؟ آيا فروعات و لوازم و تضمينات طلب هم منتقل مي شود؟ اگر با توافق با طلبكار طلب به مبلغ كمتر از طلب پرداخت شود، آيا ثالث حق رجوع به ميزان تمام طلب را دارد؟

از مشكلات اين تحقيق فقدان منابع در دكترين است، به گونه اي كه به جرات مي توان ادعا كرد فقط در يك كتاب بيشتر از پنج صفحه به اين موضوع پرداخته شده است، آنهم در قالب تئوري قائم مقامي با پرداخت كه يك موضوع عام تري است. درسايركتابها بيشتر ازدوصفحه به اين موضوع پرداخته نشده است. فقدان تحليل هاي تئوريك در زمينه موضوع دشواري سازماندهي و تدوين اين رساله را دو چندان نمود.

مقررات قانوني در زمينه پرداخت محكوم به و تعهد توسط غير مديون نيز بسيار پراكنده مي باشند كه گردآوري همه آنها، جهت استخراج يك قاعده و تبيين احكام و آثار آن بسي مشكل بود.

در اين تحقيق سعي كرده ايم علي رغم تمام سختي ها و كاستي هاي فوق الذكر، در حد توان و بضاعت علمي ناچيز خود، به بررسي و تحليل مباحث فوق الذكر بپردازيم و النهايه قاعده عامي را استخراج و معرفي نمائيم و قاعده مزبور را با نظريه مشهور فقهاء اماميه و رويه قضايي و دكترين تطبيق دهيم. اميد است مقبول افتد.

ب) اهميت موضوع

در نگاه اول موضوع پرداخت محكوم به و تعهد توسط شخص غير مديون، اعم از ماذون يا غير ماذون، موضوعي متروك بنظر مي رسد. پژوهشگر جوان از خودش سوال مي كند مگر امروزه شخصي حاضر مي شود دين يا تعهد ديگري را پرداخت كند؟!! شايد به ندرت اين اتفاق بيفتد و ارزش تحقيق ندارد!!! لكن اين انديشه خام است و با كمي پختگي و فعاليت حرفه اي در زمينه مسائل قضايي اهميت بررسي موضوع نمود و بروز بيشتري مي يابد. فرض شود مالك ملكي بدون اينكه عوارض و ماليات ملك را بپردازد آن را مي­فروشد. خريدار ناآگاه، بعنوان متصرف و مالك، طرف مطالبه قرار مي­گيرد و ناچار مي­شود كه بدهي مالياتي ملك را كه در واقع دين فروشنده است، بپردازد يا مالك، مال مرهونه خود را مي­فروشد، بدون اينكه رهينه بودن را به خريدار اعلان كند. خريدار ناآگاه نيز جهت جلوگيري از


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۵۳:۲۲ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]

 

تحول در مفهوم توسل به زور و تهديد توسل به زور

استاد راهنما :

جناب آقاي دكتر عليرضا جهانگيري

استاد مشاور:

جناب آقاي دكتر عليرضا حسني

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

 

مقدمه

توسل به زور همواره در اسناد و مباحث مرتبط با حقوق بين­الملل همراه با اصل دفاع مشروع به­كار برده شده است. امروزه و پس از آثار زيان­باري كه دو جنگ خانمان سوز اول و دوم جهاني بر جاي گذاشت، دولت­ها منع توسل به زور را پايه و اساس روابط خود قرار داده­اند. اينك منع توسل به زور و تحريم جنگ تبديل به قاعده­اي عام گرديده است كه تخطي از آن بجز آ­ن­گونه كه منشور ملل متحد به عنوان يك استثنا آن­­را پذيرفته است، مذموم بوده و ممكن است با واكنشي عام مواجه گردد. اگر چه عدم توسل به زور بجز در مقام دفاع مشروع به عنوان يك حق ذاتي و در مقابل يك حمله مسلحانه در عمل و با استناد به مفاهيم جديدتري در عرصه بين­الملل و ناشي از تحولات اخير، متحول گرديده است. لكن ديوان بين­الملل دادگستري به مثابه والاترين و معتبرترين مرجع قضايي، به صراحت وقوع حمله­ي مسلحانه از سوي يك دولت را شرط اساسي توسل به حق قانوني دفاع مشروع بر شمرده است. يكي از اصول اساسي حقوق بين­الملل معاصر، تحريم جنگ و منع تهديد و توسل به­زور در روابط بين كشورهاست، اصلي كه در بند(۴) ماده (۲) منشور ملل متحد مورد تاكيد قرار گرفته است.

«كليه اعضاء در روابط بين ­المللي خود از تهديد به زور يا استعمال آن عليه تماميت ارضي يا استقلال سياسي هر كشوري يا از هر روش ديگري كه با اهداف ملل متحد مباينت داشته باشد، خودداري خواهند نمود[۱]».

اصل حاكم بر روابط بين كشورها در دوران گذشته همواره مبتني بر بكارگيري زور بوده است كه عامل مخرب روابط و در نتيجه ناقض حقوق­بين­الملل شناخته شده است.

به­رغم اين­كه حقوق ­بين­الملل توسل­به زور و يا جنگ را تحريم كرده است، در مواردي بكارگيري آن­را مشروع و قانوني شمرده است. مخاصمات پرتكرار مناسبات بين ­المللي، عليرغم وجود اين قاعده عام را مي­توان به عدم كارايي قاعده منع توسل به زور نيز تعبير كرد. پس بي­دليل نيست كه مخاصمات مسلحانه بين ­المللي، با وجود ممنوعيت توسل به زور، چارچوبي حقوقي به خود بگيرد و در نتيجه، جنگ مفهومي حقوقي پيدا كند.

چنا­ن­كه ملاحظه مي­شود منشور سازمان ملل به عنوان مهمترين سند بين ­المللي تنظيم كننده روابط بين كشورها توسل به­زور را در شرايط و چارچوب مشخصي مشروع دانسته است. لكن در سال­هاي اخير شاهد اتفاقاتي در نقاط مختلف دنيا بوده­ايم كه به عنوان نقض گسترده حقوق بشر بيان گرديد؛ عراق(۱۹۹۱-۱۹۹۰)، سومالي(۱۹۹۳-۱۹۹۲)، بوسني و هرزه­گوين(۱۹۹۴-۱۹۹۳)، رواندا(۱۹۹۴)، هاييتي (۱۹۹۵)، كوزوو(۱۹۹۸)، دارفور(۲۰۰۳) و اخيرا در ليبي.

امروزه و پس از پايان جنگ سرد، شوراي امنيت در عراق، كوزوو، افغانستان و اخيرا در ليبي_ گذشته از وقايعي كه در اين كشورها اتفاق افتاده است_ دست به اقداماتي با دلايل متفاوت زد، دلايلي كه به نظر مي­رسد مفاهيم جديدي _ علاوه بر آن­چه در اسناد بين ­المللي به­ويژه منشور ملل به عنوان مبناي قانوني و مشروع _ براي توسل به ­زور بوده است.

«مداخله­ي بشر­دوستانه[۲]»در كوزوو و به­كارگيري اين مفهوم به عنوان «مسئوليت حمايت[۳]» در ليبي و «مبارزه با تروريسم» حتي از طريق «حمله پيش­دستانه»[۴] در افغانستان و يا « دفاع پيشگيرانه[۵]» در عراق از جمله مفاهيمي هستند كه اقدام دسته­جمعي و كاربرد زور در لواي آن­ها بكار گرفته شده است. چنان­كه گفته شد منشور ملل متحد كشورها را علاوه بر اين­كه از كاربرد زور عليه تماميت ارضي و استقلال سياسي يكديگر منع كرده است، اين وضعيت شامل ممنوعيت تهديد همديگر نيز مي­شود. بنابراين در يك عنوان كلي مي­توان بيان داشت: كاربرد زور و نيز تهديد به كاربرد زور در روابط بين ­المللي از سوي دولت­ها عليه يكديگر، متضمن مسئوليت بين ­المللي براي دولت مرتكب است و اين عمل نقض قواعد بين ­المللي محسوب مي­شود.

اين پژوهش قصد دارد با بررسي مفهوم تهديد به­كارگيري زور و كاربرد زور در دوره­هاي مختلف تاريخي، اقدامات صورت گرفته در كشورهاي عراق، كوزوو، افغانستان و بخصوص ليبي را در ارتباط با منشور ملل متحد مورد واكاوي قرار دهد و ميزان انطباق آن تصميمات و اقدامات را با حقوق­بين­الملل و به خصوص منشور از هنگام تدوين تا دوره معاصر را بررسي نمايد. هم­چنين اين پژوهش مي­خواهد به پرسش­هاي اساسي­اي در موضوع كاربرد زور پاسخ دهد كه:

آيا مفهوم توسل به زور از هنگام تاسيس سازمان ملل و تصويب منشور، دچار تغيير و تحولاتي شده است؟ اگر پاسخ مثبت است اين تغييرات در چه حوزه ها و سطوحي بوده است؟ در صورت منفي بودن پاسخ، آيا اكنون نياز به ايجاد تغيير و تحول در منشور وجود دارد ؟

در بررسي سوابق، مطالب بسياري در خصوص كاربرد زور در روابط بين ­المللي از سوي كارشناسان و حقوق­دانان به رشته تحرير درآمده است. اين مطالب عموما پس از وقوع يك واقعه بين ­المللي نظير جنگ يا نقض حقوق بين­الملل و يا قاعده­اي آمره به نگارش درآمده­اند. مفاهيم اصلي در آن موضوع در چارچوب حقوق­بين­الملل مورد بررسي قرارگرفته و سعي شده است تا جوانب مختلف حقوقي و عرفي موضوع واكاوي گرديده و از لحاظ انطباق يا مغاير بودن با اسناد مهم بين ­المللي بررسي گردند. اگر بگوييم قريب به اتفاق اين نويسندگان در مقام حمايت يا مخالفت با واقعه­اي به ارائه ادله حقوقي يا ضوابط عرفي بين ­المللي پرداخته­اند، سخن به گزاف نرفته است. به همين دليل مي­توان ادعا كرد كه چنين قضاوت­هايي در شرايط نامناسب و تحت تاثير واقعه مذكور بوده ­اند. از اين­رو اعتقاد بر اين است كه موضوعات حقوقي بخصوص ضوابط بين ­المللي كه با حاكميت دولت­ها ارتباط بسياري دارد، نيازمند شرايط عادي و بررسي در وضعيت متعادل است. به همين منظور است كه اغلب نوشته­ها اگر چه سعي كرده­اند در چارچوب حقوقي به موضوع بپردازند و نتيجه ­گيري حقوقي داشته باشند و واقعه را به لحاظ حقوقي رد كنند، ولي در نهايت ناچار شده ­اند به لحاظ اخلاقي موضعي متفاوت گرفته و بر خلاف ديدگاه حقوقي كه مبناي رفتار بين ­المللي بايستي باشد، اقدامي را بپذيرند.

در بررسي نوشته­هاي در اين باب بايد گفت عمده­ي نوشته­ها در حوزه كاربرد زور، در قالب مقالاتي است كه در مجلات حقوقي به نگارش درآمده­اند. بخشي از اين نوشته­ها را مي­توان به شرح زير بيان نمود:

مسعود طارم­سري، بهرام مستقيمي و نسرين مصفا طي مقاله­اي با عنوان «كوشش دولت­ها براي منع به جنگ و تعريف تجاوز» كه زير نظر دكتر جمشيد ممتاز تهيه شده است[۶]، به جنگ قانوني و حق طبيعي دولت­ها در طي دوران­هاي مختلف مي­پردازند. اين پژوهش به تلاش­هايي اشاره مي­ كند كه دولت­ها براي ايجاد محدوديت در كاربرد زور در قراردادها و اسناد بين ­المللي انجام داده­اند.

پروفسور تاورنيه، در مطلبي به عنوان «مساله مشروعيت توسل به زور در عراق توسط ايالات متحده آمريكا» با تاكيد بر لزوم تفكيك بين «بهانه» و «علت» در اقدام به جنگ، به موضوع عراق مي ­پردازد و آن­را در چارچوب منشور ملل متحد بررسي مي­ كند[۷]. وي ماده (۵۱) منشور را تنها استثناي منع كاربرد زور مي­داند و با بررسي عنصر زمان در قضييه عراق، بحث «دفاع مشروع پيشگيرانه» را طرح مي­ كند و ضمن رد اقدام آمريكا، هرگونه تغيير در مفهوم توسل به زور را در حقوق بين­الملل رد مي­ كند. دكتر ضياء­الدين مدني در مقاله­ «تحول دفاع مشروع در حقوق و در عمل» با تاكيد بر اين­كه دفاع مشروع تنها استثناي بر منع كاربرد زور است، به بررسي مفهوم كاربرد زور و دفاع مشروع در دوره هاي مختلف تاريخي مي ­پردازد و سعي دارد تغييرات حادث شده بر اين مفهوم را در حقو­ق بين­الملل مورد بررسي قرار دهد. او با طرح موضوع واقعه­ي يازده سپتامبر به تاثير آن در اقدامات بعدي پرداخته و قصد دارد ميزان انطباق تعاريف و تحولات را در حقوق بين­الملل واكاوي نمايد.

دكتر جمشيد ممتاز در مقاله­ «مداخله بشردوستانه ناتو در كوزوو و اصل عدم توسل به زور[۸]» اقدام ناتو را در به­كارگيري زور عليه صربستان از منظر منشور ملل متحد بررسي كرده و آنرا با روح حاكم بر منشور ملل متحد مغاير مي­داند.

خانم شيما عرب اسدي دانشجوي دكتراي حقوق­بين­الملل در مقاله­اي كه در سايت ديپلماسي ايراني به چاپ رسيده است[۹]، با طرح دكترين مسووليت حمايت و بررسي ابعاد آن، موضوع كاربرد زور دسته جمعي عليه ليبي را مورد بررسي قرار داده است و وقوع جرم نسل كشي از سوي نيروهاي دولتي ليبي را باعث به­وجودآمدن بستر لازم براي واكنش بين ­المللي مي­داند. وي هم­چنين به مسووليت كشورها براي بعد از مداخله نظامي در چارچوب مسووليت حمايت اشاره مي­ كند كه بايستي از سوي جامعه جهاني اعمال گردد.

جي.اي­لينتر در مقاله­اي تحت عنوان «مداخله بشر دوستانه؛ مشروع سازي غير قانوني»(Intervention: Legistimising The Illegal Humanitarian) كه در سال ۲۰۰۵ در مجله مطالعات دفاعي (Defence Studies) به چاپ رسيده است به بررسي مفهوم مداخله بشردوستانه و مسووليت حمايت پرداخته است. او معتقد است كه مفهوم مداخله بشردوستانه و مسووليت حمايت برگرفته از مفهوم جنگ عادلانه بوده و در حقيقت در حقوق ­بين­الملل اصلي به عنوان مداخله بشردوستانه وجود نداشته و از همين رو مي­توان اين­گونه مداخلات را غير قانوني دانست. وي اعتقاد دارد به­رغم غيرقانوني بودن چنين مداخلاتي از منظر حقوق­بين­الملل، در بيشتر موارد از منظر اخلاقي مداخلات مشروعند. او در مقاله، سه دوره مختلف را در موضوع مداخلات بشر دوستانه بيان مي­ كند: ۱/ دوره پيش از منشور       ۲/ دوره بعد از منشور       ۳/ دوره بعد از جنگ سرد.

اليزابت ويلم شارست در كتاب«حقوق بين­الملل يا اصول بين­الملل در توسل به زور عليه دولت­ها در دفاع از خود» كه در اكتبر ۲۰۰۵ منتشر شده است به مباني حقوقي و عرفي كاربرد زور و دفاع مشروع مصرح در ماده ۵۱ منشور مي ­پردازد. او تاكيد مي­ كند كه « منشور ملل متحد منع استفاده از زور از سوي دولت­ها بجز استفاده شوراي امنيت براي حفظ صلح يا اعاده امنيت بين ­المللي و حق ذاتي يك دولت بصورت فردي و جمعي براي دفاع از خود كه در ماده ۵۱ اشاره شده است را به رسميت مي­شناسد».[۱۰]وي براي استفاده از زور در دفاع از خود به ذكر اصولي مي ­پردازد كه معتقد است اين اصول بيانيه­اي روشن از قوانين بين ­المللي با مباني ذاتي است كه همه آن­ها بايد با هم خوانده شوند. بنابراين تفاوت اساسي اين پژوهش با ساير مواردي كه به برخي از آن­ها اشاره شد دراين است كه تاكيد اساسي به منشور به عنوان سند حقوقي و معتبري كه پايه و اساس روابط بين كشورهاست خواهد شد و منازعات و حوادث بين ­المللي تنها از دريچه منشور مورد بررسي قرار خواهد گرفت. ضمن اين­كه موضوع تهديد توسل به زور آن­چنان­كه در بند(۴) ماده(۲) منشور در كنار توسل به زور استفاده شده است، مورد ارزيابي قرار خواهد گرفت. بر خلاف بررسي­هاي ديگر، اين پژوهش با بررسي اصلي­ترين مفاهيمي كه در كاربرد زور مورد استفاده قرارگرفته­اند، شامل؛ حمايت بشردوستانه، مبارزه با تروريسم و مسئوليت حمايت و بررسي انطباق آن­ها با منشور ملل متحد، ضمن اين­كه جهت­گيري روند بين ­المللي را در استفاده از زور بنماياند، تفاوت­ آن­را در عمل و در قوانين بطور آشكارا بين نمايد.

اين پژوهش پس از بررسي منابع مختلف قصد دارد به بررسي اين پرسش اساسي بپردازد كه :

آيا مفهوم توسل به زور و تهديد توسل به زور از هنگام تاسيس سازمان ملل تا كنون دچار تغيير و تحول شده است؟

در بررسي مفهوم كاربرد زور و تهديد به كاربرد زور، سوال­هاي ديگري پيش مي­آيد كه نيازمند پاسخي در خور و حقوقي است، به­ عنوان مثال:

آيا مداخله بشردوستانه، مبارزه با تروريسم، حمله­ي پيشگيرانه و مسووليت حمايت مفاهيم منطبق بر منشور ملل متحد براي استفاده قانوني از زور هستند؟

براي پاسخ­دهي به اين گونه سوالات مهم­ترين فرضيات اين گونه است:

فرضيه نخست: مفهوم تهديد يا توسل به ­زور از هنگام تاسيس سازمان­ملل تغيير و تحولي نداشته است.

فرضيه دوم: در حوزه عرف بين­الملل، تحولاتي در تهديد يا بكارگيري زور به ­وقوع پيوسته است.

فرضيه سوم: استفاده از مفاهيمي همچون مبارزه با تروريسم، دفاع­پيشدستانه، حمايت بشردوستانه براي بكارگيري زور بر خلاف حقوق بين­الملل و مغاير با منشور است.

مهم­ترين اهداف و كاربردهاي اين پژوهش مشتمل است بر:

/ بررسي تغيير و تحولات حقوق­بين­الملل در حوزه مفهوم كاربرد زور.

/ كمك به توسعه و تعميق قانون­مندي در روابط بين ­المللي.

/ توجه به منشور و مجموعه قوانين بين ­المللي به عنوان پايه اصلي رفتارهاي فردي كشورها و رفتارهاي جمعي.

/ بررسي تحولات حقوق بين­الملل.

/ فراهم آوردن تصويري گويا و شفاف بر اساس قوانين بين ­المللي از آن­چه كه توسط قدرت­هاي بزرگ به اجرا درآمده است.

نوع پژوهش در موضوع مورد تحقيق، جنبه نظري و تئوريك دارد. به اين صورت كه با ارائه و بررسي نظرات و تجزيه و تحليل وقايع بين ­المللي، تلاش مي­شود به سوال اصلي پژوهش پاسخ داده شود. وقايع بين ­المللي و نظرات و ديدگاه­هاي انديشمندان، علماي حقوق بين­الملل و آراء و رويه­هاي ديوان بين ­المللي دادگستري مورد بررسي و تدقيق قرار مي­گيرد، بنابراين روش پژوهش ما، مطالعه كتابخانه­اي است.

در بحث ساختاري ، تحقيق حاضر علاوه بر مقدمه مشتمل بر دوبخش است.

بخش نخست تحت عنوان كليات شامل دو فصل مي باشد. فصل اول اين بخش به تاريخچه بحث توسل به زور مي ­پردازد. در فصل دوم از بخش نخست، مفهوم تهديد توسل به زور و كاربرد آن مد نظر قرار گرفته است.

در بخش دوم تحقيق تحولات مفهوم تهديد توسل به زور و كاربرد آن مورد بررسي قرار گرفته است. اين بخش مشتمل بر دو فصل است. فصل اول، مفهوم تهديد توسل به زور وكاربرد آن در قالب دفاع پيشگيرانه و پيشدستانه بررسي شده است. فصل دوم بخش دوم را به تهديد توسل به زور و كاربرد آن در قالب حمايت بشر دوستانه و مسئوليت حمايت را مورد ارزيابي قرار مي­دهد.

پايان تحقيق به نتيجه گيري كلي از مباحث و بررسي صورت گرفته اختصاص دارد و سعي بر اين است كه پاسخ شفاف، حقوقي و مشخصي به سوالات تحقيق ارائه گردد.

[۱] – منشور ملل متحد.

[۲].Humanitarian Intervention .

[۳]. Responsibility To Protect.

[۴]. Preemtive Attack.

[۵]. Preventive Defence .


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۹:۵۱:۵۴ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ][ ۳۴۸ ][ ۳۴۹ ][ ۳۵۰ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی