مقالات
دانلود مقالات

ر ادامه مطلب مي توانيد تكه هايي از ابتداي اين پايان نامه را بخوانيد

 

دانشگاه آزاد اسلامي

واحد دامغان

دانشكده كشاورزي

پايان نامه جهت دريافت درجه كارشناسي ارشد در رشته مهندسي كشاورزي (M.S.c)

گرايش علوم و صنايع غذايي

عنوان

بررسي اثر عصاره آويشن برخواص فيزيكوشيميايي، مكانيكي

و ضد ميكروبي فيلم خوراكي نشاسته ساگو

استاد راهنما

دكتر عبدالرضا محمدي نافچي

استاد مشاور

دكتر حبيب الله ميرزائي

 
تكه هايي از متن به عنوان نمونه :

فهرست مطالب
صفحه عنوان
۱ چكيده
فصل اول: مقدمه
۳ ۱-۱- مقدمه
۴ ۱-۲- اهداف  
۴ ۱-۲-۱- هدف اصلي 
۴ ۱-۲-۲- هدف اختصاصي 
۴ ۱-۳- پرسش اصلي تحقيق 
۵ ۱-۴- نمودار تحقيق
فصل دوم: مروري بر منابع
۷ ۲-۱- بسته­بندي
۷ ۲-۲- پليمر و بيوپليمر 
۷ ۲-۲-۱- مزيت بيوپليمرها
۸ ۲-۲-۲- خصوصيات بيوپليمرها
۸ ۲-۲-۲-۱- بازدارندگي در برابر گازها
۹ ۲-۲-۲-۲- بازدارندگي نسبت به بخار آب  
۹ ۲-۲-۳- بكارگيري بيوپليمرها در بسته بندي 
۱۰ ۲-۲-۴- روش هاي توليد بسته بنديهاي زيستي (بيوپليمري)
۱۰ ۲-۳- پوششها و فيلمهاي خوراكي 
۱۱ ۲-۳-۱- تاريخچه استفاده از پوشش­هاي خوراكي 
۱۲ ۲-۳-۲- مواد به كار رفته در پوششها و فيلمهاي خوراكي 
۱۲ ۲-۳-۲-۱- پوششها و فيلمهاي بر پايه پليساكاريد 
۱۲ ۲-۳-۲-۲- پوششها و فيلمهاي بر پايه كيتوزان 
۱۳ ۲-۳-۲-۳- پوششها و فيلمهاي بر پايه سلولز 
۱۳ ۲-۳-۲-۴- پوششها و فيلمهاي بر پايه آلژينات  
۱۳ ۲-۳-۲-۵- پوششها و فيلمهاي بر پايه پكتين 
۱۴ ۲-۳-۲-۶- پوششها و فيلمهاي بر پايه كاراگينان 
۱۴ ۲-۳-۲-۷- پوششها و فيلمهاي بر پايه نشاسته
۱۵ ۲-۳-۲-۸- پوششها و فيلمهاي بر پايه دكسترينها
۱۵ ۲-۳-۲-۹- پوششها و فيلمهاي بر صمغهاي ميكروبي 
۱۵ ۲-۳-۲-۱۰- پوششها و فيلمهاي بر پايه پروتئين 
۱۶ ۲-۳-۲-۱۱- پوششها و فيلمهاي بر پايه زئين 
۱۶ ۲-۳-۲-۱۲- پوششها و فيلمهاي بر پايه گلوتن 
۱۷ ۲-۳-۲-۱۳- پوششها و فيلمهاي بر پايه كازئين 
۱۷ ۲-۳-۲-۱۴- پوششها و فيلم هاي بر پايه پروتئينهاي آب پنير
۱۷ ۲-۳-۲-۱۵- پوششها و فيلمهاي بر پايه ژلاتين 
۱۸ ۲-۳-۲-۱۶- پوششها و فيلمهاي بر پايه كلاژن 
۱۸ ۲-۳-۲-۱۶- پوششها و فيلمهاي بر پايه پروتئين سويا
۱۹ ۲-۳-۲-۱۷- پوششها و فيلمهاي بر پايه چربي 
۲۰ ۲-۳-۲-۱۸- فيلمهاي مركب  
۲۱ ۲-۳-۳- روش تهيه فيلمهاي خوراكي 
۲۱ ۲-۳-۴- خصوصيات فيلم هاي خوراكي 
۲۱ ۲-۳-۴-۱- خصوصيات مكانيكي 
۲۳ ارزيابي خواص مكانيكي فيلمهاي خوراكي 
۲۵ ۲-۳-۴-۲- خصوصيات ارگانو ليپتيك  
۲۵ ۲-۳-۴-۳- حلاليت در آب و چربي 
۲۵ ۲-۳-۴-۴- نفوذپذيري 
۲۹ ۲- ۳-۵- افزودنيهاي فيلمهاي خوراكي 
۳۰ ۲– ۳ -۶- مزايا و كاربرد فيلمها و پوششهاي خوراكي 
۳۲ ۲– ۳ –۷- معايب پوششهاي خوراكي 
۳۳ ۲-۳-۸- پوششها وبسته بندي­هاي جديد 
۳۴ ۲-۳-۸-۱- بسته بندي فعال 
۳۴ ۲-۳-۸-۲- بسته بندي ضدميكروبي 
۳۵ ۲-۳-۸-۳- مزاياي استفاده از بسته بنديهاي ضدميكروبي 
۳۵ ۲-۳-۸-۴- معايب استفاده از بسته بندي­هاي ضدميكروبي 
۳۶ ۲-۳-۸-۵- كاربرد مواد ضدميكروبي در فيلم­هاي خوراكي 
۳۸ ۲-۳-۸-۶- مكانيسم عمل اسانس­ها و عصاره­ها در جلوگيري از رشد ميكرو ارگانيسمها
۳۹ ۲– ۴- ميكروارگانيسم­هاي مورد بررسي 
۳۹ ۲-۴-۱- اشرشيا كلي 
۴۱ ۲-۴-۲- استافيلوكوكوس اورئوس  
۴۲ ۲-۵- پژوهشهاي انجام شده روي ساگو و نشاسته آن 
۴۲ ۲-۵-۱- گياه شناسي ساگو 
۴۳ ۲-۵-۲- منشا و پراكنش جغرافيايي ساگو 
۴۳ ۲-۵-۳- نشاسته در پالم ساگو 
۴۴ ۲-۵-۴- اجزاء غير نشاستهاي در مغز ساگو 
۴۵ ۲-۵-۵- خواص عملكردي و فيزكوشيميايي نشاسته ساگو 
۴۸ ۲-۵-۶-كيفيت نشاسته ساگو 
۴۹ ۲-۶- پژوهشهاي انجام شده روي عصاره آويشن 
۴۹ ۲-۶-۱- تاريخچه آويشن 
۵۰ ۲-۶-۲- مشخصات گياهشناسي و رده بندي آن 
۵۱ ۲-۶-۳- مواد مؤثره
۵۲ ۲-۶-۴- محلهاي بيوسنتز و تجمع اسانس ومونوترين ها
۵۴ ۲-۷- پژوهشهاي انجام شده روي تاثير پلاستيسايزر
۵۹ ۲-۸- پژوهشهاي انجام شده روي خواص فيزيكوشيميايي 
۶۲ ۲-۹- پژوهشهاي انجام شده روي خواص مكانيكي 
۶۵ ۲-۱۰- پژوهشهاي انجام شده روي خواص ضد ميكروبي 
فصل سوم: مواد و روشها
۷۰ ۳-۲- روشها
۷۰ ۳-۲-۱- تهيه عصاره
۷۰ ۳-۲-۲- تهيه فيلم­هاي خوراكي حاوي عصاره و شاهد 
۷۱ ۳-۲-۳- باكتريهاي مورد استفاده و روش نگهداري آنها
۷۱ ۳-۲-۴- تهيه سوسپانسيون ميكروبي ۵/۰ مكفارلند 
۷۱ ۳-۲-۵- بررسي اثر ضدميكروبي فيلمها
۷۲ ۳-۲-۶- اندازه گيري ضخامت فيلمها
۷۳ ۳-۲-۷- اندازه گيري ميزان نفوذپذيري به بخارآب  
۷۴ ۳-۲-۸- اندازه گيري ظرفيت جذب آب    WAC 
۷۴ ۳-۲-۹- اندازه گيري ميزان حلاليت در آب  
۷۵ ۳-۲-۱۰- تعيين رنگ فيلمها
۷۵ ۳-۲-۱۱- اندازه گيري نفوذپذيري به اكسيژن 
۷۵ ۳-۲-۱۲- تعيين آزمون طيف نورسنج (درصد عبور و جذب نور مرئي )
۷۵ ۳-۲-۱۳- بررسي طيفهاي FTIR 
۷۵ ۳-۲-۱۴- ويژگيهاي مكانيكي 
۷۶ ۳-۲-۱۴-۱-مقاومت كششي(TS)
۷۷ ۳-۲-۱۴-۲- ازدياد طول(EL)
۷۷ ۳-۲-۱۴-۳- مدول الاستيكي (EM)
۷۸ ۳-۲-۱۵- تجزيه وتحليل آماري 
فصل چهارم: نتايج و بحث  
۸۰ ۴-۱- تشكيل فيلم­هاي خوراكي
۸۰ ۴-۲- خواص ضدميكروبي فيلم­هاي خوراكي
۸۲ ۴-۲-۱- تاثير فيلم نشاسته ساگو حاوي عصاره­متانولي آويشن بر استافيلوكوكوس اورئوس
۸۴ ۴-۲-۲- تاثير فيلم نشاسته حاوي عصاره متانولي آويشن بر اشرشياكلي 
۸۴ ۴-۳- نفوذپذيري فيلمها نسبت به بخارآب  
۸۶ ۴-۴- ميزان ظرفيت جذب آب  
۸۷ ۴-۵- ميزان حلاليت درآب  
۸۸ ۴-۶- نتايج رنگ فيلمها
۹۰ ۴-۷- نفوذپذيري نسبت به اكسيژن 
۹۱ ۴-۸- نتايج آزمون طيف نورسنج(درصد عبور و جذب نور مرئي)
۹۲ ۴-۹- بررسي طيفهاي FTIR 
۹۳ ۴-۱۰- ميزان مقاومت كششي، درصد ازدياد طول و مدولا لاستيكي 
۹۳ ۴-۱۰-۱- مقاومت كششي 
۹۴ ۴-۱۰-۲- درصد ازدياد طول 
۹۵ ۴-۱۰-۳- مدول الاستيكي 
 فصل پنجم: نتيجه گيري و پيشنهادات  
۹۸ ۵-۱- نتيجه ­گيري
۱۰۰ ۵-۲- پيشنهادات  
۱۰۱ منابع و مآخذ 
۱۱۹ چكيده انگليسي

چكيده
امروزه تمايل به استفاده از بسته­بندي­هاي زيست تخريب پذير شامل پوشش­­ها و فيلم­هاي خوراكي به دليل عاري بودن از مواد شيميايي سنتزي و عدم ايجاد آلودگي­هاي زيست محيطي، در صنعت روز به روز در حال افزايش است. در اين راستا به كارگيري تركيبات ضد ميكروبي طبيعي نظير انواع عصاره­هاي گياهي مي تواند كارايي اين نوع بسته­بندي را تا حد زيادي بهبود بخشد. هدف ازانجام اين تحقيق، بررسي اثر عصاره آويشن برخصوصيات فيزيكوشيميايي، مكانيكي و ضدميكروبي فيلم خوراكي نشاسته ساگو مي­باشد. در اين تحقيق فيلم­هاي خوراكي نشاسته ساگو حاوي عصاره آويشن در چهار سطح غلظت توليد شدند. از گليسرول وسوربيتول به عنوان پلاستي­سايزر استفاده شد و فيلم­ها تحت شرايط كنترل­شده به روش كاستينگ تهيه گرديد. آزمون­هاي فيزيكو­شيميايي (ميزان جذب آب (WAC)، نفوذ­پذيري نسبت به بخار آب (WVP)، نفوذپذيري به اكسيژن، حلاليت در آب، رنگ،UV-visible وFTIR) و خواص مكانيكي (قدرت كشش، ازدياد طول و مدول الاستيكي) مورد بررسي قرار گرفت. اثر غلظت عصاره آبي و متانولي استخراج شده از آويشن بر خواص ضد­ميكروبي فيلم­هاي نشاسته ساگو نيز به روش انتشار بر سطح آگار در برابر اشرشياكلي و استافيلوكوكوس اندازه ­گيري گرديد. نتايج نشان داد كه افزودن عصاره آبي، باعث افزايش جذب آب و نفوذپذيري نسبت به بخار آب و اكسيژن به طور معني­دار كاهش ((p<0.05، اما تاثير معني­داريp>0.05)) روي حلاليت نداشته است.در بررسي طيف­هاي FTIRنتايج نشان داد با تغيير غلظت عصاره آبي واكنش شيميايي جديدي بوجود نيامده است.
آزمون رنگ­سنجي، نشان داد كه افزايش عصاره آويشن، تاثيرمعني­دار(p>0.05) در رنگ سفيد نداشته ­است همچنين شاخص قرمزي،زردي،خلوص و ته رنگ در مقايسه با نمونه كنترل به طور معني­دار(p<0.05) كاهش يافته­است. ازدياد طول به طور معني­داري p<0.05)) افزايش، مدول الاستيكي ومقاومت­كششي كاهش پيدا كرد. نتايج آزمون طيف نورسنج نشان داد كه عبور نور فرابنفش با افزايش غلظت عصاره آبي آويشن افزايش و با افزايش غلظت عصاره ميزان جذب نور كاهش مي­يابد. نتايج ميكروبي بيانگر اين است­كه درصد عصاره آبي در محدوده مورد مطالعه اثر معني­داري نشان نداد، در حالي­كه عصاره متانولي خواص ضد ميكروبي در برابر اشرشياكلي و استافيلوكوكوس ارئوس از خود نشان مي­دهد.
كليدواژه: فيلم نشاسته ساگو، فيزيكوشيميايي، عصاره اويشن، ضد ميكروبي، خواص مكانيكي
۱-۱- مقدمه
در وضعيت كنوني دنيا، توليد و توزيع مواد غذايي نه تنها از جنبه اقتصادي بلكه از جنبه سياسي اهميت فراوان پيدا كرده­است، چون از طرفي معمولاً كشورهاي توليد­كننده، مواد غذايي را به عنوان سلاحي عليه ملتهاي نيازمند استفاده مي­ كنند و از طرف ديگر اقتدار نظام­ها از نظر موقعيت به صورت عمده بر موفقيت آنها در رابطه با كشاورزي و توليد مواد غذايي مورد نيازشان بستگي دارد. به هر صورت نگهداري مواد غذايي به اندازه توليد آنها اهميت دارد واگر بدين مهم دقت نشود چه بسا تمامي هويت يك برنامه توسعه كشاورزي بي­اهميت و بي­ارزش شود. نگهداري موادغذايي مجموعه پيچيده­اي از تازگي، خصوصيات غذايي و زمان تحولات بيولوژيكي را در بر مي­گيرد (صداقت،۱۳۸۴).به منظور جلوگيري از ضايعات، نگهداري وعرضه و بسته­بندي نمودن مناسب مواد غذايي اهميت بسزايي دارد. از ويژگي­هاي مطلوب براي هر بسته­بندي، بازيافت آسان آن و ايجاد كمترين خسارت به محيط زيست است.هر ساله بالغ بر چند ميليون تن ضايعات پلاستيكي از جمله كيسه­ها، پاكت هاي پلاستيكي و مواد بسته بندي وارد محيط زيست گرديده و به علت عدم بازگشت به چرخه زيست محيطي باعث ايجاد مشكلات فراوان براي محيط زيست مي­شوند. توليد فيلم­هاي تجزيه­پذير طبيعي و جايگزين نمودن آنها به جاي پلاستيك­هاي سنتزي راه حلي براي به حداقل رساندن آثار نامطلوب و زيان­آور زباله­هاي حاصل از مواد سنتزي است (دارائي و همكاران، ۱۳۸۸).
امروزه با توسعه صنايع غذايي و افزايش نياز به مواد بسته بندي مناسب، تهيه فيلم هاي خوراكي براي حفظ مواد غذايي بسيار مورد توجه مي باشند زيرا اين فيلم­ها از طريق محدود كردن نفوذ گازهاي اكسيژن و دي اكسيد كربن (به ويژه در مورد ميوه­ها و سبزي­ها) و كاهش مهاجرت رطوبت (در مورد غذاهاي خشك و نيمه خشك)، كيفيت محصولات غذايي را حفظ مي كنند، پايداري و ماندگاري آن­ها را افزايش مي­ دهند و در كنترل آلودگي و رشد ميكروبي و حفظ خاصيت چشايي بسيار مهم هستند (Robertson, 2006; Druchta &Johnston, 1997; Fishman, 1997). فيلم هاي خوراكي لايه نازكي از مواد طبيعي هستند كه سطح مواد غذايي را در بر مي گيرند، بصورت محافظ عمل مي­ كنند و از بروز تغييرات نامطلوب در عطر و طعم، بافت و خواص ظاهري مواد غذايي جلوگيري مي كنند (Turhan & Sahbas, 2003).اهميت اقتصادي اين فيلم­ها در اين است كه صنعت­گران را قادر مي سازد كه ضايعات كارخانه­هاي صنعتي را به فرآورده­هاي قابل استفاده و با ارزش افزوده بالا تبديل نمايد (صادق زاده وهمكاران، ۱۳۸۴). توليد فيلم­هاي تجزيه­پذيرعلاوه بر رفع مشكلات زيست محيطي باعث تسهيل شرايط نگهداري،كاهش هزينه­ها،افزايش زمان ماندگاري، كاهش شدت فرآيندهاي حرارتي درتوليد فرآورده­هاي غذايي و در نتيجه كاهش صدمات واز بين رفتن مواد مغذي آنها و در نهايت ارتقاء سطح ايمني و سلامت مصرف كنندگان مي­شود (آخوندزاده و همكاران، ۱۳۸۴).
به دليل اينكه فيلم­ها و پوشش­هاي خوراكي نوعي بسته­بندي هستند و جزئي از تركيبات مواد غذايي محسوب مي شوند بايد از نظر خوراكي ايمن و مطمئن باشند، بدون طعم و عاري از مواد سمي بوده و ويژگي­هاي مكانيكي لازم براي حمل و نقل فرآورده­هاي غذايي را داشته باشند (Krochta & Mulder-Johnston, 1997; Fishman,1997). اگر چه تاكنون امكان جايگزيني كامل مواد پلاستيكي با بيوپليمرها و مواد بسته­بندي زيست­تجزيه­پذير وجود نداشته اما استفاده از آنها به تنهايي و يا به صورت تركيبي با مواد پلاستيكي، كه باعث افزايش تخريب­پذيري پلاستيك نيز مي شود، دغدغه­هاي مربوط

امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۲:۵۶:۴۸ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 8
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی