مقالات
دانلود مقالات

 

عنوان :

پراكنش وتنوع قارچMacrophomina phaseolina (Tassi) Goid با بهره گرفتن از كلرات پتاسيم در استان مازندران

استاد راهنما :

دكتر سياوش رعيت پناه

اساتيد مشاور :

دكتر علي­رضا دليلي

دكتر عبد­الرضا فروتن

تكه هايي از متن به عنوان نمونه :
فهرست مطالب
عنوان                                                                                                           صفحه
چكيده . ۱
فصل اول : مقدمه
۱- ۱- تاريخچه و گياه شناسي سويا ۳
۱-۲- بيماري هاي سويا.    6
1-2-1-پوسيدگي ذغالي(Soybean Charcoal Rot). 6
1-2-2- بيماري پوسيدگي فيتوفترايي سويا (phytophtora rot of soybean) 8
1-2-3- بيماري مرگ گياهچه (Rhizoctonia solani ) 9
1-2-4-بيماري ناشي از نماتدها در سويا ۱۱
۱-۳- اهداف تحقيق ۱۲
فصل دوم : مروري بر منابع
۲-۱- بيماري پوسيدگي ذغالي ۱۴
۲-۲- ميزبان­هاي مهم قارچ(M. phaseolina) در ايران. ۱۴
۲-۳- پراكنش جغرافيايي قارچ عامل پوسيدگي ذغالي(M. phaseolina)
در ايران و جهان ۱۸
۲-۴- زيست شناسي قارچ عامل بيماري. ۲۰
۲-۵- Macrophomina phaseolina. 24
2-6- ريخت شناسي قارچ M. phaseolina26
2-7- چرخه زندگي M. phaseolina 29
2-8- نشانه­ها و زمان ظهور بيماري پوسيدگي ذغالي در مزارع سويا ۳۰
۲-۹- گروه­بندي قارچ M. phaseolina با بهره گرفتن از محيط كلرات پتاسيم ۳۴
۲-۱۰- عوامل موثر در زنده ماندن اسكلروت در خاك. ۳۵
۲-۱۱- اهميت و خسارت بيماري ۳۷
۲-۱۲- مديريت كنترل بيماري. ۳۸
۲-۱۲-۱- آبياري و تأمين رطوبت مناسب خاك در ماه­هاي خشك ۳۸
۲-۱۲-۲- آلودگي بذر به قارچ عامل بيماري . ۳۸
۲-۱۲-۳- تناوب زراعي. ۳۹
۲-۱۲-۴- تأثير عمليات شخم­زني در تراكم جمعيت قارچ M. phaseolina در خاك. ۴۰
۲-۱۲-۵- حذف اندام­هاي آلوده محصول بعد از برداشت ۴۰
فصل سوم : مواد و روش­ها
۳-۱- نمونه برداري، جداسازي و خالص سازي قارچ عامل بيماري. ۴۲
۳-۱-۱- نمونه برداري. ۴۲
۳-۱-۲- جدا سازي و خالص سازي قارچ عامل بيماري. ۴۳
۳-۲- گروه­بندي جدايه­هاي قارچ M. phaseolina از مناطق مختلف مازندران با استفاده
از محيط كشت اختصاصي كلرات پتاسيم ۴۴
۳-۳- تعيين درصد آلودگي مزارع سويا به پوسيدگي ذغالي ۴۶
۳-۴- تعيين جمعيت اسكلروت­هاي قارچ در خاك. ۴۷
3-5- تعيين درصد آلودگي بذر. ۴۹
۳-۶- ارزيابي بيماري پوسيدگي ذغالي در مراحل مختلف رشدي گياه سويا ۵۰
۳-۷- اندازه ­گيري وزن صد دانه. ۵۲
۳-۸- تعيين دماي كمينه، بهينه و بيشينه­ي سرعت رشد پرگنه­هاي قارچ. ۵۲
فصل چهارم : نتايج
۴-۱- جدايه­هاي قارچ عامل بيماري ۵۵
۴-۲- علائم بيماري پوسيدگي زغالي ناشي از قارچ M. phaseolina 56
4-3- مشخصات قارچ عامل بيماري(M. phaseolina). 61
4-4- پراكنش قارچ عامل بيماري در استان مازندران. ۶۳
۴-۵- گروه­بندي جدايه­هاي قارچ M. phaseolina در محيط كلرات پتاسيم ۶۴
۴-۶- جمعيت اسكلروت­هاي قارچ عامل بيماري در خاك. ۷۰
۴-۷- درصد آلودگي مزارع سويا به بيماري پوسيدگي ذغالي ۷۴
۴-۸- درصد آلودگي بذر ۷۵
۴-۹- تعيين دماي كمينه، بهينه، بيشينه­ي سرعت رشد پرگنه­هاي قارچ. ۷۸
فصل پنجم : بحث و بررسي ۷۹
پيشنهاد ۸۳
فصل ششم : منابع. ۸۴
چكيده انگليسي ۹۷
چكيده:
پوسيدگي ذغالي سويا ناشي از (Tassi) Goid Macrophomina phaseolina يكي از بيماري­هاي مهم سويا در ايران وجهان به شمار مي­رود. قارچ عامل بيماري، خاكزاد و بذر­زاد بوده كه موجب خسارت كمي و كيفي محصول مي­گردد. بنابراين شناسايي، گسترش و كنترل بيماري از اهميت فراواني در ايران برخوردار است. براي كنترل شيميايي اين بيماري به علت خاكزي بودن، محدوديت­هايي مثل مشكلات زيست محيطي و اقتصادي در استفاده از سموم وجود دارد. تعيين ميزان آلودگي خاك به قارچ عامل بيماري براي مديريت كنترل آن از اهميت زيادي برخوردار است. در اين بررسي تعداد اسكلروت­هاي موجود در خاك مزارع مختلف، درصد آلودگي مزارع به بيماري، تعيين نقشه پراكنش بيماري در استان مازندران، ميزان آلودگي بذر، گروه­بندي جدايه­هاي قارچ M. phaseolina براساس محيط كلرات پتاسيم، تعيين دماي كمينه، بهينه و بيشينه رشد قارچ عامل بيماري در آزمايشگاه و تأثير شرايط خاك در باقي ماندن ميزان اسكلروت در خاك بررسي گرديد. در اين بررسي تعداد اسكلروت­ها در خاك حداكثر با ميانگين ۵/۲۷ عدد در خاك­هايي با بافت سبك در شمال استان مازندران و حداقل با ميانگين ۶/۱۴ عدد در هر گرم خاك در جنوب مازندران با خاك­هايي با بافت سنگين تعيين گرديد. بيشترين درصد آلودگي مزارع سويا به بيماري پوسيدگي ذغالي در شمال استان مازندران با ۲۸ درصد و كم­ترين آن در جنوب استان مازندران با ۵/۸ درصد تعيين گرديد. با بهره گرفتن از محيط كلرات پتاسيم جدايه­هاي قارچ M. phaseolina داراي سه شكل نرمال، پرمانند و با رشد محدود بودند. دماي كمينه، بهينه و بيشينه رشد قارچ به ترتيب ۱۰، ۳۵ و ۴۰ درجه سانتي گراد تعييين گرديد.
كلمات كليدي: سويا، پوسيدگي ذغالي، اسكلروت، درصد آلودگي، رشد كلني
۱- ۱- تاريخچه و گياه شناسي سويا:
اين گياه در فارسي با نام­هاي متفاوتي از جمله، سوژا، سويا، لوبيا روغني، لوبيا چيني، نخود فرنگي چيني ولوبيا منچوري مشهور است. نام آن علمي Glycine max (L) و از تيره نخود (Fabaceae) مي باشد كه آن را به انگليسي soybean مي­نامند. سويا گياهي است كه در بهار بعنوان كشت اول و در تابستان بعنوان كشت دوم كاشته مي شود . سويا داراي ريشه اصلي عميقي بوده كه مي تواند تا ۱۵۰ سانتي متري خاك نيز نفوذ نمايد. در سويا علاوه بر ريشه اصلي، ريشه فرعي به صورت حجمي نيز وجود دارد كه در صورت مساعد بودن شرايط و وجود باكتري هاي همزيست سويا ، ازت موجود در هوا را، در گره­هاي ريشه سويا تثبيت مي نمايد . سويا گياهي روزكوتاه است. رنگ گلهاي آن متنوع مي باشد سفيد ، بنفش(از جمله صورتي) و گل آذين آن، خوشه اي و دانه­هاي آن كليوي يا گرد مي باشند. سويا در دماي ۸ تا ۱۰ درجه ي سانتي­گراد جوانه مي زند، گياهي است خودگشن و ميزان دگر گشني در آن كمتر از ۵ درصد گزارش شده است . لذا مي توان از بذور برداشت شده براي كشت سال هاي بعد استفاده كرد. گلدهي در سويا با روزهاي كوتاه تحريك مي شود . وزن هزار دانه در سويا بين ۸۰ تا ۴۵۰ گرم متغير است. اما در ارقام زراعي متداول وزن هزار دانه، بين۱۲۰ تا ۲۳۰ گرم مي باشد. دانه كه بازده اقتصادي سويا است حدود ۴۷ درصد وزن اصلي گياه را درزمان رسيدن تشكيل مي دهد. اين گياه براي اولين بار در دشتهاي شمال چين در قرن يازدهم قبل از ميلاد كشت مي شد و بيش از ۳۰۰۰ سال قدمت دارد. طي چندين هزار سال سويا در شرق آسيا جهت تغذيه و بعنوان داروي تعدادي از بيماريهاي انسان و همچنين تغذيه دام به كار مي رفت. امروزه حدود ۳۰ درصد روغن گياهي در دنيا، از سويا بدست مي­آيد. ميزان خسارت اين بيماري((M. phaseolina در كاهش محصول سويا در كشورهاي آرژانتين، برزيل، كانادا، هندوستان، پاراگوئه و ايالت متحده امريكا در سال ۱۹۹۴ برابر با ۲۳/۱ ميليون تن (Wrather, 1995; Wrather et al., 1997) گزارش گرديد. كاهش محصول بر اثر اين بيماري در ايالات متحده امريكا ۹۸/۱ ، ۲۸/۰ و ۴۹/۰ ميليون تن به ترتيب در سالهاي ۲۰۰۳، ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ بوده است (Wrather and Koenning, 2006). اين دانه روغني به عنوان يك محصول بومي تا آغاز اين قرن كه آمريكا آن را به يك محصول تجارتي عمده تبديل كرد در انحصار آسيا باقي ماند. سويا در سال ۱۸۸۲ به برزيل راه يافت. برزيل اكنون يكي از توليد كنندگان و صادر كنندگان عمده سويا در جهان است. اروپائيان هم در قرن ۱۷ با سويا به عنوان يك غذاي عجيب شرقي آشنا شدند.

امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ ] [ ۰۴:۳۰:۲۹ ] [ حميدي ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 10
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی